Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : VW Golf V ( 2004 – 2009 )

Atunci cand spui „VW Golf”, automat iti vine in mintea un VW Golf V. Cel mai usor de recunoscut Golf, cel mai Golf dintre Golfuri, ajunge in atentia AproapeMasini. Cu bune, cu rele si cu foarte mult obiectivism.




VW Golf V a fost unul din cei mai tineri membri ai familiei, avand o viata de doar 4 ani. Fara facelift, fara complicatii. Asta pentru ca, desi majoritatea modelelor sunt o evolutie a modelului anterior, VW Golf V a fost o revolutie. Venit ca sa il pensioneze pe defunctul Golf 4 care era depasit moral si tehnologic inca de la lansarea acestuia in 1997, VW Golf V a venit cu acea reimprospatare a brandului. VW Golf V a fost tentativa VW de a se adresa si publicului tanar, nu doar celor trecuti de 40 de ani, cu 2 copii, colectionari de sticle de palinca trasa de 2 ori la cazanul propriu, purtatori de margele pe scaune, pasionati de masa de dupa ignat, devoratori de Dolanescu, amuzati de spectacolele cu Tociu & Palade si care isi tin evidenta cheltuielilor cu masina undeva pe un carnet. Nu, VW Golf V a vrut sa se adreseze si celor care traiesc in 2005, nu in 1905.


 


Si cum s-a descurcat VW Golf V?


Admirabil. Bazandu-se partial si pe fiabilitatea modelului anterior, VW Golf V a devenit rapid masina oficiala a oamenilor care vor o masina, dar nu stiu neaparat ce vor. Esti nedumerit(a) si vrei o masina buna? Ia un VW Golf V. Vrei o masina decenta care sa te duca de acasa la munca si inapoi, dar nu stii nimic despre masini? Ia un VW Golf V. Trebuie sa strabati tara in lung si in lat si nu stii ce sa cumperi? Ia un VW Golf V.


Daca ar fi sa il compar cu o persoana, VW Golf V este Cristian Tudor Popescu al masinilor. Bun la absolut toate subiectele posibile, doar ca nu exceleaza la niciunul in mod deosebit. Este o masina flexibila, care poate fi adaptata pentru orice nevoie posibila si imposibila. Vrei o masina sport? VW Golf V in 3 portiere si un 2.0 TFSI. Vrei o masina de familie? VW Golf V Variant si un 2.0 TDI. Vrei o masina de plimbat in oras? Golf V in 5 portiere si 1.6 mpi. Esti fan Maurice Munteanu? VW Golf V decapotabil cu 1.4 mpi.


 



Motoare VW Golf V


Benzina



  • 1.4 MPI de 74 si 79 cai – Un motor strict de oras pe care nu stiu cine l-a lasat la intrare. Are aplicabilitate limitata doar in oras, dar macar e fiabil. Nu incerca sa il scoti la drum lung, pentru ca un drum Iasi – Bucuresti va dura mai mult decat Trilogia „Stapanul Inelelor” – varianta extinsa.

  • 1.4 FSI de 90 cai – Esti un pic mai rapid decat cel mai lent din clasa. Te las pe tine sa decizi daca e de bine sau nu. Cat despre sistemul FSI, vorbim la probleme generale.

  • 1.6 MPI de 102 cai – Vechi, antic si de demult, acest motor lansat pe Octavia I in 1996 ramane in continuare cel mai fiabil benzinar de pe VW Golf, chiar si generatia a 5-a. Consumator de bobine de inductie si cu un relanti neregulat, acest motor functioneaza cu benzina, ulei de bucatarie, spirt Mona si lacrimile celor care nu se pot impaca cu un consum de 10% in oras.

  • 1.4 TSI de 122 cai – Un motor nou lansat, primul benzinar supraalimentat de pe Golf a avut probleme mari cu lantul de distributie, intinzatorul acestuia stricandu-se si trimitand lantul direct in motor. Daca verifici in mod regulat distributia, e un motor fantastic.

  • 1.4 TSI de 140 si 170 cai – Acelasi 1.4 TSI supra-alimentat care are si un compresor, fiind twin-charged. Destul de fiabil, exceptand faptul ca pistoanele crapa si ca este unul din cele mai proaste motoare din istoria recenta VW.

  • 2.0 FSI de 150 cai – Aceasta torpila este destul de rara pe VW Golf V, dar ofera senzatii tari si fiabilitate. Fiind versiunea FSI a vechiului 2.0 MPI, problemele sunt aceleasi ca la 1.6 MPI.

  • 2.0 TFSI „GTI” de 200 cai – Acelasi 2.0 TFSI cu care ne-am obisnuit de la VW, care si-a vazut debutul oficial pe Golf V GTI. Un motor legendar, folosit chiar si astazi, dar care sufera de incontinenta uleioasa, consumul de 1 litru de ulei la 1000 km fiind considerat normal, conform VW.


Diesel



  • 2.0 SDI de 75 cai – Vechiul 1.9 SDI marit la 2.0. Fara turbina, acest mizerabil motor nu are ce cauta in vremurile noastre. De departe cel mai lent motor din istoria recenta VW, cu o acceleratie 0-100km/h care se masoara cu calendarul, acest motor se salveaza printr-un consum ridicol de mic si fiabilitate absoluta.

  • 1.9 TDI de 90 si 105 cai – Am tot vorbit despre 1.9 TDI, incat as putea lejer da copy+paste. Foarte bune motoare, simple, fiabile si economice dar care acum sunt vechi si galagioase. Majoritatea au foarte multi km sub capota, dar indiferent de kilometrajul facut, mai pot duce inca o data acel kilometraj. Cat despre probleme specifice sunt uzura suportilor de motor si a axului cu came, dar sunt probleme care apar foarte tarziu, dupa 350.000km.

  • 2.0 TDI de 140 si 170 cai – E plin internetul de probleme legate de 2.0 TDI. Doar ca versiunile de 2.0 TDI de pe VW Golf V si Octavia II sunt lipsite de probleme. Atentie in schimb la faptul ca unele motoare au filtru de particule, iar altele nu.



Probleme generale VW Golf V



  • Ca orice VW din perioada aceasta, sunt probleme serioase la compresorul de clima. Nu e la fel de grav ca la Octavia II, dar daca ai compresor Valeo pregateste-te sa nu il mai ai in curand.

  • Incuietorile au tendinta sa se strice. O problema comuna cu Skoda Octavia II, Audi A3 si Polo 9n.

  • Cutia automata este in sfarsit de tip DSG. Totusi, uleiul trebuie schimbat la fiecare 60.000km, impreuna cu filtrul de ulei al cutiei. Daca nu se schimba filtrul, ai schimbat uleiul degeaba si cutia se va strica.

  • Motoarele FSI nu functioneaza 100% pe gaz in cazul in care doresti sa pui GPL. Instalatiile GPL pe FSI functioneaza 30% pe benzina si 70% pe gaz, nu 100% pe gaz. De asemenea, motoarele FSI au nevoie ocazional de benzina de calitate superioara, de cifra octanica 98, 99, 100 si tot asa.

  • Probleme la coloana de directie si la servodirectie au fost raportate la toate modelele, indiferent de motor.

  • Chiar daca se schimba uleiul in mod regulat, cutiile DSG au fost cu probleme serioase pentru toate modelele VW, inclusiv Golf. Din acest motiv e bine sa testezi masina atunci cand e la rece si trebuie vazut daca se simt/aud smucituri la cutie. Daca DSG-ul joaca feste la rece, atunci e bine sa te uiti in alta parte pentru ca un DSG te va costa mai mult decat o seara in Beat of Angels.

  • Modulele ABS si ESP sunt o alta problema comuna la VW Golf V, dar din fericirea este doar vorba despre senzorul G201, fara sa trebuiasca sa schimbi intreg ansamblul.


 


Verdict VW Golf V


VW Golf V e ca o noapte in Praga: Scurta, dar memorabila. Posibil sa fi ramas cu cateva probleme dupa acea noapte intensa petrecuta in capitala ceha. Dar de acum toate experientele tale se vor raporta la acea noapte in acel oras. In acest fel si Golf V a fost si ramane un etalon in industria auto. Drept dovada faptul ca in 2018, in noile Golfuri inca mai vezi elemente de Golf V.


O masina care a fost intradevar o revolutie, nu doar o simpla evolutie.


Ce motor as alege: Greu de spus. Fiind atat de motoare care pot face atat de multe treburi, eu totusi voi alege benzinarul aspirat 1.6 MPI de 102 cai. Pentru ca astfel ai o masina butucanoasa, eleganta, ideala pentru viata de oras, fiabila si care te poate plimba pe tine si pe prietenii tai (asta daca ai prieteni, spre deosebire de mine) in weekend undeva la o plimbare. Intradevar, o masina a poporului.


Similar Articles

AproapeMasini

29 November 2018



Scrie un raspuns
  • Marcel

    2024-07-13 11:23:03

    Salut, ce mașina de oraș recomanzi pe benzina? Bugetul ar fi in jur de 4000 euro

  • AproapeMasini

    2024-06-24 22:22:47

    Salutare Ion, Pretul este mare pentru ca e parc auto. Plus ca este foarte greu de zis doar dintr-un anunt si cateva poze. Recomand verificarea masinii daca ai posibilitatea, si nu cumpara niciodata la sanchi shuste la misto. In special verificat de scurgeri de ulei, rugina, clima, toate butoanele si tot asa. Plus ca scrie in anunt ca are incalzire in scaune dar nu vad butonul pentru asa ceva. Cine stie. Succes!

  • Ion

    2024-06-24 16:46:29

    Salutare, o parere la asta? https://m.olx.ro/d/oferta/vw-golf-united-1-6-mpi-102cp-2008-import-germania-IDiodkr.html

  • AproapeMasini

    2024-06-21 20:29:05

    Salutare George, Masina nu e rea de felul ei dar sunt foarte sceptic si septic la parcurile auto asa ca mare grija sa verifici masina „din scoarta in scoarta”, dupa cum recomanda Dragnea. Succes!

  • George

    2024-06-21 13:40:50

    Salutare, îmi poți da o părere la asta? https://m.olx.ro/d/oferta/ford-focus-1-6-benzina-2008-posibilitate-rate-IDhXfWv.html

  • AproapeMasini

    2024-06-19 08:46:34

    Salutare Ion, Preturile sunt cosmice pentru acele masini iar acel service nu este cel mai onest posibil. Voi spune pas. Succes!

  • Ion

    2024-06-18 15:13:32

    Salutare, o parere la astea? Ms frumos https://autorulatebacau.ro/masina/volkswagen-golf-v-1-9-tdi-90cp-2006-euro-4/ https://autorulatebacau.ro/masina/volkswagen-golf-v-1-6-benzina-102cp-2006-12-euro-4/

  • Izabela

    2024-06-13 10:36:06

    Buna, oare se mai merita in 2024 achizitionat un golf V 2009 , 1.4 MPI 75 CP, sau mai bine sa merg catre un Hyundai I20 , 2011, motor 1.248 cm , 78 CP ? Mentionez ca va fi o masina folosita in mare parte in oras, gradi, cumparaturi ,munca si ocazional drumuri extraurban . Multumesc anticipat pentru un eventual raspus .

  • Timofte Gheorghe

    2024-03-21 18:55:01

    Salutare o recomandare ungolf5 1.9 105 Cp cod motor BLS sau BXE Mulțumesc.

  • AproapeMasini

    2023-10-02 09:52:19

    Salutare Cristi, In regim extraurban daca mergi constant cu 90-100 km/h eu am avut consum 4L/100 km in 800 km. Dar doar in conditiile astea pentru ca nu ma grabesc nicaieri atunci cand conduc. Prefer sa ma distrez in compania marelui maestru Neluta Bucur decat sa imi pun viata in pericol conducand mai repede. Mai departe sigur iti va raspunde cineva din comentarii! Succes!


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA