Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Din redactie : Berlina de familie 5000 euro

Astazi avem un episod tragi-comic. Vine un moment in viata in care trebuie sa te responsabilizezi si sa te gandesti si la restul familiei. Pentru mine mai sunt cativa ani de parcursi pana acolo, dar pentru un cititor AproapeMasini deja a venit momentul in care trebuie sa cumpere o berlina de familie 5000 euro fix ca altfel ii va lasa diseara nevasta pe spate urme de slap. Iata ce a iesit.




Ca de obicei, incepem cu intrebarea cititorului, iar victima acestui articol este Marian Dumitru. Iata ce a scris Marian Dumitru pentru articolul Berlina de familie 5000 euro:


„Buna ziua, Va contactez pentru a va ruga sa ma ajutati cu un sfat de achizitie tinand cont de urmatoarele aspecte: – buget aprox 5000€ – berlina sau SUV (exclus break) cu aspect cat se poate de modern, dar nu de masina pt puștan – recomandata pt traficul din Bucuresti (probabil ar trebui motor pe benzina), maxim o data pe luna cursa de 250 km dus-intors – spatiu si portbagaj recomandat pt familie 2 adulti si doi copii, – consum combustibil si costuri de intretinere pentru o familie cu venituri modeste Sunt constient ca sunt multe pretentii pt bugetul asta, dar speranta moare ultima … ? Va multumesc!”



Berlina de familie 5000 euro – de ce nu si un SUV?


Am sa vorbesc doar despre berlina de familie 5000 euro pentru ca nu exista SUV ieftin la intretinere. Oricine a avut sau are SUV este constient ca poate cumpara masini mai ieftine la intretinut. Eu de exemplu am anvelope 225/70/R16, care sunt printre cele mai minuscule anvelope de SUV de pe piata. Cele mai ieftine anvelope, facute pe vapor, costa 300 de lei bucata iar pretul mediu este 450 de lei. Asta ar inseamna sa dai 2000 lei pe anvelopele de vara si 2000 lei pe alea de iarna. Si vorbesc doar despre anvelope. Mai mult decat atat, in timpul liber am un job la privat si stiu ca 2000 de lei nu ii iei de pe jos, nici macar in Bucuresti. Asa ca SUV si venituri modeste nu se pupa cum nu se pupa nici cetateanul cu statul. 


Berlina de familie 5000 euro – sa inceapa topul ( care nu este aranjat in vreo ordine anume)



Renault Fluence I ( 2009 – prezent )


Deschidem lista cu o masina arhetipala pentru genul de om care are 40 de ani, 2 copii si vrea o masina solida care sa il duca de ici colo. Chiar cunosc o persoane foarte faina care se incadreaza in tiparul asta: Are 38 de ani, 2 copii frumosi si este antreprenor. Genul de om care face cumparaturi prin Bringo si care inca iti mai trimite felicitari si vederi din locurile unde se relaxeaza. Genul ala de om care iti trimite din cand in cand pe facebook o poza cu „Buna dimineata, haideti la cafea”. Cu siguranta cunosti o astfel de persoana. De obicei il vezi in vreo berlina, iar daca are o masina cat de cat noua sunt sanse mari sa fie un Renault Fluence.


De ce recomand Renault Fluence? Pentru ca este un Renault Megane III cu portbagaj. Plus ca Renault a lucrat foarte mult la fiabilitate. Ce motor recomand? Chiar daca Renault nu exceleaza la capitolul benzinare, motorul de 1.6 si 110 cai este suficient pentru un familist clasic.



Mazda 3 BL ( 2009 – 2013 )


Puteam sa aleg ori Ford Focus ori Volvo S40 pentru ca toate 3 masinile sunt identice. Poate ca la capitolul berlina de familie 5000 euro un Volvo S40 ar fi fost mai potrivit, dar daca ai copii cat de cat mari si vrei sa te bucuri de viata mai mult decat in serile de fotbal atunci un Mazda 3 BL este de luat in considerare. Poate ca benzinarul de 1.6 si 105 cai pare putin, dar motorul e fiabil si masina e mica si orientata spre sport. Da, o sa arati penibil la cravata intr-un Mazda 3 BL, dar in viata trebuie sa arati mai entuziast decat daca ai fi expus la Antipa.



Skoda Octavia II ( 2004 – 2013 )


Skoda Octavia II – masina oficiala a „am 40 de ani, un job decent, 2 copii si am renuntat la visele mele”. Skoda Octavia II a fost in 2009 ceea ce Renault Fluence este in 2019, o masina pentru parintii care vor o masina mare, care sa care familionul de colo colo, dar care au vrut si o masina cat de cat eleganta si mai frumoasa decat un monovolum pentru ca monovolumul da impresia ca pentru tine copiii sau cartofii sunt acelasi lucru in ceea ce priveste transportatul. Cat despre motor, clasicul 1.6 MPI 102 este ciorba de cartofi a lumii auto – e buna, isi face treaba, tine de foame dar nu iti vor da lacrimi de bucurie in timp ce o mananci.



BMW E90 318i / 320i ( 2004 – 2013 )


Iata ca si E90-ul a inceput sa se ieftineasca. S-a ieftinit atat de mult incat intra in categoria ” berlina de familie 5000 euro”. Chiar daca versiunile 318i si 320i de 129 si 143 cai s-au dovedit a fi fiabile si ieftine la intretinere, trebuie sa tii cont Marian de faptul ca un BMW este o marca premium si piesele vor costa semnificativ mai mult ca la restu(rile). A da, BMW E90 are anvelope run-flat, care sunt costisitoare. Dar parca viata nu se rezuma numai la plata facturilor si dramuirea bugetului. Parca in viata trebuie din cand in cand sa simti ca esti mai mult decat un numar de asteptare la coada de la taxa si impozite UNDE TREBUIE MEREU SA AI CU TINE DOSAR CU SINA ALTFEL TE INTOARCE LA DRUM SI ITI SCRIE CU PIXUL PE CARTEA DE IDENTITATE A MASINII SA ITI FIE RUSINE SOMALDOACO ESCROACO.



Toyota Avensis T25 ( 2003 – 2009 )


Vrei o berlina de familie 5000 euro care sa le faca pe toate? Vrei un motor pe benzina care sa consume cat un diesel? Vrei o masina fiabila care va tine mai mult decat tine? Atunci Toyota Avensis T25 1.8 VVT-I de 127 de cai este toata masina de care vei avea nevoie vreodata. Doar ca eu unul nu suport Toyota Avensis T25. Pentru mine Toyota Avensis T25 reprezinta 4,6 metri de masina si atat. Daca razi sincer la glumele lui Doru Octavian Dumitru, masina asta este pentru tine. Sau daca esti vreun profesor universitar care vrea o masina care sa il tina pana la pensie, la 150 de ani.


Care este cea mai buna berlina de familie 5000 euro, in opinia AproapeMasini?



De ce am ales Skoda Octavia II? Pentru ca este cea mai populara, dar in principal pentru portbagajul de tip hatch-back care este cam la fel de mare cu portbagajul unui break.


Ce motor recomand? Pentru ca Skoda Octavia II s-a ieftinit atat de mult, recomand cu mare drag un 2.0 FSI de 150 de cai. Dar poate ca Marian nu vrea sa sparga bani pe benzina, anvelope si senzatii tari. Poate ca Marian vrea o masina linistita care sa il duca in siguranta pe drumurile patriei si mai ales prin jungla urbana. Poate ca pentru Marian un 1.6 MPI de 102 cai este suficient. Poate ca vrea sa ii puna si un GPL, iar pe 2.0 FSI nu ar putea face asa ceva. Cat despre motoarele de 1.2 TSI si 1.4 TSI cu distributie pe lant, mai bine iti recomand sa bagi o furculita in priza (Cristi Priza) decat sa cumperi asa ceva.



Ramane la alegerea lui Marian ce berlina de familie 5000 euro va alege. Toate masinile pe care le-am lipit in acest articol costa sub 5000 euro (chiar 4000 euro), dar mereu trebuie luat in considerare ca vor fi si cheltuieli cu inmatriculatul si cu schimburile de ulei si de revizii SI DE DOSARUL CU SINA PE CARE TI-L VA CERE TIPA DE LA TAXE SI IMPOZITE SI CARE DUPA ITI VA SCRIE CU PIXUL PE CARTEA DE IDENTITATE A MASINII ESCROACA SOMALDOACA.


Succes!


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA