Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Ford Focus III ( 2011 – 2018 )

Ford Focus III, una dintre cele mai controversate masini ale perioadei recente, o masina care dilueaza linia dintre mit si realitate. Merita sa cumperi un Ford Focus III? Afli in articolul de astazi.




Am vorbit deja despre Ford Focus II, care a fost o masina decenta. Aflata undeva la jumatatea drumului intre ieftineala si practicalitatea lui Opel Astra si snobismul garantat de calitate a lui VW Golf, Ford Focus II a trecut in analele (haha, anale) istoriei drept o masina corecta. De fapt, am si recomandat-o ca fiind una din cele mai bune masini second-hand la ora actuala.


A reusit Ford Focus III sa calce pe urmele lui Ford Focus II?


Spre deosebire de Focus II si chiar si Focus I, care erau croite pentru piata europeana, Ford Focus III a fost prima victima a mentalitatii retrograde a celor de la Ford, retrograzi care au vrut sa construiasca „masina universala„.


E simplu sa iti dai seama de ce un astfel de concept este sortit esecului. Nu poti face o masina standard pentru toate continentele si toate popoarele, pentru ca oamenii sunt diferiti si implicit cultura auto este diferita. Dar nu, cei de la Ford s-au gandit sa faca aceleasi masini peste tot, in vasta lor inteligenta si cu o lene mai mare decat timpul de asteptare la wc-ul de la benzinarie cand nu te mai poti tine si vezi ca persoana din baie sta o eternitate. Sii tu, acel moment cand strangi picioarele si te gandesti „ce naiba face acolo in baie?”.


 


Ce aduce nou Ford Focus III?



  • La fel ca la All Inclusive sau la inmormantare, am sa incep cu ceea ce este mai bun. Designul este unul radical si mult peste conservatorul Golf VI sau Golf VII. De departe cel mai agresiv aspect dintre toate.

  • Suspensia independenta nu mai este standard pentru toate modelele. Daca tot vrei un model de baza, atunci probabil ca esti genul de om care nici nu stie ce e aia suspensie independenta. Asa ca optezi pentru suspensie clasica si niste bani economisiti. Asta a permis terciului mecanic denumit Ford Focus III sa aiba un pret deosebit de competitiv.

  • Lansat in 2011, cand CD-urile deja erau rezervate doar pentru petrecerile la gratare in padure cu Dolanescu pe fundal, Ford Focus III vine cu Bluetooth si cititor de carduri. Am sa te rog sa retii partea cu CD-urile.


 


Motoare Ford Focus III


Aici se afla 80% din controversa legata de noua generatie de masini Ford. 20% se afla in aspectul masinii, care este adorat de unii si hulit ca un politician de altii.


Motoare pe benzina:



  • 1.0 EcoBoost de 100 sau 125 cai – acest motor, de capul lui, a ruinat imaginea Ford. Un David care a rasturnat un Goliat. Un motor care a adus amenzi pentru Ford de peste 300 milioane de $ (banii lui Becali intr-o saptamana). Problema a fost ca la primele modele conducta de antigel se fisura si pierdea lichid. Vasul de expansiune se umplea cu antigel dar si cu aer, iar senzorul era plasat in vas. Senzorul nu sesiza pierderi de antigel datorita umplerii la loc cu aer. Astfel motorul functiona fara antigel si ajungea sa se topeasca. Problema a fost rezolvata cu un nou tip de conducta, dar este esential sa intrebi daca operatiunea a fost facuta.

  • 1.6 Duratec de 85, 105 sau 125 cai – daca nu vrei sa ai probleme cu turbina, atunci ai ultimul benzinar aspirat de la Ford in 3 versiuni de putere. Lansat in 1995 si pensionat in 2015 de catre 1.5 EcoBoost, aceasta antichitate si-a mancat malaiul cu demnitate.

  • 1.5 EcoBoost de 150 sau 182 de cai – Dupa ce s-a rezolvat problema cu faimosul 1.0 EcoBoost si dupa ce publicul s-a mai calmat si lumea a lasat topoarele si furcile, Ford lanseaza fantasticul 1.5 EcoBoost. Momentan nu sunt probleme serioase raportate, dar este si un motor foarte nou.

  • 2.0 EcoBoost de 250 de cai – Un motor atat de rar pe Ford Focus III incat nici nu are sens sa il mentionez. Iti va lasa in schimb pantalonii maro la fiecare accelerare.


Motoare Diesel:



  • 1.6 diesel de 95, 115 sau 105 cai – Acelasi motor de origine PSA, cu mici imbunatatiri. Problemele grave legate de turbinele decedate la fel ca pitipoancele pe canapelele din Fratelli: la 18 ani, dupa 2 shoturi, au fost in mare parte rezolvate. Atentie in schimb la faptul ca Ford Focus III a fost folosit intens ca masina de flota, folosind acest 1.6 diesel. Pe deoparte demonstreaza ca motorul este suficient de bun pentru regimul de flota, de cealalta parte majoritatea au miliarde de km la activ. Atentie la Focusurile albe cu motor 1.6 tdci. Cel mai probabil au gazduit fundul unui intreg departament de vanzari timp de 5 ani.

  • 2.0 diesel de 115, 140 sau 163 de cai – Un motor mai degraba venit de pe Ford Mondeo, 2.0 dieselul s-a dovedit a fi decent, in special in versiunea de 140 de cai. La fel ca si fratele mai mic, acest motor de origine franceza si-a demonstrat abilitatile de motor de flota. Nu prea are ce cauta pe Ford Focus III in schimb.



 


Probleme Ford Focus III . Ce, credeai ca am terminat? 



  • Mai tii minte mai draga Marie. Mai tii minte de partea cu CD-urile? Aparent CD player-ul are tendinta sa se incinga repede. Si nu ma refer la atmosfera creata de muzica lui Gica Petrescu, ma refer ca se incinge la propriu. De asta e bine sa folosesti Bluetooth-ul sau cardurile SD.

  • Ca si versiunea anterioara, izolarea este facut cu plastilina cumparata de pe raftul de jos al unui supermarket. Mai pe romaneste, ploua in masina. In special valabila la variantele break, unde ploua prin portbagaj. Verifica roata de rezerva intotdeauna. Daca e ruginita, ai o problema.

  • 1.0 EcoBoost a fost doar una din problemele grave a lui Ford Focus III. A doua problema majora a fost la ambreiaj, unde cilindrul hidraulic al ambreiajului se regaseste pe aceeasi canapea ca si turbinele motoarelor 1.6 HDI. Sunt multe cazuri raportate de ambreiaje picate la 30.000km. Problema mare este ca toate modelele Ford Focus III sunt afectate, nu doar 1.0 EcoBoost.

  • Daca tot vorbim despre ambreiaje de o calitate dubioase, atunci trebuie sa vorbim si despre cutiile automate care sunt si ele pline de probleme. Cel mai probabil de asta sunt si foarte rare modelele cu o astfel de transmisie.

  • Spatiul interior este mult mai mic decat la generatia anterioara. Oricum vei fi intotdeauna slim fit, cu o silueta de invidiat. Pentru ca toti banii pe care I-ai fi dat pe fast food si restaurante ii vei da pe ambreiaje si antigel.


Verdict Ford Focus III



Ford Focus III a inceput prost si a terminat cu bine. Nu am alta expresie la indemana, care sa surprinda mai bine chintesenta acestei masini.


Personal, as alege versiunea de 1.6 benzina aspirat natural si cu o cutie manuala. In felul asta am o masina cat de cat fiabila dar care inca arata modern. Pentru ca Ford Focus III a fost o masina frumoasa, unde varsta nu isi spune cuvantul. Da, nu a fost o revolutie un lumea auto. Da, nu a adus gloriei planului „One Ford”, nu a devenit masina universala. Dar a devenit o masina pe care orice familie tanara merita sa o ia in considerare.


 


 


Scrie un raspuns
  • Dan Stefan

    2024-09-06 02:56:00

    Salut as vrea sa imi cumpar un focus cu 2.0 250 de cai dar nici nu as vrea sa bubuie motoru' intre focus si mazda 3 cu 2.3 benzina care ar fii i alegere mai sigura?

    • Aproape Masini

      2024-09-08 11:51:25

      Salutare Dan, Daca fiabilitatea te intereseaza mai mult, atunci benzinarul de 2.3 este alegerea ta. Doar ca la Mazda 3 trebuie sa ai grija mare la rugina pe dedesubt, pentru ca o masina nu e doar un motor! Succes!

  • AproapeMasini

    2024-04-12 10:14:21

    Salutare Catalin, Nu sunt fan 1.0 EcoBoost si nu ar trebui sa fii nici tu. Ia-ti un 1.5 EcoBoost pentru ca ala e un motor corect pentru Focus. Succes!

  • Catalin

    2024-04-12 08:10:44

    Salut! O parere te rog : https://www.publi24.ro/anunturi/auto-moto/masini-second-hand/ford/focus/anunt/ford-focus-2015-sedan-proprietar/2i3388f8g61173i9e18i4fi67e6gd3e9.html

  • spirica86

    2024-04-11 10:42:51

    Mulțumesc frumos, caut o mașină cu cutie automata, an de fabricație 2012 maxim 2015, maxim 6000 de euro, dacă ai putea sa îmi recomanzi ceva mai bun.

  • AproapeMasini

    2024-04-11 10:37:10

    Salutare, Asta este motorizare de America si e o raritate. Bun motor desi probabil va fi mai greu cu piesele. Problema principala in schimb e cutia automata PowerShift, ca la orice Ford echipat cu aceasta cutie. Nu stiu in schimb daca motorul asta are si el cutie automata PowerShift desi cel mai probabil are. Masina nu e rea in sinea ei, doar ca nu ma convinge cutia PowerShift si nu ar trebui sa te convinga nici pe tine. Succes!

  • spirica86

    2024-04-10 21:44:32

    Salut, o părere te rog, https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/ford-focus-ID7HlAyu.html

  • Stefan

    2024-04-10 21:36:29

    Salut, o părere te rog https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/ford-focus-ID7HlAyu.html

  • Stefan

    2024-04-10 21:31:49

    salut, te rog, dacă poți sa îmi spui și mie o părere despre mașina aceasta https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/ford-focus-ID7HlAyu.html

  • AproapeMasini

    2024-04-07 15:47:52

    Buna Minodora, Fosta asta septica merge sub deviza de exprimare libera. Orice parc auto trebuie sa cumpere o masina cu minim 1500-2000 euro mai ieftin pentru ca daca o aduce din afara trebuie sa plateasca platforma si restul cheltuielilor de transport. Dupa care mai ai de platit costurile operationale ale unui parc auto, de la chirii la utilitati la taxe la impozite la salarii la amortizari si in final un profit. Daca o masina este vanduta in parc la pretul pietei inseamna ca in realitate a fost cumparata mult mai ieftin si o masina vanduta cu 5,000 euro a fost cumparata cu 3,000 euro deci si calitatea e pe masura. Daca parcurile auto ar fi cinstite si cumparatorii ar fi cat de cat inteligenti, o masina care la privat costa 5,000 euro ar costa 7,000 euro la un parc auto. De asta sunt parcuri gen Tiriac care sunt mai scumpe dar macar stii ca e ceva mai bun si garantia e garantie. Dar ieftin si bun nu exista, si nu ma rezum doar la masini. Nici un parc auto nu iti va vinde o masina corecta la pretul pietei pentru ca nu are cum. Succes!

  • MINO

    2024-04-06 19:03:43

    Multumesc frumos, raspunsul tau m-a ajutat sa iau o decizie. Doresc sa imi achizitionez o masina si chiar nu stiu ce sa fac… revin cu alta intrebare, toate masinile care imi plac ca descriere si imi convine si pretul, sunt expuse de firme (autorulatele..ing, rinauto..a..bias, etc toate din capitala). Poti sa-mi dai un sfat si in acest sens? Mii de multumiri!

  • AproapeMasini

    2024-04-06 11:18:36

    Buna Minodora, Nu sunt fan neaparat 1.0 EcoBoost, dar cand vezi Arges ai sanse 120% de teapa asa ca voi spune pas. Plus ca e sub pretul pietei si nimeni nu iti vinde sub pretul pietei doar de buni si caritabili ce sunt. Succes!


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA