Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Range Rover Evoque I ( 2011 – 2018 )

Range Rover Evoque I, poseta Ralph Lauren a lumii auto. Range Rover Evoque I, Tommy Hilfiger-ul cross-over-elor. Range Rover Evoque I, masina oficiala a tipelor care au in fisa postului trecut „operator PC”, chiar daca ele nu tasteaza nimic la PC si sunt platite in token, nu in bani.




Desenat de catre doamna Victoria Beckham, Range Rover Evoque I este cel mai mic, cel mai ieftin si cel mai bine vandut model din istoria Range Rover. Ai putea spune ca Range Rover Evoque I e Range Rover-ul saracului, dar asta e ca si cum ai fi cel mai sarac membru Rotary de la tine din oras.


Nu am sa scriu foarte multe despre acest accesoriu de moda pe roti (sau roate?) pentru ca majoritatea posesoarelor nu stiu si nici nu vor sa stie nimic despre mecanica. Daca BMW X6 e masina matroane…asta, sefei, Range Rover Evoque I e masina celor mai productive angajate. Nu stii niciodata cu ce se ocupa soferita de Range Rover Evoque I, stii doar ca e plina de bani si e atat de fashion incat se potriveste perfect atunci cand e parcata prost undeva pe Lipscani, langa terasa, cu o roata pe un scaun.


 


Este Range Rover Evoque o masina buna?


Nu. Portbagajul e foarte mic, vizibilitatea spate e foarte mica, locurile din spate sunt inghesuite, performantele sunt mediocre iar fiabilitatea e demna de Land Rover. Dar daca esti ok cu a schimba doua turbine in 5000 de km (caz real cu Range Rover Evoque), atunci poti cumpara o masina care aminteste tuturor exact ce masina conduci si ce statut social ai.


 


Motoare Range Rover Evoque I


Benzina


2.0 SI de 237 cai – Un 2.0 supra-alimentat livrat de catre Ford si modificat de catre Land Rover. Da, doamnelor, domnisoarelor, domnilor si tot ce este intre, Range Rover Evoque I foloseste acelasi 2.0 EcoBoost de pe Ford, doar cu usoare modificari. De departe cel mai fiabil motor, acest 2.0 „Ingenium” are o singura probleme fundamentala: Nu poate fi condus in conditii de ploaie intensa. Apa se strecoara prin grila radiatorului si ajunge prin motor. Nimic nou, toate masinile patesc asta. Doar ca izolatia motorului la Range Rover Evoque este insuficienta si apa se infiltreaza in zona bobinelor de inductie si a bujiilor. Acestea se strica si motorul intra in modul avarie. Daca asta ti se pare grav, stai sa vezi la motoarele diesel.


Diesel



  • 2.0 de 150 si 180 cai – Venit in versiunea eD4 de 150 de cai si TD4 de 180 cai, acest 2.0 „Ingenum” vine cu problemele specifice Range Rover Evoque I si ca bonus racitorul de EGR se fisureaza si iti umple motorul de antigel. Din fericire nu este fatal pentru motor, dar reparatia tot te va costa echivalentul unui Golf 4.

  • 2.2 de 150 si 190 cai – Tot din grupul PSA-Ford s-a scormonit din tomberon si motorul de 2.2 TwinTurbo folosit pe Citroen C5 II sau Freelander II. Din pacate si pe Evoque se pare ca axa cu came se uzeaza prematur, dar asta e singura problema notabila a motorului.



Probleme generale Range Rover Evoque I



  • Incepem lista cu un defect de fabricatie pe partea filtrului de particule. Acesta este pozitionat prea in spate fata de motor si nu are cum sa primeasca suficienta caldura incat sa faca regenerare pasiva. Singurul mod de a regenera filtrul de particule este activ, asa ca la fiecare 300-500 de km trebuie sa conduci cu o viteza constant de minim 50 km/h timp de minim 35 de minute. Daca nu faci asta si nu conduci pana cand regenerarea e completa, filtrul se degradeaza rapid si motorul primeste motorina excesiva. Din acest motiv un Range Rover Evoque I diesel are un interval recomandat de revizie la fiecare 6.000 de km, in loc de standardul 10.000 de km. Asta e, poti face mai multe live-uri in timp ce esti in service. Sau pe platforma, pentru ca filtrul de particule are tendinta de a trece direct din eroare pe galben in eroare pe rosu, necesitand un alt filtru de particule. 

  • Cutia automata in 9 viteze ZF este mai confuza decat un student care merge la un examen unde stie doar data si cum il cheama. Cutia automata are nevoie de actualizare constante de software altfel nu reuseste sa functioneze corespunzator. Acum ai sansa de a face live-uri din sala de asteptare a service-ului pentru ca operatiunea dureaza putin si nu trebuie sa astepti prea mult.

  • Coloana de directie asistata electric are un motoras care are obiceiul sa fuga. La propriu. De fapt, cand motorasul realizeaza ca se afla intr-un Land Rover, se rupe si o ia la fuga. Astfel va trebui sa astepti platforma sa te culeaga pentru ca ai directie electrica pentru ca ai Range Rover, evident. Nu ca toti saracii. 

  • Panoul de sigurante a fost lipit in graba, folosindu-se resturi de guma gasite pe la muncitorii din fabrica. Astfel, sigurantele au sansa sa cada si nu vor mai functiona electricele. In cele mai fericite cazuri se produc scurt-circuite si masina va lua foc. Astfel, vei putea face un live in care sa le multumesti pompierilor pentru ceea ce fac ei pentru societate.

  • Chestii precum aerul conditionat, tapiteria din piele, camera video din spate sau bucsele si capetele de bara sunt alte chestii minore care se strica pe Range Rover Evoque I. Intradevar, prima generatie de Evoque duce cu mandria torta fiabilitatii Land Rover.



Verdict Range Rover Evoque I


Te-ai gandi ca nimeni sanatos la cap nu ar cumpara o masina cu o asa o fiabilitate. Dar Land Rover mereu a fost asa si iata ca lumea cumpara ca painea calda. Iar Range Rover Evoque e cel mai bine vandut Range Rover din istorie. In lumea cross-over-erelor, Range Rover Evoque sta sus pe deal si admira competitia. Da, mai exista BMW X3, Audi Q5 sau Mercedes GLC, dar Evoque ramane sus pe deal. Poate ca singurul dusman natural e Porsche Macan, dar nu arata la fel de fashion ca britanicul.


S-a terminat live-ul? Pot sa inchid?


Ce motor recomand? Pentru o viata lipsita de probleme recomand benzinarul de 2 litri. Cat despre cutie, cea manuala e fiabila dar parca nu isi gaseste locul pe un Range Rover asa ca recomand automata in 9 trepte ZF. Da, nu e fiabila, dar un Range Rover nu a fost si nici nu va fi ieftin la intretinere.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2024-05-25 14:42:00

    Salutare Bejamin, Motorul banuiesc ca este 2.0 Ingenium de origine Jaguar si e un motor solid. Motoarele Ingenium diesel intradevar sunt facute dintr-un mix de ciocolata si carton, dar benzinarele sunt ok. In schimb iti recomand sa iti faci temele despre cutia automata pentru ca are cutia automata in 9 trepte de la ZF cel mai probabil. ZF face cutii solide de obiceim dar recomand sa iti faci temele in legatura cu asta pentru ca din ce stiu cutia asta specifica 9HP a avut probleme de fiabilitate si cateva procese pe rol din partea Honda, Jeep, Chrysler si cine stie ce alti producatori. Parerile sunt foarte impartite asa ca te invit pe tine sa iti faci temele mai bine despre cutia automata. La motor nu mi-as face griji prea mari, cutia e cu semnul intrebarii. Succes!

  • ₿enJamin!Fk 🤹🏽‍♂️

    2024-05-24 14:44:41

    Salut. Doresc sa achizitionez un Range Rover Evoque convertible (cabrio) 2.0 Si4 awd automatic 2018. Ma incanta faptul ca este atat Suv cat si Cabrio dar stiu dintotdeauna ca Range urile au motoarele de ciocolata, insa de benzinare nu prea cunosc multe aspecte. Tin sa precizez faptul ca masina o voi folosi daily. Mi ai recomanda achizitionarea acestui motor ? Ps. Masina in cauza are 30.000km. Astept un raspuns. Ty

  • Marius.N

    2024-02-17 09:26:00

    Bună ziua am.un range Rover evogue și nu mai funcționează scaunele electrice,știe cineva ce ar putea fi

  • Nicu

    2023-04-20 17:21:10

    Chiar acum vroiam sa iau un evoque in rate. Îmi ajunge cate am citit. Prefer ceva mai ieftin și vechi. Va mulțumesc

  • AproapeMasini

    2022-05-26 15:50:20

    Se mai intampla din cauza atacurilor cibernetice

  • Zarax

    2022-05-25 11:06:47

    Nu, nu ai cumparat! Imi place sa intru aici dar nu am vazut de ani buni site care sa se incarce atat de greu! No joke!

  • AproapeMasini

    2021-03-26 10:33:41

    Salutare Daniel, Motorul se schimba la fiecare 100.000 de km +/-. Dar ai Range Rover, 5-10.000 euro cat costa un motor nu ar trebui sa te deranjeze.

  • Daniel

    2021-03-25 20:17:27

    Salut , îmi puteți spune ceva despre un RANGE ROVER Vogue din 2016 cu motor de 3000 diesel ? As vrea să-mi cumpăr și am văzut ceva păreri că nu prea ar fi bine . Mulțumesc tuturor celor care o să-mi răspundă

  • AproapeMasini

    2021-01-18 18:10:32

    In acest sanatoriu este loc pentru toata lumea. Am cumparat suficienta banda de internet pentru toti :))

  • Bogdan

    2021-01-18 14:48:57

    Te rog sa lasi comentariile acestor debili care te injura. Avem de cine rade


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA