Cu toții ne dorim să avem propria noastră casă. Să putem spune într-o zi că am reușit, că toată munca noastră culminează cu propria noastră oază de liniște. O casă pe care să o construim întocmai după gusturile noastre, după aspirațiile și visele noastre. Iar astăzi vorbim doar despre acest lucru: cum se construiește o casă astfel încât să avem parte de ceva rezistent în timp, elegant și care să nu pună la încercare bugetul nostru.

 

Continuăm cu seria de articole în care aducem un aer proaspăt în cadrul AproapeMașini și vorbim din nou despre case și dezvoltare personală. Asta pentru că voi continua să folosesc paralela dintre construirea unei case și construirea succesului pentru că sunt 2 concepte atât de asemănătoare încât nu le pot ignora.

A construi o casă este ca și construirea unei vieți. 

Totul începe de la un vis, un vis pe care îl întipărim pe foaie sau în inimă, un vis la care alegem să lucrăm în fiecare zi. Viața reprezintă achiziția de chei: cheile de la casă, cheile de la mașină, cheile de la birou. De aceea o casă reprezintă un obiectiv major în viața multora dintre noi, fie că vorbim de un palat de multe mii de metri pătrați sau o cabană de 5 metri pătrați undeva în pădure. Cu toții avem obiective în viață, iar acest lucru ne definește umanitatea.

Dar iată că acel moment de vis se poate transforma în realitate. Dacă muncești suficient de mult, vei ajunge să ai și acea casă pe care ți-o dorești de atâta timp. Și da, munca le rezolvă pe toate și dacă muncești suficient de mult chiar poți obține tot ceea ce ți-ai dorit.

Doar că nu este atât de ușor să construiești o casă și cel mai bine ar fi să mergi pe mâna profesioniștilor. Nu de alta, dar dacă nu ești pasionat(ă) de materiale pentru structură și fundație, acoperișuri, izolații, tâmplărie PVC, instalații electrice, instalatii termice, instalatii sanitare, termoizolatii, tencuieli decorative, amenajări exterioare, amenajări interioare și mulți alți termeni de specialitate, mai bine apelezi la profesioniști.

Mai ales că trăim în 2018 și internetul e mare, oferindu-ți o plajă largă de magazine on-line din care să alegi. Rămâne să alegi doar magazinul cel mai bun pentru tine.

În 2018 chiar poți avea ieftin și bun.

Iarăși, depinde de cât de mult îți dorești și de cât studiu de piață ai de gând să faci. Oricine poate deschide un magazin on-line în ziua de azi, dar nu oricine poate să își impună un standard înalt de calitate și de etică a muncii. E simplu să deosebești amatorii de profesioniști, dar să găsești meșterii adevărați, acolo e provocarea.

Ce face un magazin on-line cu adevărat profesionist?

  1. În primul rând contează foarte mult aspectul. Un site ușor de folosit, care să pună la dispoziție cât mai multe informații către toți utilizatorii, indiferent de abilitățile acestora în ale tehnologiei. Apoi mai ai nevoie de un site care să fie optimizat și pentru versiunea mobile.
  2. Un magazin care să te convingă că ai parte de o interacțiune umană și unde nu ești doar un card și un număr de comandă. Este o regulă de bun gust să vorbești atât despre echipa din spatele acelui magazin on-line cât și despre experiența acestei echipe în domeniu.
  3. Un magazin on-line de succes se diferențiază de competiție. E ușor să tastezi un nume pe Google, dar e mult mai greu să te decizi de unde vei face cumpărăturile. De aceea ai nevoie să oferi utilizatorilor ceva nou, ceva diferit, ceva atractiv.
  4. Educarea clienților prin diverse moduri. După cum spuneam, noi cumpărătorii mai puțin meșteri probabil că am vrea și materiale educaționale care să ne învețe cum să montăm un gard. Evident, nu vom construi casa singuri, dar materiale video despre diverse montaje sau tehnici de întreținere a materialelor de construcții cu siguranță ajută.

Indiferent că vorbim despre tehnici de marketing sau concepte de funcționare, poți avea succes doar fiind cu un pas înaintea competiției.

Da, este frumos să vii cu un banner profesionist care să inspire calitate și experiență, dar în ziua de azi tot timpul trebuie să vii cu inovații pentru a supraviețui în această lume dinamică a afacerilor. O lume atât de dinamică, pentru niște case care vor sta în același loc pentru zeci de ani, indiferent de provocările naturii.

Indiferent dacă vorbești despre materiale de cea mai înaltă calitate, sau că vii cu prețuri de producător, sau poți veni chiar cu un concept unic cum ar fi să asiguri intermedierea directă dintre client și producător, cu siguranță lumea posibilităților este limitată doar de imaginație și de cadrul legal de afaceri.

Intermediere directă dintre client și producător?

Unii jucători pe piața materialelor de construcție țin legătura directă între clienți și producători. Marfa este livrată direct din fabrică, în orice combinație și orice cantitate. Astfel scapi de costurile cu depozitarea mărfii sau cu distribuitorii și comisioanele acestora. Da, există asemenea concepte care te pun în legătura directă cu fabrica. Pentru că suntem în 2018 iar concurența duce la creștere și la îmbunătățirea serviciilor.

Mai rămâne doar să strângem banii și să căutăm profesioniștii materialelor de construcții. Dar care să fie și profesioniști în comunicare, care să ne ghideze și să ne ajute oricând cu orice informație de care avem nevoie.

Acum nu știu despre voi, dar eu am doar 12  25 ani și trebuie să mă apuc de strâns bani pentru o casă. Pentru tine cum arată casa ideală? Aștept răspunsul tău în rubrica de comentarii.

*Articol realizat în cadrul Spring SuperBLog 2018