Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Din redactie : Masini sport cu buget 7000 de euro

O alta zi, o alta ocazie pentru a scrie calamitati literare. Doar ca astazi scriem pentru inca un cititor, un cititor in cautare de masini sport cu buget 7000 de euro. Imi place despre el si despre gandirea lui! Iata ce a iesit, intr-un articol pentru pasionati!




Astazi ii raspundem lui Alex care vrea o masina. Doar ca nu vrea masini normale, vrea masini sport cu buget 7000 de euro. Intrebarea lui suna cam asa:


“Ar fi interesant daca ai putea face un top cu masini mai pentru tineri, ceva mai sportive poate, buget undeva la 7-8.000 de euro.In curand o sa am destul sa imi iau o alta masina .Sunt multe modele din care sa aleg si cu cat citesc mai mult pe net, cu atat devin mai confuz in privinta alegerii“



Am vorbit despre masini de familie, am vorbit despre masini break. Masini pentru oameni responsabili, care vor siguranta, confort si eficienta. Iar acum cu masini sport cu buget 7000 de euro putem sa deschidem sticla de V33 si sa vedem care sunt cele mai bune masini de tocit anvelope si ars carburant doar pentru ca putem. Putem, in sensul ca mirosim.


Pentru o lista cat mai transparenta, iata criteriile alese pentru masini sport cu buget 7000 de euro:



  • Sa aiba minim 150 de cai, desi m-am straduit sa fiu cat mai mult in zona 200.

  • Sa aiba motorul pana in 2.5 litri, ca sa pastram impozitul si asigurarea la valori cat de cat umane. Altfel ne va umple plansul in timp ce stam la rand la taxe si impozite si suntem intrebati de o cucoana plictisita daca avem dosar cu sina si ne va trimite inapoi ca ne lipseste o copie dupa ce alta taxa s-a mai scos saptamana asta.

  • Buget maxim se va opri 7000 euro. Totusi, am zis sa tin pretul de achizitie sub 7000 euro pentru ca orice masina sport costa ca si intretinere. Nu exista masina sport ieftina, indiferent de pretul de achizitie.



1.Grupul VW, motoarele 1.8 TSI si 2.0 TFSI


Incepem in forta si ne dam cu parerea mai ceva ca Cristian Tudor Popescu atunci cand vorbim despre orice. Aproape orice masina din grupul VW care vine cu 1.8 TSI si 2.0 TFSI o sa ofere senzatii tari. Singurele pe care le exclude clar sunt Skoda Superb II si VW Passat B6 / B7 pentru ca sunt masini orientate spre confort. Personal, din toata gloata de VW nominalizez Skoda Octavia vRS 2.0 TFSI si Audi A4 B7 1.8T 163 cai. Atentie la astea in schimb ca mananca atat de mult ulei incat nu stii exact la care tip de lichid se refera consumul din bord.



2.Alfa Romeo GT 1.8 Twinspark 140 cai ( 2003 – 2010 )


Am mai vorbit despre masina asta in articolul despre masini de incepatori. Si am sa vorbesc si aici despre Alfa Romeo GT, o masina pe care nu ai cum sa o ignori. Recomand doar motorul de 1.8 TwinSpark de 140 de cai, iar daca vrei sa faci un compromise si sa mai repari ocazional motorul, poti merge si pe 1.9 JTDm de 150 de cai. Poate ca nu e cea mai rapida masina din lista, dar e foarte greu sa gasesti o masina mai fashion, la banii astia.



3.Opel Astra H 2.0 Turbo de 170 sau 200 cai ( 2004 – 2010 )


N-am vorbit despre motorul asta in articolul despre Astra H pentru ca e un motor la fel de rar ca momentele mele de luciditate. Cateodata e bine ca o masina are o reputatie la fel de proasta ca a tantitelor de la directia taxe si impozite, pentru ca deprecierea trage in jos si pretul versiunilor de top. Iar Opel Astra H 2.0 Turbo este porneala. De fapt, Opel Astra H 2.0 Turbo este pe locul 2 la nominalizarile pentru masini sport cu buget 7000 de euro.



Honda Civic FK 1.8 VVT-I 140 cai ( 2006 – 2010 )


Daca nu pun si o masina japoneza pe lista, voi fi linsat si omorat cu pietre asa ca trebuie sa o aleg pe cea mai buna care se incadreaza in lista pentru masini sport cu buget 7000 de euro. Nu costa 7000 de euro, nu consuma benzina prea multa si nici nu se strica prea des. Problema majora la Honda Civic FK este ca in rarele cazuri in care se strica ceva, mult noroc sa gasesti un mecanic care sa se bage la asa ceva. Pentru ca in Romania daca spui cuvantul “munca”, fug toti ca termitele.



Honda Accord VII 2.0 benzina 155 cai ( 2002 – 2008 )


Daca vrei sa tii masina mai multi ani si nici nu vrei aspectul dramatic al lui Honda Civic, atunci trebuie neaparat mentionat la categoria masini sport cu buget 7000 de euro si fabulosul Honda Accord VII. Indiferent ca mergi pe motorul de 2.0 sau de 2.4, vei avea parte de senzatii tari mai intense decat dupa ce ai baga 2 shot-uri de “Brain Damage” din Vinyl.



Hyundai Coupe 2.0 16v 140 cai ( 2002 – 2008 )


Daca vrei o masina sport dar nu ai bani de masina sport, atunci un Hyundai Coupe este o alegere potrivita. Cu un pret de achizitie relativ mic si cu o fiabilitate decenta, multe Coupe-uri vin deja cu GPL ca sa fie treaba si mai ieftina. Nu e cea mai rafinata dintre masini sport cu buget 7000 de euro si daca ai o asemenea masini asigura-te ca ori nu ai prieteni ori ca toti prietenii tai au masina. As mentiona si fantasticul 2.7 V6 de 193 de cai, dar deja impozitul trece in alta liga.



Toyota Celica 1.8 VVT-I de 192 cai ( 1999 – 2006 )


Inchei lista japonezelor cu anticul dar spectaculosul Toyota Celica. Nu aveam cum sa vorbesc despre masini sport cu buget 7000 de euro si sa nu vorbesc despre Celica T230. O masina fiabila si realmente sportiva. La fel ca si la Hyundai Coupe, asigura-te ca prietenii tai au masini proprii. Desi ai o Celica, deci cel mai probabil nu ai prieteni.



Alegerea mea : BMW E46 318i si 320i ( 1998 – 2005 )


BMW E46 nu are nevoie de atatia bani ca sa fie in lista de masini sport cu buget 7000 de euro. Daca vrei o masina sport, e greu sa nu tragi un ochi peste BMW E46. Nu am mentionat masina sport ieftina sau fiabila, ci doar masina sport. De ce nu recomand un BMW E90 320i? Cum am scris si in articol, BMW E90 e mai degraba o masina pentru oameni de afaceri, nu pentru huligani iar BMW E46 e mai agil decat Mihai Petre, avand o greutate mai mica si mai putina tehnologie decat succesorul. O masina cu adevarat sportiva, pentru BMW E46 recomand versiunea 318i de 143 de cai pentru bugetul limitat si versiunea 320i de 170 de cai atunci cand banii nu sunt o problema. Cu un motor de 2.2 litri si 6 cilindri in linie, BMW E46 320i e o reala torpila pe strazile patriei. Atentie in schimb la consumul excesiv de ulei si la garniturile care trebuiesc schimbate.



Cam astea ar fi acele masini sport cu buget 7000 de euro pe care I le recomand lui Alex. Acum depinde numai de tine si astept sa imi spui ce achizitie ai facut!


Succes!


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA