Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Kia Cee’d II ( 2012 – 2018 )

Primul Cee’d a venit cu versiunea coupe ca sa iti ia banii, iar acum stai si te gandesti de ce sa cumperi un Kia Cee’d II. De obicei la colt de seara, cand iti intra pijamaua in fund.



 


Primul Cee’d a fost si inca este o masina ieftina de cumparat si de intretinut. O masina simpla, practica si fara pretentii. Doar ca daca pui lista asta de cerinte atunci trebuie sa te tragi de zonele intime cu Dacia Logan, Mitsubishi Lancer, Renault Megane si alte chestii simple dar fiabile. Asa ca era nevoie de o noua abordare pentru Kia Cee’d II.


Si cum au rezolvat bautorii de Soju problema?


Foarte simplu. Pentru o piata europeana s-a venit cu o masina europeana. Kia Cee’d a fost prima masina Kia proiectata si construit integral in Europa. De aici vine si numele CEED – Community of Europe, European Design. Si ca sa imparta costurile de cercetare si proiectare, s-a mers in continuare de manutza cu Hyundai i30.


Asta a venit desigur cu dezavantaje. O masina europeana costa, iar Kia Cee’d II a fost impins mai sus ca si calitate si dotari si astfel si pretul a explodat mai ceva decat o sticla de vin pe care o bati de perete dar nu stii exact ce faci. Kia Cee’d II nu mai este o masina simpla, fiabila si ieftina. E doar simpla si fiabila, ca ieftina nu e.


 


Si atunci de ce sa cumpar un Kia Cee’d II?


Se pare ca s-a jucat totul pe versiunea coupe. Mai mult decat atat, Kia Cee’d II a venit cu prima masina hot hatch care nu era de origine europeana. Kia Pro_Cee’d suna a genul de nume pe care il dai unui excel obosit, dar macar a fost una din primele masini cu un benzinar turbo. Are vreo relevanta pentru utilizatorul obisnuit? Nu.


Primesc garantie de 7 ani?


Numai daca in toata perioada de 7 ani faci reviziile doar la reprezentanta. Mi-e greu sa cred ca exista oameni atat de dedicati, mai ales la un brand non-premium. Plus ca multe componente intra la categoria consumabile si nu sunt acoperite de catre garantie, componente precum frane, anvelope, ambreiaj sau volanta. Si daca ai noroc sa mergi la o reprezentanta romaneasca, vei afla ca si motorul intra la categoria consumabile, impreuna cu caroseria, scaunele, volanul, geamurile sau scrumiera.



Motoare Kia Cee’d II


Benzina



  • 1.4 CVVT de 100 cai – Un motor entry-level, simplu si fara batai de cap. Are cateva batai si cateodata suna ca un diesel, dar per total nu ar trebui sa iti faca emotii. Mare grija in schimb la bujiile care isi dau demisia prematur si fara preaviz, iar distributia trebuie schimbata la fiecare 500 de metri gratie tehnologiei CVVT.

  • 1.6 MPI de 132 cai – Daca nu ai inteles nimic din ce am scris mai sus si nici nu vrei sa intelegi, atunci mergi pe cei 4 cilindri ai clasicului 1.6 aspirat. Fara probleme, fara emotii.

  • 1.6 T-GDI de 204 cai – Venit pe versiunea Pro_Cee’d, acest benzinar turbo e facut sa ofere senzatie. Doar ca un Kia Cee’d II cu acest motor costa atat de mult incat te poti uita lejer la un Golf GTI sau un A3 mai de Doamne ajuta.


Diesel



  • 1.4 CRDi de 90 cai – Un motor excelent pe Kia Rio, dar pe Kia Cee’d II e ca si cum l-ai pune pe Ion Paladi sa il care in spate pe Ion Oncescu. Nu se va intampla prea curand.

  • 1.6 CRDi de 110 si 128 cai – Acelasi motor cu care ne-am invatat si pe generatia anterioara de Cee’d, acest motor are nevoie de actualizari ocazionale de soft pentru a proteja turbina si pentru a-i prelungi viata. Sau poti sa ii dai pedala si sa o reconditionezi cand va crapa. Tu alegi, banii e la tine.



Probleme generale Kia Cee’d II



  • Cutia manuala are obiceiul de a te agata mai ceva decat o duduie foarte amabila din Centru Vechi, care te invita la un masaj ziua in amiaza mare. Bine ca acest lucru se intampla doar la frig. Sa agate. Cutia.

  • Pentru saracii ce au optat o frana de parcare normala si nu electrica, viata va rasplateste pe cum meritati. Mare grija la parcarea in rampa pentru ca masina s-ar putea sa se roluiasca spre vale la fel cum se roluieste un angajat pe minim pe economie dimineata din pat, fiind obligat sa mearga la un loc de munca pe care nu il suporta.

  • Pentru cei pusi pe baroseanala in schimb pedeapsa se acorda catre farurile LED de zi care sunt fani Ruby si au obiceiul de a stinge lumina. Cat despre a pune mana pe mine, asta o vei face tu si vei pune mana doar pe portofel.

  • Kia Cee’d II e mai sensibil la anvelope decat o corporatista care e obligata sa mearga in Surublenita. Ea iese din Pipera si merge la Starbucks seara la 7, dupa program. Isi da check-in dupa iPhone, face o poza la cafea, isi scoate tigara electronica si da comanda de Uber. Ce sa caute ea in Surublenita?


 


Verdict Kia Cee’d II


Prima generatie a fost o masina geniala. Ieftina de cumparat si intretinut, fiabila, era masina ideala pentru cei care vroiau o masina care sa le transportul de colo colo, ieftin. Dar iata ca aceasta imagine nu a fost ok pentru coreeni asa ca au impins brandul, inclusiv Cee’d-ul, catre o alta clasa, cu alte preturi. De asta nici nu prea a prins pe plaiurile mioritice, iar prima generatie se vinde mai ceva decat blugii turcesti si casetele cu BUG Mafia.


Ce motoare recomand? Pentru diesel evident ca 1.6 CRDi-ul de 128 de cai la premiul cel mare, iar la benzinare ori ca mergi pe 1.6 ori pe 1.4, e cam pe acolo. As inclina spre 1.6 MPI de 132 de cai, dar e mai rar decat cheful acelui angajat pe minim pe economie despre care am vorbit, doar ca acum este chemat sa lucreze si in afara programului, in tura de sambata noaptea.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2024-01-06 12:35:56

    Buna Manuela, Teoretic as alege Mazda 3 fara sa ma uit, dar problemele cu rugina sunt prea mult pentru mine. Asa ca ramai cu Cee’d si i30 care sunt aceeasi Marie dar cu alta palarie. Personal la categoria asta cel mai mult imi place si recomand Ford Focus 1.6 EcoBoost manual, cu conditia sa schimbi conducta de antigel imediat ce o cumperi. Succes!

  • Manuela

    2024-01-05 16:50:23

    Bună ziua! Ce îmi recomandați să aleg între un kia ceed 2013 1.4, mazda 3 2012 1.6 sau hyundai i30 1.4. Toate pe benzină. Sau ce altceva mi ați recomanda pe benzină, asemănător. Mulțumesc frumos

  • Sergiu

    2022-09-22 00:20:15

    Tu, asta care ai făcut articolul. Da-ti 2 palme, trage apa la wc și apuca-te de croitorie că la mașini ești varza. Kia a fost și va fi tot timpul o masina fiabila.

  • Nae

    2021-06-07 12:32:05

    Salut Adrian, eu am o Ceed 2 din 2012 1.6 CRDi 128CP si cu 200.000km si vreau sa-i schimb distributia (e masina sotiei…) si mai pe la toate magazinele online cand caut distributie apare si curea dar si lant !!!??? Imi poti spune te rog, esti sigur ca distributia e pe lant? Sunt serios la intrebare si chiar nu ma pricep prea mult si nici nu fac misto. Merci.

  • Petcu Adrian

    2021-05-29 13:14:23

    Nu este ce se spune aici, garanția la toate brandurile nu acoperă consumabilele amintite aici, prețul la cee’d 2 nu a fost mare, distribuția este pe lanț, iar cei 7 ani garanție eu zic ca este ceva. Iar ca vânzări, sa fim serioși, uitați-vă la câte sportage sunt pe șosele.

  • Iulian

    2021-05-04 12:35:17

    Te rog sa-mi un sfat în legătură cu o alegere a unei mașini. Am 3 modele 1.Kia ceed 2015 motor 1.4 crdi 90 cai 2. Ford Focus 2014 ,1.6 tdci 116 cai 3. Renault Megane 2013, 1.5 dci 110 Toate cu caroserie hatchback. Mașina o să o folosesc combinat dar mai mult oras. Toate se învârt în jurul sumei de 5500 euro.

  • Sorin

    2021-03-15 07:57:16

    Salutare ! Despre KIA Optima 2,0 benzina + lpg 165 c.p. 013 ce părere ai ? Mulțumesc !

  • cicea

    2021-01-28 21:41:23

    Da se pare ca articolul e putin deplasar si inpinge kia la periferia mãricilor auto ,deci eu am o parere buna despre Kia care am condus o 5 ani Kia rio ,dizel 105 cai anul 2007 -2012 foarte fiabila

  • Cristian

    2020-12-21 14:05:07

    Un gunoi de articol, clar esti platit de vw sau alte marci, motoarele de 1.4 si 1.6 benzina, nu se strica cum zici tu odata la 500 de metri, ci dinmpotriva le dau ceata benzinarelor de la vw sau alte marci care-ti plac tie, am vazut benzinara ceed 2 si cu 280.000 de km, eu personal am masina de ceva timp, fara nici cea mai mica problema. Oameni buni nu mai puneti botu la toti terminatii astia, mari comentatori auto ca va luati teapa.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA