Marelli, furnizorul aflat in dificultate pentru Nissan, Stellantis si alti producatori auto, se va restructura in baza protectiei falimentului din Capitolul 11 din SUA, in incercarea de a-si reduce povara datoriilor.
Sursa: autonews.com
Producatorul de interioare auto si iluminat, detinut de firma de capital privat KKR, a declarat ca a obtinut o finantare de 1,1 miliarde de dolari de la creditorii sai si ca aproximativ 80% dintre creditori au semnat un acord de sprijin pentru restructurarea sa.
Dupa aprobarea instantei pentru procesul Capitolului 11, aceasta suma, impreuna cu numerarul generat din operatiunile curente ale companiei, „se asteapta sa ofere suficienta lichiditate pentru a sprijini compania pe parcursul procesului Capitolului 11”, a declarat Marelli.
„Pe parcursul acestui proces si in continuare, Marelli nu se asteapta la niciun impact operational din procesul Capitolul 11”, a precizat compania.
Furnizorul a fost prins in tulburarile din industrie, deoarece electrificarea si automatizarea obliga producatorii auto globali sa isi schimbe strategia pentru a face fata scaderii vanzarilor pe pietele cheie.
Situatia Marelli a fost urmarita indeaproape, deoarece este un furnizor important pentru Nissan, care se lupta sa se redreseze.
Marelli a declarat ca creditorii noii finantari de 1,1 miliarde de dolari vor prelua proprietatea asupra afacerii odata ce aceasta va iesi din Capitolul 11, sub rezerva unui asa-numit „proces de supralicitare” de 45 de zile, in care alte parti ar putea licita pentru aceasta.
Marelli a fost creata in 2019 prin fuziunea dintre Magneti Marelli si compania japoneza Calsonic Kansei. Fiat Chrysler, acum parte a Stellantis, a vandut Magneti Marelli catre Calsonic Kansei, detinuta de KKR, pentru 5,8 miliarde de euro (6,6 miliarde de dolari).
KKR isi va transfera actiunile catre consortiul de creditori ca parte a tranzactiei propuse.
Marelli, care are peste 50.000 de angajati, a incercat fara succes sa se restructureze in ultimii ani, pe masura ce comenzile de la clienti au scazut.
Sursa: reuters.com
Compania, cu sediul in Saitama, Japonia, opereaza aproximativ 170 de fabrici la nivel global care furnizeaza sisteme de iluminat, aer conditionat, motoare electrice, suspensii si alte componente producatorilor auto.
Kyodo News a relatat saptamana trecuta ca Marelli analizeaza Capitolul 11 pentru a se asigura ca operatiunile sale nu vor fi oprite in cazul in care discutiile cu creditorii ar esua.
Marelli a prezentat un plan de restructurare care includea o achizitie de catre grupul indian Motherson, a relatat ziarul Nikkei luna trecuta, adaugand ca propunerea nu a reusit la momentul respectiv sa reduca decalajul dintre creditorii japonezi si cei straini.
Pe langa SVP, printre creditorii Marelli se numara Deutsche Bank, Mizuho Financial Group si alti creditori. Consortiul include, de asemenea, MBK Partners, cu sediul la Seul, si Fortress Investment Group din New York, a declarat o persoana familiarizata cu planurile furnizorului.
Marelli a depus o cerere de reabilitare judiciara in 2022, iar la acea vreme, datoria sa totala era de aproximativ 1,1 trilioane de yeni (7,6 miliarde de dolari), cea mai mare valoare inregistrata vreodata pentru un furnizor japonez. Aceasta valoare a fost redusa ulterior la aproximativ 650 de miliarde de yeni.
Similar Articles
13 June 2025
D'ale Șoselei , Stiri , Home
stiri , stiri auto , aproape masini , probleme , stellantis , nissan