Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Piese auto originale – Mit sau realitate?

Discutia legata de piese auto originale versus piese auto aftermarket este mai incinsa decat o emisiune OTV in care se afla Nikita, Magda Ciumag, Romeo Fantastik, Luis Lazarus, Serghei Mizil si Lorin Fortuna la aceeasi masa. Asa ca astazi separam mitul de realitate si vedem daca este un avantaj atunci cand montam piese auto originale.




Daca citesti aceasta fosa septica a internetului denumita AproapeMasini, probabil ca ai 25 de ani si un buget limitat. Probabil ca pentru tine conceptul de ” piese auto originale ” se aplica celor trecuti de 40 de ani care habar n-au despre masini. Totusi, sunt cateva mituri legate de aceste piese, iar daca tot SuperBlog a lansat prima proba auto a acestei editii, putem trece la treaba.


De ce am pus o poza cu un BMW atunci cand vorbesc despre piese auto originale?



  1. Daca ai un BMW mai nou decat E46, vei avea nevoie de piese cat mai bune. BMW a fost mereu o companie care a experimentat cu tehnologie noua, fara rezultate prea bune din prima (celebrul Nikasil, celebrul sistem Tri-Turbo, celebra distributie pe lant, celebrul N47). De fapt, daca stau bine sa ma gandesc nici cei de la VW nu sunt prea buni la a inaugura tehnologie. Ceva se intampla in Germania.

  2. BMW a facut undeva prin 2005 tranzitia lenta de la „Ultimate Driving Machine” la „Efficient Dynamics”. Am vorbit in articolul despre E90 pe tema asta. BMW-urile moderne vin cu foarte multa tehnologie, foarte sensibila, calculata la milimetru, care se hraneste doar cu piese originale BMW. In ce ritm se hraneste cu piese noi, depinde de model.



In general, brandurile care produc masini din zona premium au nevoie de piese auto originale datorita complexitatii sistemelor, dar se mai apeleaza si la producatori externi pentru diverse piese. Din acest motiv este nevoie sa trecem la treaba si sa demontam miturile legate de piese auto originale. Iar daca nu te intereseaza absolut deloc despre mituri, dar vrei totusi sa cumperi piese originale BMW, poti cumpara piese BMW de la eXclusiv OEM Bucuresti, o echipa dedicata si pasionata de tot ce inseamna BMW, de la mizerabilul 114d la proaspat lansatul X7.


I.Mit: Piesele AUto originale sunt mai bune decat cele aftermarket


Piesele auto originale sunt construite pentru a respecta standardele de calitate si de performanta ale masinii atunci cand a iesit din fabrica. Nu sunt nici mai bune, nici mai slabe, sunt croite exact dupa reteta originala.


II. Mit: Piesele auto originale sunt mai scumpe decat cele aftermarket.


Vezi primul punct. Gama de piese auto originale respecta 100% reteta originala a masinii, atunci cand a iesit din fabrica. Piesele aftermarket in schimb pot fi in schimb mai slabe sau mai potente decat cele originale. Nu, piesele auto originale nu sunt pasul final in materie de calitate si performanta.


Care e logica atunci? De ce nu s-au pus cele mai bune piese posibil? Pentru ca nu are sens sa pui din fabrica frane Brembo pe un VW Polo, pentru ca nu o sa ai nevoie niciodata de atata putere de franare. In schimb pui niste frane mai normale si economisesti niste bani si poti pune un pret de vanzare mai mic. Nu trebuie sa fii Serghei Mizil ca sa iti dai seama ca un pret mai mic de vanzare este decisiv pentru cumparatorul obisnuit. Mai mult de atat, ai de exemplu posibilitea de a economisi bani la piesele auto folosind coduri de reducere furnizate de DealSpot.ro


III.Mit : Piesele auto originale sunt de fapt piese aftermarket care au o emblema oficiala si un adaos comercial de 10000%


Partial adevarat. Sunt unii producatori care reprezinta nume grele in industrie si pe care toata lumea ii suna. Asa cum ai ZF care imparte cutii automate la jumatate de industrie, asa cum ai Delphi care produce injectoare pentru francezi, asa cum ai ATE si TRW pentru sisteme de franare, LUK si Sachs pentru ambreiaj si tot asa. Doar ca sunt unele piese pe care le fabrica doar producatorii oficiali. Sunt piese auto BMW pe care le fabrica doar BMW, sunt piese auto Mercedes pe care le fabrica doar Mercedes si tot asa. Mai mult decat atat, sunt piese auto originale care pot fi montate folosind doar aparatura speciala, care se gaseste doar la reprezentanta. Cu cat e masina mai scumpa, cu atat cresc sansele ca sa aiba asemenea piese.



De ce sa cumpar piese auto originale? Ce alte avantaje mai sunt in afara de cele mentionate mai sus?


1.Daca nu ai cunostinte de mecanica si de piese auto care sa se apropie de cele ale unui mecanic, daca nu ai de gand sa cauti prin tot internetul, atunci piesele auto originale sunt un mod sigur de a cumpara ceea ce trebuie. Lucru in special valabil atunci cand vine vorba despre consumabile, cum ar fi uleiul de motor. Daca nu ai de gand sa cauti informatii despre cel mai bun ulei, atunci poti lua direct ulei original BMW de exemplu si nu te doare nici capul, nici mintea. Doar portofelul. Dar stii cum e: Dai un ban, dar stii ca nu-l mai ai!


2.Durata de viata a pieselor: Chiar si pentru un BMW E90 320d N47 care se strica la fiecare 200 de metri, daca folosesti piese OEM BMW ai garantia ca vor rezista chiar si 400 de metri. In general, toate piesele OEM sunt facute ca sa reziste cat perioada garantiei din fabrica, de 5 ani sau 100.000km sau ce garantie se oferea la lansare modelului. Pentru ca sunt croite 100% dupa reteta originala.


3.Mentiune speciala pentru jante. Iar ma iau de BMW pentru a da un exemplu: Daca iti iei jante BMW 18 originale pentru ca vrei sa arati bine in fata la Fratelli si nu iti pasa ca iti faci oasele pulbere la fiecare groapa, atunci ai garantia calitatii. Jantele intotdeauna se cumpara pe original, deoarece modelele aftermarket sunt mai grele si structural mai firave, chiar daca la aspect sunt identice.



Ce cred eu despre piese auto originale?


Am sa o spun pe aia dreapta: Nu cumpar piese auto originale din acelasi motiv pentru care cumpar masini second-hand – pentru ca nu mi le permit. Inca. Dar sper ca acest articol, scris pentru SuperBlog, ma va salva din acest impediment.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA