Una din cele mai cerute masini in fosta asta septica online, Volvo XC60 II. Volvo XC60 II - masina oficiala "dai un ban, dar stii ca nu-l mai ai". Dar oare merita sa nu mai ai banii?
Povestea spune ca Primul XC60 s-a vandut in 1 milion de exemplare, 1 milion si ceva mai exact si a fost cea mai bine vanduta masina a celor de la Volvo si trebuiau sa repete succesul cu Volvo XC60 II, si le-a reusit pentru ca XC60 II este cea mai bine vanduta masina a celor de la Volvo si una din cele mai bine vandute masini din segment. Pentru ca Volvo isi cunoaste foarte bine clientela si nu doar a lor ci si a segmentului de piata pe care il reprezinta si au zis ca vor sa duca lucrurile la urmatorul nivel.
Ceea ce este foarte bine pentru tine ca si primul cumparator, dar nu este asa de bine pentru tine ca si cumparatorul SH, iar daca ai ajuns cumva in analele (ha ha, anal) acestei fose septice online, este foarte posibil ca sa fii interesat de achizitia unui XC60 la mana a doua / treia / patra si categoric te intereseaza problemele si costurile de intretinere. Doar ca acest Volvo aplica reteta Range Rover si costurile de intretinere nu au o relevanta asa de mare. Si nu le pasa neaparat de cumparatorul SH, la fel ca si Land Rover, dar le pasa de cumparatorul de nou si ii ofera tot ce au mai bun, pentru ca oricum masina e in garantie si nu conteaza.
Si ar face bine sa le pese de cumparatorul de nou, pentru ca in momentul in care am delirat acest articol, un Volvo XC60 incepe de la 72,200 de euro si nu este o pacaleala de 1 Aprilie 20-25, pentru un 2.0 Turbo benzina hibrid de 250 de cai, tractiune integrala si cam tot ce iti poti imagina pe o masina doar ca Volvo si-au imaginat si cateva lucruri pe care nu ti le poti imagina si mai sunt niveluri de echipare mai scumpe. Si in momentul de fata Volvo XC60 se vinde doar ca si benzina hibrid. Ca sa pun lucrurile in perspectiva, un BMW X3 incepe de la 57,000 euro pentru o motorizare clasica si 62,700 euro pentru un hibrid, Stelvio incepe de la 53,100 euro, Audi Q5 incepe de la 54,899 euro pentru un 2.0 turbo benzina mild hibrid, Jaguar F Pace incepe de la 65,500 euro pentru un 2.0 diesel si singurul Land Rover care se incadreaza oarecum ar fi Discovery Sport dar nu l-as compara neaparat cu XC60. Iar la final am lasat Mercedes, pentru ca de o parte ai Mercedes GLB care incepe de pe la 45,000 euro si se termina la 66,300 euro pentru un GLB 35 4Matic cu un 2.0 turbo benzina hibrid de 320 cai, ai Mercedes GLC care vine cu un 2.0 turbo hibrid de 227 cai si incepe de la 59,700 euro, dar are si rivalul direct al lui XC60 si anume GLC 300 e 4MATIC with EQ Hybrid Technology SUV care incepe de la 72,500 euro si un 2.0 turbo benzina hibrid de 360 cai. Si mai e si Mercedes GLE care incepe de la 82,000 euro, pentru ca daca tot ai 72,000 euro de spart pe o masina, ce mai conteaza 10,000 euro?
Si cu asta cred ca ti-ai facut o idee destul de buna asupra lui Volvo XC60 II si unde se incadreaza in piata. Masina pentru oameni cu foarte multi bani, carora nu le pasa daca se mai strica ceva si pentru care 1000 de euro nu inseamna mare lucru.
Benzina
2.0 Turbo B4204T20 de 190, 250, 254, 310 si 320 cai - Daca nu ai de gand sa faci kilometri galactici sau nu iti pasa neaparat de consum, care nu e dramatic mai mare decat in cazul motorizarilor diesel, si nici nu vrei sa te complici cu motorizarile hibride, atunci asta este motorul pentru tine. Doar ca trebuie sa ii schimbi uleiul la maxim 8000 de km pentru ca altfel o sa creeze probleme.
Diesel
2.0D D4204T de 190 si 235 cai - Se vede clar ca inginerii de la Volvo au absolvit scoala de soferi Dani Mocanu, pentru ca au fost invatat sa priveasca doar inainte, niciodata inapoi. Spun asta pentru ca motorul diesel a fost uitat de Volvo si nu s-au obosit sa investeasca prea mult in motorizarile diesel si in rezolvarea problemelor. Asta pentru ca s-au indreptat spre electric si hibrid, asa ca daca mergi pe diesel vei avea clasicele probleme cu injectoarele si cu galeria de admisie care crapa, iar motorizarile hibride si pe benzina sunt atat de eficiente incat nu stiu cat mai merita un XC60 diesel. Si aparent si piata zice la fel, pentru ca in momentul in care am delirat acest articol, pe mobile.de sunt 4300 de XC60-uri din generatia asta la vanzare, dintre care 1800 sunt diesel, 920 sunt benzinare pure (sau piure??) si 1490 sunt hibride (plug-in sau mild) si 40 sunt diesel hibrid. Asta inseamna ca aproximativ 40% din XC60-urile din generatia a doua sunt dieselurile, iar restul sunt benzinare pure sau hibride. La naiba, in puii mei, sambata seara de la 8, sunt aproape la fel de multe hibride la vanzare ca dieselurile, si asta spune ceva despre clientela lui XC60 II dar si despre directia pe care chinezii au dat-o catre Volvo. Dieselul este pe faras, la fel ca si tine cand vor fi evaluarile anuale la tine la munca.
Hibrid
2.0 Turbo benzina hibrid B4204T de 402 cai - In modul hibrid ai autonomie de 30-40 km, ceea ce ti-ar putea ajunge pentru drumul acasa-munca-mall-acasa pentru ca daca esti genul de om care isi permite genul asta de masina, cel mai probabil traseul tau zilnic cam asa arata. Ai modele atat Mild Hybrid cat si Plug-in Hybrid, si personal as merge pe un model Recharge care e Plug-in Hybrid. Pentru ca daca iti permiti un Volvo XC60 II atunci sunt sanse mari sa stai la casa sau ai posibilitatea de a incarca masina la munca, si o autonomie de 40 de km ti-ar acoperi o bucata buna din naveta zilnica.
Volvo XC60 II poate fi masina oficiala "dai un ban, dar stii ca nu-l mai ai" daca mergi pe motorizarea diesel, si poate fi masina oficiala "dai un ban, dar stai in fata" daca mergi pe motorizarile pe benzina sau hibride. Se vede clar ca se bate cu Mercedes GLC si e o masina de lux, pentru oameni care nu sunt asa de interesati de costurile de mentenanta si nici de consum. Volvo XC60 II imi aminteste de Range Rover L405. Motoarele diesel probabil au fost lasate intentionat de izbeliste si nu sunt asa de fiabile, tocmai ca sa tina amatorii de chilipiruri departe de acea masina. Asa ca mergi pe o motorizare pe benzina sau hibrida si bucura-te de experienta Volvo in mod responsabil. Pentru ca e un cross-over premium reusit.
Ce motoare recomand? Recomandarea mea ar fi motorizarea Recharge Plug-in Hibrid de 402 cai, dar si cu un anemic 2.0 turbo benzina de doar 190 de cai iti faci treaba.
Similar Articles
10 April 2025
sfat achizitie , sfat , sfat achizitie , aproape masini , probleme , motoare , volvo , fiabilitate