Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri: Renault Koleos I ( 2007 – 2016 )

Renault Koleos I, o masina geniala pe care nu a cumparat-o nimeni. Asa ca, de ce ai cumpara-o tu? Renault Koleos I, Nimeni Altu’ al lumii auto.



 


Lansat in 2007 intr-o forma foarte apropiata de concept, Renault Koleos I a venit sa pensioneze dubiosul RX4 si sa ofere singura propunere SUV din partea Renault. Construit cu piese furate de pe linia de ansamblare X-Trail si Qashqai, Renault Koleos vine din era masinilor fiabile construite de mancatori de usturoi si sexualitate dubioasa.


De ce nu a cumparat nimeni Renault Koleos I?



  • Dupa cum spuneam, primul Koleos a venit fix la inceputul erei masinilor fiabile, adica fix dupa ce a trecut era masinilor paguboase. Multumim Laguna II pentru reputatia francezilor. Multa lume s-a uitat dubios la Koleos, mai dubios chiar decat modul in care se uita studentii la subiectele din sesiune, asta dupa ce tot semestrul l-au petrecut in Surubelnita bagand 5 beri talpa.

  • Mai mult decat atat, poate ca fiabilitatea il ajuta pe Renault Koleos I, dar aspectul cu siguranta ii da la gioale. Venind cu motoare mari, era prea mare pentru a se lupta cu Tiguan-ul sau Duster-ul dar prea mic si prea urat pentru a se lua la bataie cu Touareg-ul, Q5-ul sau vreun Range Rover care se strica la fiecare 100 de metri. Mai mult decat atat, se lanseaza si ofensiva Mitsubishi Outlander/Peugeot 4007/Citroen C-Crosser, masini care aratau mai bine. Suntem in 2007, toata lumea arunca cu bani in SUV-uri si statutul si imaginea erau primordiale in segmentul asta de masini. Un Koleos e o masina practica si frumoasa pe interioara, nu e un statut social pe roti, cum e de exemplu un Evoque.



Ce face totusi ca masina asta sa fie atat de fiabila?


In primul rand e construit pe platforma de Nissan X-Trail, o masina faimoasa pentru rezistenta la abuz si la mentenanta minima. Pe langa platforma de X-Trail, Renault Koleos I a primit doar motoare mari, unde nu sunt probleme. Toata distractia se afla la motoarele mici, gen 1.2 TCe sau 1.5 dCi, pe cand motorul standard e legendarul 2.0 dCi si optional puteai merge pe un 2.5 V6 benzina. Chestii tari, pentru o masina moale. Asadar, Renault Koleos I arata a masina de oras, dar e mai degraba construita pentru off-road si pentru camp si asta e alt motiv pentru care oamenii nu s-au calcat in picioare mai ceva ca la Sfanta Parascheva. Masinile facute pentru off-road niciodata nu s-au vandut prea bine printre cei care vor o masina capabila de off-road dar care nu fac niciodata off-road. Masini precum Touareg-ul, Land Cruiser-ul sau Range Rover-ul. Nu, Renault Koleos I mai degraba se aseamana cu Nissan Pathfinder, Mitsubishi Pajero, Hyundai Teracan sau Land Rover Freelander.


Renault Koleos I – un tractor cu scaune de piele, navigatie si toate utilitatile necesare vietii de familie.


 


Motoare Renault Koleos I


Benzina


2.5 V6 de 171 cai – Dupa ce ca nimeni nu a cumparat un Renault Koleos I, sansele de a gasi un 2.5 V6 sunt la fel de mari ca sperantele mele de a face vreo cariera relevanta in corporatii. A da, mult noroc sa gasesti mecanici care sa se bage la motorul asta.


Diesel


2.0 dCi de 173 cai – De departe cel mai logic si mai echilibrat motor dintre toate doua motoare disponibile, 2.0 dCi s-a dovedit a fi un motor fiabil. Singurul punct real de interes este la distributia pe lant ce trebuie verificata preventive la fiecare 40.000 de km. Nu schimbata, doar verificata. Trebuie verificata doar in caz de uzura. Cei de la Renault/Nissan au folosit magie si au bagat usturoi prin lantul distributiei, astfel ca atunci cand e uzat sau nu e sincronizat nu scoate nici un zgomot ciudat. Singura metoda prin care iti poti da seama daca e vreo problema sau nu este verificarea preventiva.



Probleme generale Renault Koleos I



  • Cutia automata CVT nu e cea mai fericita transmisie posibila asa ca da o tura inainte ca sa te asiguri ca te impaci cu ea. De asemenea, trebuie mentinut din scurt intervalul de service de 60.000 de km.

  • Pentru ca e o masina foarte rara, piesele pot fi rare si scumpe. Fa inainte o cautare generala ca sa vezi preturile pieselor uzuale (volanta, ambreiaj, filtre, senzori, placute etc.) si intereseaza-te daca exista ateliere la tine in sat care stiu sa lucreze pe un Renault Koleos I. Asta e pretul major pe care trebuie sa il plateasca masinile mai putin populare.


 


Verdict Renault Koleos I


O masina excelenta pe care nu a vrut-o nimeni. O masina foarte buna care se descurca excelent atat pe asfalt cat si dupa ce se termina asfaltul. Da, poate ca nu are versiunea cu 7 locuri, dar oare cati oameni cumpara un SUV cautand exclusiv dupa criteriul asta? In orice caz, Renault Koleos I ramane o victima a circumstantelor dar care si-a dat tot interesul. O masina pe care merita macar sa o testezi, daca nu chiar si sa o cumperi.


Ce motor recomand? Singura alegere echilibrata este dieselul 2.0 dCi de 173 de cai. Nu e ca si cum vei da peste un 2.5 V6 benzina prea curand.


Scrie un raspuns
  • Lorica

    2024-09-08 20:25:39

    Salut, despre 2.0 dCi 150 cp cu tractiune integrala, ce parere ai? Este mai buna ca 2x4?

    • Aproape Masini

      2024-09-14 13:16:57

      Salutare Lorica, Daca ma intrebi pe mine, ca si posesor de 4x4 semi-capabil, un om obisnuit nu are nevoie de 4x4, le ajunge garda la sol mai inalta. Plus ca pentru oamenii obisnuiti le este necesar 4x4 doar 2 saptamani pe an cat ninge. Daca stii ca nu ai multa zapada pe la tine prin zona si nici nu ai de gand sa mergi prea mult in afara asfaltului, parerea mea este ca nu merita 4x4. Succes!

  • Florin

    2024-09-08 20:16:44

    Salut, Versiunea 4x4 este mai stricacioasa? Trebuie sa tinem cont de ceva anume daca alegem 4x4? Multumesc

    • Aproape Masini

      2024-09-14 13:11:15

      Salutare Florin, 4x4 de pe Koleos nu are probleme specifice, doar ca fiind 4x4 trebuie sa ai grija ca toate anvelopele sa fie acelasi model si preferabil cu aceeasi uzura. La care trebuie sa adaugi si consumul ceva mai mare dar nu cu mult, plus faptul ca trebuie sa schimbi si ocazional uleiul de la diferentiale. Dar pentru un Koleos, nu mi-as face asa mari griji pentru ca nu e genul de masina cu care faci off-road. Atata timp cat schimbi uleiul la diferentiale la timp, esti ok. Succes!

  • AproapeMasini

    2024-07-24 19:28:55

    Salutare Marius, Masina nu e rea, doar ca trebuie sa ai foarte mare grija si sa o verifici undeva, mecanic sau reprezentanta ceva. Koleos a devenit foarte samsarit pentru ca lumea a auzit ca e o masina ok, iar parcurile auto au tendinta de a samsari si mai mult. Asa ca iti recomand sa verifici masina „din scoarta in scoarta”, cum ne recomanda Dragnea. Succes!

  • Marius

    2024-07-24 13:34:30

    Salut, vreau sa cumpar un Koleos 2014 2.0 dci 4×2 7600 euro, o parere? https://www.olx.ro/d/oferta/koleos-bose-edition-2-0-dci-150-cp-keyless-semi-piele-garantie-IDitg08.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0

  • Flaviu

    2024-02-09 16:05:05

    Salut! Spune-mi te rog ce mi-ai recomanda să aleg intre koleos 2012 2.0 dci și freelander 2 2012 2.2 diesel pt o mașină de zi cu zi , drumuri forestiere și câmpuri in timpul liber și concedii in țară tot pentru ieșiri în natură și drumeții. Sau daca ai avea altă recomandare ,te rog !

  • AproapeMasini

    2024-02-04 12:08:24

    Salutare Titel, Sunt exact aceeasi masina. Ambele motoare sunt bune, 2.0 e mult mai potrivit pentru dimensiunea masinii, iar cutia automata e fiabila doar pe 2.0 diesel din aceasta generatie pentru ca e de tip convertizor de cuplu, cel de 1.6 are cutie CVT si generatia urmatoarea generatie de X Trail si Koleos tot pe CVT sunt. Deci daca vrei automat, esti limitat la 2.0 diesel. Altfel, ca si cutie manuala sunt bune ambele motoare doar ca motorul de 1.6 e mai lent dar si mai economic. Succes!

  • Titel

    2024-02-03 11:38:10

    …si intre nissan xtrail si renault koleos 2, care sunt mai fiabile (intretinere, consum etc)?

  • Titel

    2024-02-03 11:34:26

    …si intre nissan xtrail si renault koleos care sunt mai fiabile (intretinere, consum etc)?

  • Titel

    2024-02-03 11:25:36

    Pentru renault koleos 2, diesel ce recomandati, motorul 1.6 sau de 2.0?

  • Liviu P

    2024-01-26 15:54:01

    Buna ziua Mi-am cumpărat Koleos din 2018,177CP, 2.0,manual.

  • AproapeMasini

    2024-01-26 14:27:08

    Salutare Catalin, Koleos e masina sora cu X Trail, ca sa iti faci o idee. Plus ca e masina imediat peste Qashqai, ca si dimensiuni si tot. Calea de mijloc ar fi Qashqai 1.6 benzina care e un Duster mai inchegat. Alte variante ar fi Toyota Rav4, X Trail, Hyundai Tucson / Kia Sportage dar sincer din beciul din care scriu acum eu vad ca mai bine te-ai orienta spre monovolume. Chevrolet Orlando ar fi o idee, Opel Zafira, Renault Scenic / Grand Scenic si chestii de genul. Un Chevrolet Orlando 1.8 benzina ar fi ce cauti tu. Succes!

  • Catalin Constantin Mihalceanu

    2024-01-26 13:46:02

    De ce il vindeti ?


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA