Daca prima generatie de Touareg a fost masina oficiala a interlopilor care erau prea lati in spate pentru a incapea intr-un seria 5, VW Touareg 7P si-a schimbat total imaginea si a devenit o masina excelenta de familie. VW Touareg 7P, poate cel mai fiabil VW din perioada recenta.
Nu e ca si cum prima generatie de Touareg era o masina proasta. Din contra, si astazi mai vezi miliarde de Touareg-uri pe strada, in special cu motoare de 2.5 TDI. Dar VW Touareg 7P ? E o prezenta mult mai rara pe strazile patriei.
Asta pentru ca arata mult mai discret si e mult mai orientata spre familie. Daca bei suficient de mult, poti vedea faptul ca un VW Touareg 7P e un Passat B7 pe steroizi. Construit in continuare pe platforma de Audi Q7 si Porsche Cayenne, Touareg-ul ramane cel mai normal dintre toate, venind doar cu 5 locuri si un excelent 3.0 TDI. O masina foarte discreta pentru familistul care invarte foarte multi bani, chiar daca nu stii niciodata cu ce se ocupa. Pentru ca Touaregul ramane in continuare o masina foarte scumpa la intretinere. Chiar daca e fiabila, nu inseamna ca e si ieftina.
Benzina
3.6 V6 FSI de 280 cai – Ultimul mohican ce functioneaza pe baza de benzina, acest motor a fost retras in 2014 si VW Touareg 7P a ramas doar cu motoare diesel. Probabil ca face sens si aceasta mutare, oricum prea putini oameni au cumparat un Touareg 7L pe benzina. Lipsit de probleme notabile.
Diesel
Hibrid
3.0 V6 Turbo + electric de 380 cai total – Acelasi 2.0 TFSI de la VW cu care ne-am obisnuit pe motoare gen Audi A4 B8, dar lungit la 3 litri. Nu ar fi cea mai mare problema la lantul de distributie la motorul asta pe cat ar fi raritatea acestui model. Nu e neaparat o masina slaba, dar mult noroc sa gasesti mecanici pentru asa ceva. VW Touareg 7P Hybrid s-a vandut la fel de bine ca majoritatea hibridelor pe vremea cand masinile hibride erau doar o alta masina intr-o brosura. Sa nu zica nimeni ca VW nu se gandeste la mediu. Si s-au gandit sa ecologizeze Touaregul. Din toate masinile posibile.
O masina inchegata marca VW. O masina de familie, care face fix asta, cu brio. Nu mai are muschii si nici viteza primei generatii, dar asta pentru ca oricum nu ai nevoie de un 5.0 V10 TDI atunci cand pleci in concediu cu familia, altfel cei mici iti vor decora geamurile interioare cu ce au mancat ei cu cateva ore inainte. Da, e o masina plictisitoare ca aspect si performante, dar e fix esenta VW – O masina foarte buna la toate, excelenta la nimic. VW Touareg 7P – VW Golf-ul din lumea camioanelor de lux.
Ce motor recomand? Daca vrei un VW Touareg 7P dar nu ai bani de Touareg, atunci versiunea „Mountain” cu un 3.0 TDI de 204 cai si suspensie pe arcuri poate fi mai ieftina la intretinere decat ti-ai imagina. Daca vrei totusi un Touareg complet, atunci 3.0 TDI de 245 sau 262 de cai si suspensie pe perne. La revedere domn prim-ministru!
Similar Articles
Bună seara ! Cu excepția primului autoturism, am avut parte de mașini fiabile grație review-urilor dumneavoastră.. Profit de aceasta ocazie și va mulțumesc !
Va rog să mă ajutați cu o sugestie. Intenționez să cumpăr o mașina, buget ~ 20.000 euro, nu mai veche de 2010, extraurban 50 km la doua, trei zile, o data la doua luni tractez 1000 km o rulota de 750 kg pe 90% asfalt și 10% off-road mediu (malul Dunării, anvelope AT și troliu). Motor 2000 – 3000 cmc, îmi asum taxele, impozitele si mentenanța. În cărți sunt Touareg, Nissan X-trail, Pathfinder, Patrol,, Navara, Renault Koleos,, Hyundai Santa Fe, Kia Sorento, Toyota Land Cruiser, Hilux, Mitsubishi L200, Isuzu D-max, de ce nu, Mazda BT-50 ?! Caut un compromis între siguranță pasiva, fiabilitate și cuplul motor, confortul este pe locul n+1, partenerii de aventură nu s-au născut în x6 / „m(i)leu”. Vă mulțumesc !
Nu au respectat procesul de schimbare a uleiului
Mergi la un service sa ti completeze cu ulei pana la nivel.
Asa am pățit eu cu un freelander 2
La fel cutie aysin
Succes !
Salut. Dețin un touareg 7p 2015 și am făcut schimbul de ulei la cutie și acum se aude un șuierat pana schimbă apoi se domolește. Apoi iar o calc iar suiera schimbă și se liniștește. Ce ar putea fi
Salutare Oli,
Distributia se schimba la 200-250.000 de km.
Succes!
Salut! Există probabilitatea să se rupă lanțul de distributie, ce stii? La câți km ar trebui schimbată distribuția?
In 2015 a fost un facelift iar motoarele sunt euro6 cu injectie adblue.
Din ce am vazut eu pe forumul lor, probleme cu distributia persista si la facelift.
1. Design
D.p.d.v este un downgrade fata de prima generatie, interiorul cam prea de golf si exteriorul si-a pierdut aspectul impunator de suv si e foarte confundabil cu tiguanul.
2. Dotari
Clima 4 zone, 6 airbag-uri, tractiune torsen, cutie automata, suspensie pneumatica, scaune electrice incalzite (uneori si ventilate), interior in diferite culori (negru, crem, cafeniu), webasto, faruri xenon/led, hayon electric.
3. Comfort
Scaunele fata sunt foarte confortabile, mari, cu sprijin lombar si sub coapse, optional reglaj pe 8 directii.
Scaunele spate sunt inguste, adanci, cam tari si per total inferioare.
Suspensia pe arcuri nu absoarbe cum trebuie gropile, iar socurile se simt in interior.
Suspensia pe perne este fenomenala, parca plutesti peste gropi.
4. Consum
La un mers economic, sub 100kmph, scoti un 7-8.5litri.
La un mers normal, 100-120kmph, cu ceva depasiri, scoti un 8-9.5litri.
5. Probleme
Nici o masa fara ciorba si nici un vw fara probleme de distributie, zgomote de cateva secunde la prima pornire dimineata, cauzate de intinzatoare. Distributie complexa in „V” amplasata in spatele motorului, cost intre 10 000 si 15 000lei, se scoate motorul si cutia afara.
O scurgere de ulei mai mare sau mica intre motor si cutie cauzata de niste garnituri slabe, la fel trebuie scos motorul si cutia afara, scump.
La masinile cu perne, cea mai mare problema este ca masina se lasa pe burta si trebuie luata cu plaforma, in rest piesele sunt relativ ieftine, se gasesc in dezmembrari, se reconditioneaza.
Probleme electrice ca la orice vw modern.
Prin 2010 vw a introdus reviziile la 2 ani si 40k km la motor si uleiuri lifetime la cutie si transmisie, deci daca cumperi o masina cu 200k pe bord din Jermania o sa ai o surpriza cand vezi 5 stampile pe cartea de service.
Salutare Bogdan,
Am ramas la mileu. Petrecerea suna cam asa – Touareg si Cayenne din prima generatie 3.0 TDI, Pathfinder si Navara pica pentru ca sunt ruginaturi. Koleos, Santa Fier, Sorento pica pentru ca sunt printese de asfalt. Land Cruiser pica pentru ca in bugetul tau vei lua motorul de 3.0D care e problematic, motorul bun e cel de 2.8D dupa 2015 dar trebuie sa dublezi bugetul. Hilux 2.5, L200, D-Max, Mazda BT-50, Ford Ranger sunt foarte bune. Patrol este foarte bun doar ca realistic vei gasi un model 2005-2007 dar il ai pe viata.
Personal, pentru mine castigatorul ar fi Mitsubishi Pajero 3.2 D-ID pentru ca Pajero la noi venea inmatriculat ca si autoutilitara din reprezentanta deci problema impozitului nu se pune. Totusi, in situatia ta cea mai echilibrata alegere ar fi Touareg-ul din prima generatie, 3.0 TDI manual sau automat. Si a doua generatie de Touareg e ok, dar nu e la fel de capabil in off-road ca primul Touareg. Pajero calca in picioare Touaregul in off-road dar e varza pe asfalt deci trebuie luat in considerare si aspectul asta.
Succes!