Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri: Renault Wind ( 2010 – 2013 )

Renault Wind, cea mai distractiva masina frantuzeasca despre care n-ai auzit niciodata. “Renault ce?”. Renault Wind, o masina care a plecat la fel de repede pe cat a venit si care a facut ravagii in sufletele noastre.



 


Lansat in 2010 pe platforma de Twingo, Renault Wind e una din cele mai exotice masini de pe piata. Construit doar pentru piata europeana, acest mini-coupe decapotabil e intradevar o jucarie care arata fresh chiar si astazi. De fapt, arata atat de fresh incat il poti servi la terasele de pe Lipscani. Mai mult decat atat, ca sa fie cocktail-ul complet si nota de plata babana, Renault Wind venea cu prelata metalica, nu din material, asa ca nu iti ploua in masina si nici nu aveai parte de zgomot atunci cand era prelata trasa.


Si nota de plata a fost intradevar babana, pentru ca Renault Wind a suferit acelasi sindrom ca si Twingo si a venit cu un pret exagerat. Wind incepea de la 16000 euro prin 2011, si sa dai 16000 euro pe un Twingo cu doua locuri si care era in esenta o jucarie de oras, asta inseamna sa fii mafiot. De asta Renault Wind e o masina mai rara decat momentele mele de luciditate atunci cand scriu aceste articole.



In rest, ce mai poti spune despre faptul ca ai doua motoare disponibile, o mecanica fiabila si pusa la punct si un aspect de zile mari. Si de bani mari. Foarte mari. Inimaginabil de mari. Tin minte ca 16000 de euro iti puteau cumpara un Duster Laureate prin 2011 sau un Golf VI echipat modest. Sau o Skoda Fabia Monte Carlo. Sau aproximativ 19000 de doze de Stejar 0.5L.


 


Motoare Renault Wind


Benzina



  • 1.2 TCe de 101 cai – De departe cel mai popular motor de pe Clios si implicit Wind, acest motor a fost marul discordiei dintre Renault si Nissan. Nissan s-a plans ca acest motor pierde lichide mai repede decat un student care a combinat 5 beri talpa cu 5 shot-uri talpa, dar in curtea Renault nu au fost semnalate astfel de cazuri.

  • 1.6 MPI de 133 cai – Acelasi 1.6 MPI de pe Twingo RS Gordini si un benzinar aspirat standard care are nevoie doar de bobine de inductie schimbate ocazional si de ulei suplimentar tarziu in viata. Totusi, variant Gordini RS costa peste 20.000 de euro ceea ce era mult prea mult pentru un Twingo decapotabil, asa ca mult succes sa gasesti unul.



Probleme generale Renault Wind



  • Ca la orice Renault din acea perioada, asteapta-te la diverse probleme pe partea de electrice, dar fara sa fie vreo problema spectaculoasa.

  • Prelata metalica are nevoie de intretinere in mod regulat. Nimic in viata nu poate fi rezolvat de catre niste vaselina si o minte deschisa.

  • Cutia automata EDC e o alegere dubioasa pe partea de fiabilitate, dar totusi sansele sa gasesti un Renault Wind cu o cutie automata sunt mai mici decat sansele de a o vedea pe Salma Hayek la tine prin cartier.

  • Vizibilitatea in spate, sau mai degraba lipsa vizibilitatii, ar putea fi o problema pentru cei mai putin experimentati in ale sofatului. Totusi, bine macar ca un Renault Wind are aceleasi dimensiuni ca un palet de bere si e usor de parcat.



Verdict Renault Wind


As spune mai multe, dar in esenta Wind ramane o jucarie scumpa si cam atat. Astazi poate ca face sens sa cumperi un Wind second-hand pentru ca preturile au scazut mult. Dar sa fi dat minim 16.000 euro atunci cand era nou, trebuia sa fi avut niste provocari mentale. Totusi, lumea nu duce lipsa de astfel de oameni si iata ca inca mai apar ocazional masini la vanzare. Totusi, daca ai banii pentru un asemenea model, atunci vei avea una din cele mai fashion si mai exclusiviste masini de pe strazile patriei. Si nici macar nu iti vei fractura contul bancar cu intretinerea masinii, pentru ca din punct de vedere mecanic e construita din aceleasi materiale precum Barajul Vidraru.


Ce motoare recomand? Ideal ar fi 1.6 MPI Gordini RS, dar cel mai probabil vei merge pe un 1.2 TCe de 101 cai.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA