Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Din redactie: Masini de familie buget 40000 euro

Astazi vine unul din cele mai absurde episoade Din Redactie, unde vorbim despre masini de familie buget 40000 euro. Da, n-am scris nici un 0 in plus. 40000 de euro o masina? Dar eu am salariu 6 milioane ‘ai baiete.




Astazi ii raspundem lui Alexandru, care a venit cu urmatoarea intrebare:


„As avea si eu nevoie de un sfat pentru a achizitiona o masina. Contextul mai jos. Dupa 8 ani si aproape 100k km de Ford Focus MK3 1.6TDci ( cumparat de nou din Romania ), fara probleme majore…doar un kit de ambreaj schimbat pe garantie @16k km ( problema cunoscuta si asumata de cei de la Ford ), nevoia de spatiu (un copil… momentan) ma determinat sa ma gandesc serios la achizitia unei alte masini. Buget : 30k-40k EURO Vreau o masina mai spatioasa ( mai ales la locurile din spate) si mai confortabila pe care sa pot sa o folosesc cel putin 2-3 ani fara investitii majore si stres ca pot ramane cu ea in drum. Spatiu portbagaj: 500l+ preferabil cu haion din considerente practice Sa aiba 4×4 si incalzire in scaunele din spate. Nu as vrea motor mai mare de 2.0 ( fie el diesel sau benzina ) dar daca pentru extra confort trebuie neaparat motor de 3litri… poate fi si asta o optiune. Nu exclud masinile SH insa trebuie sa aiba putini km @50k, garantie si sa nu fie mai vechi de 4 ani. Variante: Skoda Octavia, Superb, Kodiak 2.0 diesel sau 2.0 benzina Toyota Rav 4 2019 2.5 benzina Hibrid Mazda CX-5 2.0/2.5 benzina BMW Seria 5 GT dupa 2015 din pacate doar masinile cu moatere de 3.0 vin cu xDrive BMW Seria 3 GT 2.0 benzina sau 2.0 motorina Volvo V90 Cross Country, XC 90 D5 sau T6 Mercedes GLC 2.0 benzina sau 2.0/2.2 motorina, E220 All-Terrain ( dar cam depaseste bugetul ) Audi A6 Allroad, Q5, A4 Allroad mi se pare prea mic. VW Passat Alltrack 2.0 TDI/2.0 TSI Sunt deschis si la alte sugestii.”


Asadar, masini de familie buget 40000 euro. Da, ai citit bine. 40000 euro. Practic, salariul meu pe 200 de ani. Dar totusi pentru Alexandru voi face un top cu masini de familie buget 40000 euro care sa aiba spatiu, 4×4 si care sa fie aproape noi. Desigur, alegerea mea ar fi Mitsubishi Pajero 3.2 D-ID, dar e o masina cu clientela mai bine definita decat abdomenul lui Alex Velea. Apropo, daca Alex Velea ar fi lucrat in politie, ar fi lucrat la brigada Anti-dero. Serios acuma, un Mitsubishi Pajero 3.2 D-ID are 7 locui, e imens, vine inmatriculat ca autoutilitara din fabrica, e unul din cele mai capabile masini de teren. Da, pe asfalt se conduce ca un camion de moda veche, dar ce conteaza? Esti la 2 metri distanta de orice lucru care ar intra in tine, din orice pozitie.


In fine, sunt aproape Sorin Ovidiu Balan, sa trecem la masini de familie buget 40000 euro



Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190 cai 4×4 DSG 


Deschidem lista de masini de familie buget 40000 euro cu un sut in testicule si cu o gandire rationala. E una din putinele masini noi din lista, e fiabila, e in garantie, va tine mai mult decat 3 ani precum vrea Alexandru. Imi place Skoda Kodiaq, aduce foarte mult a vechiul Audi Q7, doar ca e mult mai ieftin de intretinut. Totusi, sa dau 35000 euro pe o Skoda, parca e putin cam…mult. Totusi, daca vrei o masina noua cu un diesel de 2 litri, 7 locuri, garantie 5 ani, cutie automata si 4×4, e foarte greu sa gasesti ceva mai bun la banii astia. Da, mai ai Tiguan Allspace, dar in configuratia asta incepe de la 39.200 euro. Pe un Tiguan.



VW Touareg 7P 3.0 TDI 204 sau 245 cai


Ramanem in ograda VW si includem in topul de masini de familie buget 40000 euro si Touareg 7P. Nu va costa un Touareg 7P 3.0 TDI 40000 euro, dar Touareg-ul din generatia asta e cam cea mai echilibrata masina de familie din gama de SUV-uri premium. Poate face si off-road, poate supravietui si asaltului copiilor, poate fi si economic si rapid si fiabil chiar si cu dieselul de 3 litri. VW Touareg 7P – Golful din lumea SUV-urilor de lux, bun la toate, exceptional la nimic. Dezavantajul e la motorizarea de 3 litri, dar macar pretul de achizitie mai mic iti lasa bani si de impozit pe 2-3 ani.



Mercedes ML W166 350 BlueTec de 258 cai


Cu 620 Nm la dispozitie, e greu de ignorat ML-ul de pe lista de masini de familie buget 40000 euro. Da, ML-ul a fost o masina de bulibasa, dar e in acelasi timp si o masina excelenta de familie. As fi putut recomanda si modelul 250 BlueTec cu motorul de 2.2 care are un consum la fel de mic ca puterea, dar oare chiar vrei sa te simti mizerabil in timp ce un Ford Fiesta te depaseste? Ca si costuri de intretinere, ai ramane surprins sa afli ca ML-ul impreuna cu Touareg-ul sunt cele mai fiabile si mai ieftine de intretinut SUV-uri din gama premium.



Toyota Land Cruiser 150 2.8 D-4D 177 cai


Daca Mitsubishi Pajero e o masina prea de agricultori pentru tine, atunci Toyota Land Cruiser 150 e cam tot pe acolo. Mai trebuie sa spun ceva despre Land Cruiser? Fiabil, mai mare decat masina vecinului, orice masina ar avea care poate fi condusa doar cu un permis cat. B si cu un 2.8 in 4 cilindri care e ajutat de un sasiu de tip scara si care te va duce pe Hasmasul Mare cu anvelope stock. Daca folosesti masina doar pentru acasa – gradinita – munca – gradinita – mall – acasa, jumate din textul scris nu are relevanta pentru tine. A da, atentie la faptul ca nici Land Cruiserul nu este cea mai suava masina pe asfalt. O masina intradevar facuta pentru off-road.



Skoda Superb 2.0 TDI 190 cai DSG 4×4 


Poate ca Alexandru nu vrea un SUV. Poate ca Alexandru nu vrea o masina second-hand. Poate ca Alexandru vrea o berlina clasica de familie. Si e greu de gasit o berlina mai mare la banii astia decat Skoda Superb si care sa fie si noua. Si versiunea combi, portbagajul e atat de mare incat legenda spune ca inca poti gasi muncitori pierduti prin el. De fapt, portbagajul este mai mare chiar si decat dezamagirea unui student proaspat absolvent care isi cauta de munca si realizeaza ca nu poate sa munceasca mai mult decat ca si casier.



Volvo XC60 II T5 2.0 benzina 250 cai


Daca esti hipster si vrei de la masini de familie buget 40000 euro ceva diferit, atunci Volvo XC60 e una din cele mai bune masini de familie la ora actuala. Nu ai nevoie de dimensiunile lui XC90 si ai aceleasi motoare ca si pe XC60. Doar ca e XC60 e ca la Daft Punk – Harder, better, faster, stronger. Si cu cei 250 de cai e si una din cele mai rapide si mai sigure masini din lista. Personal imi place mai mult generatia anterioara, dar nici cu generatia asta nu poti spune ca stai ca intr-o roaba. Mai degraba ai zice ca stai intr-un magazin IKEA sau JYSK. Totul e curat, totul e aerisit, totul e alb, totul e modern, totul e zen. Bine ca nu te-au pus astia sa iti montezi bordul singur.



Hyundai Santa Fe 2.2 diesel 200 cai


La fel ca la orice Hyundai si Kia, daca pui mai degraba pret pe masina decat pe emblema, atunci Hyundai Santa Fe e una din cele mai bune masini de familie buget 40000 euro. Doar ca, la fel ca si la Skoda Kodiaq, nu sunt sigur ca as da 40000 euro pe un Hyundai. Totusi, Hyundai si-a demonstrat fiabilitatea si acuma a venit si cu un design atat de agresiv incat il iau la Peluza Sud. Cat despre fiabilitate si costuri de intretinere, Santa Fe-ul este cel mai ieftin din lista.



Alegerea mea: Lexus NX 300h 2.5 benzina hibrid 197 cai 4×4


Eu daca as avea 40000 de euro si as cauta o masina de familie, as face-o cu stil. In esenta un Toyota Rav4 hibrid de lux, Lexus NX 300h e o masina rara pe drumurile patriei. Primesti tratament special din partea reprezentantei si ai fiabilitatea si luxul marca Lexus. E un hibrid, deci iti va consuma putin si impozitul e la jumate. Totusi, nu sunt sigur ca intra la categoria masini de familie buget 40000 euro. Portbagajul e cam mic si nu cred ca as vrea sa fac tapiteria de piele Lexus manjita cu batoane de ciocolata sau cu diverse fluide evacuate fortat de catre bebelusi. Sau sa vad butoanele, orice butoane (si pe Lexus ai multe butoane) rupte si smulse de catre copii. Dar daca nu ai copii foarte mici, e greu de batut Lexus NX 300h si e alegerea mea pentru masini de familie buget 40000 euro.


Similar Articles

Sfat achizitie - masina, buget 8,000 euro

Sfat achizitie - masina, buget 8,000 euro

01 September 2024 In „Din Redactie”
Sfat achizitie - Autoturism pe benzina, buget fara numar

Sfat achizitie - Autoturism pe benzina, buget fara numar

24 August 2024 In „Din Redactie”
Sfat achizitie - Troaca japoneza, buget 5,000 euro

Sfat achizitie - Troaca japoneza, buget 5,000 euro

24 August 2024 In „Din Redactie”
AproapeMasini

29 April 2019

Din Redactie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA