Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Toyota Rav4 XA40 ( 2013 – 2018 )

Daca generatia anterioara era o masina destinata cucoanelor care vroiau sa iti arate exact cine e sefa, Toyota Rav4 XA40 a fost un succes instant cu toata lumea, de la Chef Dumitrescu pana la taximetristi. Iata cum a reusit Toyota Rav4 XA40 sa ia o felie din tortul auto modern, in articolul de astazi.




Cei de la Toyota au realizat inca de la generatia anterioara ca majoritatea clientilor nu vor face niciodata off-road cu masinile lor. Majoritatea clientilor le cumpara pentru ca arata impozant, ofera acea pozitie inalta la volan cu care te uiti in jos la restu(rile) din traffic si care au abilitatea de a se urca pe borduri si de a traversa zapezi modice spre medii.


Ce au realizat in schimb la a 4-a generatie de Rav4 este ca majoritatea clientilor nici macar nu vor iesi din oras si ca nu sunt atat de pasionati de acel stil de viata activ pe care il vezi promovat agresiv in reclame.


 


Ce aduce nou Toyota Rav4 in 2013?



  • In primul rand vine cu un aspect atat de fresh incat il poti servi lejer la Modelier, pe strada Duzilor. Daca Toyota se adresa pana acum oamenilor care au carnet de revolutionar pasoptist, Toyota Rav4 XA40 vine cu un aspect care sa momeasca si tineretul spre acest brand conservator. Personal consider ca le-a iesit.

  • Japonezii nu se pricep la motoare diesel. E si logic, pentru ca un motor diesel nu prea are ce cauta in aglomerata Japonie. Asa ca au decis ca motorul lor de baza, vestitul 2.0 D-4D sa fie de provenienta BMW, imprumutand motorul N47 si aducand un strop de sushi si desene animate cu tenta dubioasa.

  • S-a renuntat la usa de la portbagaj construita in stil “off-road” si s-a revenit la o usa conventionala de tip haion. In sfarsit ai o roata de rezerva utilizabila si in sfarsit poti deschide portbagajul si daca nu esti Ion Oncescu.



Motoare Toyota Rav4 XA40


Benzina



  • 2.0 3ZR-FAE de 151 cai – Acelasi cal de povara Toyota cu care ne-am obisnuit, acest motor is duce onorabil existenta pana undeva pe la 300.000km. Din cand in cand se strica pompa de apa iar mai tarziu in viata dezvolta o pasiune pentru consumul de ulei.

  • 2.5 2AR-FE de 178 cai – Mitul calitatii motoarelor japoneze pe benzina este intretinut de catre acest motor. Mai fantastic decat Romeo, acest benzinar aspirat este unul dintre putinele motoare fara probleme, exceptand ocazionalele problem la pompa de apa. Un motor deosebit, dar pe care nu il vom cumpara pentru ca nu e diesel si nici nu e VW.


Diesel



  • 2.0 2WW de 122 cai – Din pacate japonezii nu se pricep la motoarele diesel, asa ca au apelat la metoda americanilor de la GM si au cumparat motoare de la germani. Din pacate pentru ei, au mers pe incredere si au cumparat motorul de 2.0 litri cod N47 de la BMW, un motor care ar fi fost mai fiabil daca ar fi fost construit din lut si stima de sine a unei boboace de liceu. Chiar daca teoretic problemele cu lantul de distributie ar trebui sa fie rezolvate, acest copil adoptiv este sub nivelul dieselurilor traditionale japoneze.

  • 2.2 2AD-FTV si 2AD-FHV de 150 cai – In sfarsit s-a rezolvat problema chiuloasei care se incingea mai repede decat un student dupa 5 beri talpa, ramanand doar cu probleme pe partea de injectoare si filtru de particule. Aceste motoare sunt total neadecvate condusului in mediu urban asa ca gandeste-te bine inainte sa il cumperi.


Hibrid


2.5 2AR-FXE Atkinson de 197 cai – Acelasi benzinar de 2.5, modificat pentru a functiona in ciclu Atkinson. Ajutat de un motor electric, varianta hibrida a lui Toyota Rav4 XA40 este cea mai buna motorizare si echilibrul dintre performanta si costuri. Normal nu vorbesc despre bani aici pentru ca nu am, dar un Toyota Rav4 XA40 hibrid este comparabil la pret cu Audi Q3 si BMW X2, chiar daca dimensiunile si dotarile il plaseaza ca pe un rival pentru Audi Q5 si BMW X3 sau clasicul VW Tiguan. Dar na, nu are sigla germana premium.



Probleme generale Toyota Rav4 XA40



  • La fel ca si la generatia anterioara, Toyota Rav4 XA40 s-ar putea sa vina fara roata de rezerva. Ori iti cumperi o roata de rezerva, ori iti cumperi anvelope run-flat si pierzi din confort, ori te simti norocos (sau norocoasa) si mergi asa.

  • Motoarele diesel sunt foarte sensibile la condusul urban, filtrul de particule si EGR-ul infundandu-se imediat. Asta e o problema comuna la masinile japoneze, asa ca ia in calcul un model benzinar daca ai de gand sa te plimbi preponderent prin oras.

  • Sistemul de navigatie de pe Toyota Rav4 XA40 este mai pierdut decat mine atunci cand stau pe TikTok. Multa lume se plange de calitatea lui, asa ca e bine sa ai un GPS sau un telefon cu tine tot timpul. Desigur, astea nu te vor ajuta atunci cand mergi in Marvila, Racaciuni, Bacau pentru ca acolo te intorci in timp si transcezi planul geografic.


 


Verdict Toyota Rav4 XA40


Multa lume a considerat Toyota Rav4 XA40 ca fiind cea mai buna chestie de la Aurelian Temisan incoace. As putea intelege acest lucru, pentru ca Rav4 a ramas o masina fiabila si ieftina pentru ceea ce ofera. Nu mai este acel legendar SUV compact care a lansat conceptul de cross-over, dar majoritatea posesorilor nu vor face niciodata off-road. Cel mult vor trece peste o balta si vor urca o panta undeva pe un camp. Nu ai nevoie de diferentiale autoblocante pentru asa ceva. Asa ca Toyota Rav4 XA40 ramane o masina croita pentru publicul tinta, un public mult mai larg de data asta decat cucoanele purtatoare de haine de blana. O masina care se adreseaza oricui vrea o masina polivalenta, fiabila si relativ ieftina.


Ce motor recomand? Pentru diesel recomand motorul de 2.2 de 150 de cai, iar pentru benzina recomand cu mare incredere fabulosul hibrid de 2.5 benzina + motor electric de o putere totala de 197 cai.


Similar Articles

AproapeMasini

30 January 2019



Scrie un raspuns
  • Iulian

    2024-04-20 10:09:12

    La diesel ai două motoare: -toyota 2.0 d4d 124hp de proveniență toyota… Bate oricand la fiabilitate un vag. Am în orașul meu un avensis, același motor, taxi cu 730.000km masina luată de nouă, din România. -bmw 2.0 143hp. Aici e buba. Sare lantul, îl pui la gat, etc… 😁 Multă baftă, toată stima pentru articole!

  • Robert

    2024-01-10 16:00:07

    multumesc mult

  • AproapeMasini

    2024-01-09 21:36:49

    Salutare Robert, Kia Sportage 1.6 benzina e tot ce ai nevoie. La Toyota se cam arde chiuloasa la benzinare si nu m-as arunca in mod deosebit. Succes!

  • Cornel

    2024-01-09 17:53:19

    ziua buna , un sfat intre kia sportage (2012-2018) si un rav4 (2012-2018) motorizare pe benzina sau diesel , acum cu un golf 4 nu facem 10000 km pe an , multam

  • Dragos

    2020-01-02 15:25:24

    Sunt posesor de Honda Accord CL7 facelift, 2.0 Benzina, 2007. Deoarece locuiesc intr-un oras mic si majoritatea drumurilor sunt scurte spre foarte scurte ma gandesc sa schimb actuala masina tot cu benzina, eventual sa o pastrez si sa iau alta, asta sa ramana sotiei. Ce parere ai de Honda CRV 2016 2.0 Benzina? Ma intereseaza o masina o idee mai mare, avand doi copiii mici, dar cu o antifonare mai buna decat actuala masina. Ma gandesc ca motorul de 2.0 va fi cam anemic pentru drumurile patriei… Dar despre Mazda CX5 2.0 Benzina tot 2016? Ar mai fi varianta sa iau un diesel fiind a doua masina insa imi este teama de fiabilitate/costuri … acum sa-mi fie cu iertare 🙂 insa ma gandeam la un A6 break dupa 2012, 2.0 diesel. Insa nu stiu ce costuri as avea + fiabilitate. Zi faina si La multi ani!


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA