Hybrid-ul plug-in de 2 milioane de dolari ii urmeaza emblematului McLaren P1 in fruntea gamei Ultimate Series a marcii.
Sursa: motortrend.com
McLaren intentioneaza sa dezvaluie urmatorul sau model emblematic pentru cateva sute de clienti instariti din Londra, in acest weekend.
Hybrid-ul plug-in W1, care soseste in 2026, ii urmeaza lui McLaren P1 in fruntea gamei Ultimate Series a marcii.
O persoana care cunoaste modelul cu doua locuri inspirat de Formula 1 l-a descris ca fiind o „contopire” dintre P1 si McLaren Senna.
McLaren va dezvalui hipermasina, cu numele de cod P18, clientilor inainte de debutul public pe 6 octombrie.
Automotive News a raportat pentru prima data planurile pentru modelul halo anul trecut.
McLaren va construi mai putin de 400 de masini, fiecare avand un pret de 2,2 milioane de dolari, au declarat directorii retailerilor in aprilie. Acestea vor fi oferite mai intai clientilor McLaren, proprietarii masinii de pista cu un singur loc 25 Solus GT avand prima sansa de a cumpara.
Cel mai nou model McLaren va servi drept sablon de tehnologie si design, deoarece marca arata dincolo de roadsterele cu doua usi.
Modelele Ultimate Series sunt concepute pentru a „ impinge limitele ” in inginerie si tehnologie si pentru a depasi asteptarile clientilor, a declarat seful McLaren Americas, Nicolas Brown, pentru Automotive News in februarie.
Intr-un videoclip teaser care ii prezinta pe pilotii de curse de Formula 1 ai McLaren Lando Norris si Oscar Piastri, producatorul auto descrie masina sa plina de viteze „1” drept „apogeul tehnologiei supercar pana la detaliile atomice”.
Noul model este propulsat de un motor V-8 proiectat de McLaren, asociat cu un sistem hybrid care este cu aproximativ 70% mai usor decat generatia actuala, au spus oamenii mai devreme despre vehicul. Motorul nu este un derivat al V-6 hybrid al lui McLaren Artura sau al V-8 de la 750S, ci mai degraba un „nou design de baza”, a spus un retailer.
McLaren intentioneaza sa dezvolte o familie de motoare pentru a-si alimenta portofoliul in expansiune, care ar putea include un model cu patru usi in 2028.
„Este un grup motopropulsor cu adevarat interesant pe care il vom folosi ca tehnologie fundamentala pe masura ce avansam in viitor”, a declarat George Biggs, seful de vanzari si marketing McLaren, in august.
P18 are o suspensie hidraulica si un sistem de directie nou si o baterie usoara si de inalta densitate dezvoltata pentru masinile de Formula 1 ale McLaren.
Sursa: autonews.com
Vehiculul are piese de suspensie imprimate 3D, un produs al parteneriatului McLaren cu compania de productie digitala industriala Divergent Technologies.
CEO-ul McLaren, Michael Leiters, a spus ca tehnologia de fabricatie aditiva permite ca componentele complexe sa fie construite mai usor si mai rapid. „Puteti economisi 15 pana la 20 la suta din greutate”, in functie de piesa, a spus el in august.
Noul model a fost dezvoltat in tunelul de vant de Formula 1 al McLaren de la sediul sau din Woking, Anglia. Are o monococa din fibra de carbon nou dezvoltata, cu spatare integrate. Aceasta configuratie imbunatateste rigiditatea si siguranta in timp ce reduce greutatea.
Un distribuitor de aer activ de sub farurile reproiectate se deschide sau se inchide in functie de modul de conducere si de viteza pentru a reduce rezistenta. O capota mare ajuta la ghidarea aerului in jurul masinii si creeaza forta aerodinamica.
Un snorkel deasupra stalpului C si contraforturile din spatele cockpitului ajuta la alimentarea cu aer in compartimentul motor pentru a raci V-8.
Aparatoarele plutitoare permit aerului sa circule mai bine in jurul vehiculului si ajuta la racirea motorului. Pragurile laterale, care prezinta elemente aerodinamice ale masinii de curse de Formula 1, combinate cu o luneta eleganta, joasa, mentin vantul imbratisand vehiculul.
Un difuzor din fibra de carbon se intinde pe latimea spate si se afla sub o evacuare centrala cu tevi duble din titan. O aripa din spate actionata hidraulic in stil P1 maximizeaza forta aerodinamica.
Similar Articles
29 September 2024
D'ale Șoselei , Stiri , Home
masina , stiri , stiri auto , aproape masini , pareri , UE , mclaren