Toyota Avensis T250, masina pe care o detest cel mai mult. Toyota Avensis T250, masina oficiala a oamenilor trecuti de 40 de ani, care au o husa de scaun facuta din margele. Toyota Avensis T250, masina oamenilor care rad sincer la Doru Octavia Dumitru.

Am spus-o si o mai spun: Masinile pe care le detest cel mai mult sunt Toyota Avensis T250 si VW Golf IV. VW Golf IV il urasc pentru ca a spalat pe creier romanii in asa stil incat tot ce stim este VW si 1.9 TeDeI. Toyota Avensis T250 il urasc pentru ca reprezinta o masina de barbati trecuti de 45 de ani, purtatori de mustata, basca si glume proaste la care doar ei rad. Cand ma uit la Toyota Avensis T250, tot ce imi trece prin cap este „4,5 metri de masina si atat”. Nu imi exprima nimic. E doar o masina, facuta pentru cei fara imaginatie sau pretentii in viata.

 

La ce mai scriu despre Toyota Avensis T25 in cazul asta?

Pentru ca motoarele 1ZZ-FE de 127 de cai si 1AZ-FSE de 145 de cai. Daca alegi unul din astea doua motoare, ai o masina foarte rapida, foarte fiabila si foarte economa. Nu doar ca sunt fiabile, dar aceste doua motoare sunt notorii pentru faptul ca au un consum de diesel. Motorul de 1.8 benzina poate ajunge la 8% consum urban, fara dezavantajele unui motor diesel. Fara sa stai mizerabil dimineata in frig. Fara sa stai cu ochii geana pe filtrul de particule. Cat despre celelalte motoare, le doresc sa le sara un piston in curba.

Motoare Toyota Avensis T250

Benzina

 • 1.6 VVT-i de 109 cai – Un motor demn de caracterul plictisitor al masinii. Pentru genul de om care nu se grabeste nicaieri pentru ca e prins de discutia de la Radio Romania Actualitati. Isi face cruce de fiecare data cand trece pe langa o biserica. Ocazional se opreste pe marginea drumului ca sa intrebe cat e kilogramul de pepene.
 • 1.8 VVT-i 1ZZ-FE de 127 cai – Cel mai comun motor benzinar de pe Toyota Avensis T250, un motor legendar care ofera performante, fiabilitate si consum redus. Din pacate, trebuie sa cumperi si restul masinii odata cu el.
 • 2.0 VVT-i 1AZ-FSE de 145 cai – Acelasi concept ca la benzinarul de 1.8 VVT-i, doar ca aici are mai multa putere. Un motor foarte rar in schimb.
 • 2.4 VVT-i 2AZ-FSE de 161 cai – Acelasi 2.0 VVT-i, marit la 2.4 si cu 16 cai (frumosi) in plus. Din pacate, soferul tipic de Toyota Avensis T250 nu se distreaza in viata, asa ca motorul asta a fost retras mai repede decat Nicolae Marin din trupa N&D.

Diesel

 • 2.0 D-4D de 114 si 125 cai – Acelasi 2.0 D-4D cu care ne-am obisnuit si care se va pensiona dupa tine. Daca vrei fiabilitate absoluta, atunci trebuie sa mergi pe versiunea de 114 cai, anticul 1CD-FTV care si-a facut debutul pe Rav4.
 • 2.2 D-4D de 150 caiMarginal mai rapid si de 4 ori mai scump la impozit. Daca totusi 25 de cai putere fac diferenta in viata ta si crezi ca vei transforma o masina anosta ca Toyota Avensis T250 intr-un bolid, poti lua cu incredere aceasta versiune.
 • 2.2 D-CAT de 177 cai – Te-ai gandi ca un Toyota Avensis T250 de 177 cai e o masina comic de rapida. Si ai avea dreptate. O masina comic de rapida in drum spre service pentru ca acest motor sufera de probleme serioase la garnitura de chiuloasa care se prajeste la fiecare 100 de metri.

Probleme generale Toyota Avensis T250

 • Simplul fapt ca exista. Ma enerveaza acest monument viu al plictiselii si al conformarii in societate. Sa nu cumva sa iesi in evidenta, sa nu cumva sa epatezi.
 • Coloana de directie vine cu diverse probleme la Toyota Avensis T250 asa ca asteapta-te la orice. Poate fi de la un simplu senzor pana la intreg sistemul.
 • Soclul de la far se topeste si in felul acesta trebuie schimbat tot farul pentru ca degeaba cumperi alt bec, daca n-ai unde sa-l montezi. Cu alte cuvinte, degeaba dormi cu spatele la perete, daca dormi cu gura deschisa.
 • Benzinarele cu un kilometraj semnificativ incep sa manance ulei. Vorbim de motoare care trec de 300.000 de km, dar majoritatea proprietarilor de Toyota Avensis T250 vor fi morti demult pana vor face 300.000 de km.

 

Verdict Toyota Avensis T250

Daca nu iti pasa deloc, dar absolut deloc despre masini, si nici nu vrei sa iti pese in viitorul apropiat, Toyota Avensis T25 este o masina foarte buna pentru tine. O masina care nu exprima nimic, o masina care doar te duce din A in B cu un consum redus de carburant si cu o fiabilitate legendara. Daca tot ce te intereseaza pe tine la o masina este sa fie practica dar totusi vrei ceva mai sigur si mai scump decat un Logan, atunci Toyota Avensis T25 este cea mai sigura achizitie de pe piata second-hand la ora actuala. O alegere sigura, cu care ramai in parametrii societatii. 

Ce motor recomand? Daca nu iti pasa absolut deloc de motor, atunci ia motorul 2.0 D-4D de 115 cai. Daca vrei o masina spatioasa, fiabila, rapida si economa, ia benzinarul de 1.8 VVT-i de 129 cai.