https://ajutapolitia.ro/ – iată vedeta articolului de astăzi. Știu că a fost un mic val care a anunțat venirea acestei aplicații, dar e bine de știut progresul acestei aplicații. A da, nu am mai scris de ceva timp pentru că am făcut niște modificări la site. Aviz celor 2 cititori fideli, vă mulțumesc !

De ce ?

Pentru că este o aplicație care are potențialul de a schimba lucrurile și are șanse reale de implementare. Dacă ar fi să o compar, ar putea fi comparată cu proiectul domnului Raed Arafat din 1991, un proiect mic de voluntariat denumit SMURD. Singura diferență dintre geneza SMURD și geneza Ajută Poliția este faptul că pe atunci nu exista internet. Și că fondatorul Ajută Poliția are mai mult păr în cap. Probabil.

Cam așa arată site-ul aplicației Ajută Poliția

Și ce face aplicația Ajută Poliția ?

Pentru mai multe detalii, sunați-l direct pe David Burcovschi, fondatorul aplicației. Dacă nu aveți impulsuri ca să îl sunați, nu e panică, avem și un mic interviu cu el. Ideea de bază este că ne permite nouă, cetățenilor, să raportăm cam orice situație ce ține de poliție, iar cea mai apropiată mașină de poliție este alertată prin intermediul aceleași aplicații. E un fel de Uber, vine cea mai apropiată mașină disponibilă. Numai că nu vine să te ducă acasă după ce te-ai făcut în ultimul hal în Bază, ci vine în ajutorul tău în situații nasoale gen accidente, furturi, bătăi sau Mihai Trăistariu.

Câteva cuvinte despre fondatorul aplicației ?

Am oportunitatea de a vă prezenta un interviu scurt  cu David Burcovschi, fondatorul aplicației. David are 17 ani și este pasionat de IT. Îl găsiți pe facebook cu același nume. Eu îl respect pe David pentru că la 17 ani deja lucrează in domeniu, are deja un portofoliu decent și acum s-a decis să ofere ceva comunității. Tu ce făceai la 17 ani ? Eu unul eram în Subway 1 în Bacău, ușor beat.

Dar să trecem la interviu, pentru că articolul de astăzi nu este despre mine, ci despre aplicația Ajută Poliția și despre fondatorul acesteia, David Burcovschi.

1.Spune-ne ceva despre tine.

„Sunt un tip pasionat de IT, imi place mult ceea ce fac, lucrez cu pasiune, am început destul de mic să fac asta, undeva prin clasa a 6-a și încet încet pasiunea a devenit și meserie.”

2.Cum de ți-a venit ideea aplicației ”Ajută Poliția” ? Cum funcționează aplicația, pe scurt ?

„Mergând in drum spre casă am observat diverse nereguli în trafic și pe stradă și am dorit să existe o posibilitate de a le raporta direct la poliție și cand ei nu sunt prin preajmă.”

3.Mergi des cu mașina ?

„În fiecare dimineață și seara cand vin și mă duc la școală.”

4.Pe ce rute mergi de obicei cu mașina ?

„Ajung în diverse locații: Păcurari, Tătărași, Copou, nu pot zice exact o anumită rută.”

5.Care ar fi cele mai proaste străzi/intersecții din Iași, în opinia ta ? Ce părere ai despre traficul din Iași ?

„Cele mai nașpa intersecții în Iasi sunt : cea din Podu Roș la rond sau cea de pe Tudor cand o iei spre Str. Elena Doamna. Traficul în Iași este relativ ok. Dacă ar fi să comparăm cu Bucureștiul, încă stăm bine.”

6.Cum a recepționat publicul aplicația ? Dar poliția ? Este disponibilă aplicația ?

„Aplicația este disponibilă pentru public în Play Store, iar varianta pentru mașinile de poliție o dau doar la cerere pentru că nu este destinată uzului pe scară largă, ci doar pentru polițiști. Poliția a reacționat pozitiv și sunt deschiși la a colabora, iar publicul la fel, foarte multi sunt încantați de idee.”

7.În ce direcție va merge aplicația Ajută Poliția ? Unde o vezi peste câțiva ani ?

„Sper ca să fie implementată la nivel oficial și vreau ca peste cațiva ani chiar să fie un ajutor al serviciului 112.”

8.Ok, să revenim unpic și la partea auto. Ești pasionat de mașini ? Dacă da, mașina preferată ?

„Da, îmi plac mașinile, în special cele de confort și ușor de condus, preferata mea ar fi cam tot ce ține de gama Lexus și Hibride… dar îmi plac și alea pe benzină de la Opel și cele Ford care sunt pe motorină, datorită consumului moderat.”

9.Ce crezi că ar trebui să îmbunătățească comunitatea auto din Iași ?

„Sincer cred că respectul în trafic ar fi cel mai important și mai ales respectarea regulilor rutiere și de bun simț.”

10.Pe final, ai avea un mesaj pentru comunitatea auto din Iași ?

„Un mesaj pe care îl am ar fi să îi rog să mă susțină în demersul meu de a implementa această aplicație, să îmi trimită sugestii și idei cum aș putea să o îmbunătățesc pentru nevoile lor.”

 

Acesta a fost interviul cu David Burcovschi. Eu zic că merită sa urmărim progresul aplicației Ajută Poliția. David are planuri mari cu aplicația iar Aproape Mașini va veni mereu cu update-uri.

Până atunci, sper că v-a plăcut primul interviu marca Aproape Mașini. Dacă nu v-a plăcut, să știți că nu m-am reprofilat, articolele despre probleme mele își vor relua cursul firesc al narațiunii.

 

Drive safe & Drumuri bune colegii !