Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Fabrica de baterii a VW din Salzgitter va ramane la jumatate din capacitate pe fondul presiunilor de cost

Uzina VW din Salzgitter are spatiu pentru doua linii de productie, dar doar una este in constructie, cu planurile pentru a doua in asteptare.



                                                                                           


                                                                                          Sursa: salzgitter-ag.com



 Filiala de baterii PowerCo a Grupului Volkswagen va construi pentru moment doar una dintre cele doua linii de productie planificate la fabrica sa din Salzgitter din Germania, a declarat consiliul sau de intreprindere, pe masura ce sectorul se adapteaza la incetinirea cererii de vehicule electrice.


Pe 5 septembrie, seful de tehnologie al grupului, Thomas Schmall, a aratat unei intalniri de personal un diapozitiv care prezinta planurile pentru o singura linie de productie a fabricii cu o capacitate totala de 20 de gigawati/ora, a declarat un purtator de cuvant al consiliului de intreprindere.


Fabrica are spatiu pentru doua linii, dar doar una este in constructie, cu planuri pentru o a doua in asteptare.


„Aceasta este o declaratie clara de razboi pentru personalul fabricii”, a spus purtatorul de cuvant, deoarece lucratorii se temeau ca a doua linie ar putea fi abandonata ca parte a unei eforturi mai ample de reducere a costurilor la companie.


O serie de intalniri ale personalului au avut loc in fabricile producatorului de automobile saptamana aceasta, dupa ce acesta a facut un anunt de pe 2 septembrie, in care ameninta ca va inchide fabricile si va elimina garantiile de locuri de munca la marca sa VW, spunand ca are doar 1-2 ani pentru a „restabili lucrurile."



                                                                                                              Sursa: chargedevs.com


                                                                                                              


VW a declarat anterior ca fabrica din Salzgitter va extinde treptat capacitatea la 40 de gigawati/ora pe an, dar nu a furnizat un calendar.


Un purtator de cuvant PowerCo a declarat ca compania inca planuieste sa inceapa productia la Salzgitter in 2025, asa cum era planificat.


„Extinderea in continuare a capacitatilor de productie va fi impulsionata in mod flexibil si in conformitate cu cererea”, a adaugat purtatorul de cuvant.


Cele trei fabrici anuntate de PowerCo din Salzgitter, Valencia din Spania si Ontario, Canada, au o capacitate combinata de pana la 170 gigawati/ora.


Schmall a declarat catre ziarul german FAZ luna trecuta ca fabricile din Spania si Canada ar putea fi extinse, dar ramanea de vazut daca acest lucru se va intampla.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA