Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Kia Soul II ( 2014 – 2020 )

Daca ti se pare ca nemtii sunt lenesi atunci cand vine vorba de facelift-uri, stai sa ii vezi pe coreeni. Kia Soul II, un aproape-model-nou care e de fapt un aproape-facelift.



Cum iti dai seama ca sora ta e pe ciclu? Nu, nu am spun raspunsul la bancul asta, dar ii poti da un Google desi nu recomand. Dar te voi intreba cum iti dai seama dintre Kia Soul II si Kia Soul I si voi si raspunde:


1. Grila de la radiator e in forma de clepsidra (vezi, stiu sa scriu si cuvinte periculoase pe care nu le inteleg dar care dau bine la public) la Kia Soul II si un banal dreptunghi la prima generatie.


2.Farurile au forma de picatura de apa doar ca orientata in jos la Kia Soul II si in sus la prima generatie.


3.Spatele arata diferit, daca te poti uita la asa ceva.


4.Interiorul a fost complet redesenat.


5.????


6.Profit.



Cu ce vine nou Kia Soul II?


Avem aceleasi motoare, respectiv 1.6 benzina si 1.6 CRDi doar ca sunt aduse la normele Euro 5 si Euro 6, cutia automata acum este disponibila si pentru benzinare, s-a introdus si cutia 7DCT care este cu dublu ambreiaj si 7 viteze fata de anticul 6 trepte cu convertizor, s-a revizuit suspensia. Si nici una din astea nu a contat.


Bun venit Kia Soul EV


Prin 2015 se pornea in cursa electrica la modul cel mai serios. Da, sigur, aveam Toyota Prius si Honda Insight dar alea erau mai degraba hibride care mergeau ocazional pe electric. Iar Kia Soul EV a venit ca sa ia taurul de coarne, acel taur fiind de fapt Renault ZoE, Nissan Leaf, VW e-Up!. Si evident ca Hyundai si Kia s-au uitat la masinile lor si s-au gandit pe care dintre ele sa o aleaga pentru a fi prima lor masina electrica. Si evident ca alegerea cea mai logica si buna era Kia Soul II. Si le-a reusit.



Motoare Kia Soul II


Benzina



  • 1.6 MPI de 132 cai – Avem acelasi 1.6 MPI care a fost montat pe Hyundai i30, Elantra, Tucson, Kia Sportage, Kia Cee’d si tot asa. Un motor lipsit de performante dar si de probleme. Excelent pentru un Kia Soul II de oras!

  • 1.6 Turbo de 204 cai – Avem acelasi 1.6 turbo benzina care a fost….stai oleaca, ca nu o fost montat pe orice atza-in-cur de masina. Nu, acest motor a propulsat Hyundai Tucson III, Kia Sorento IV si Hyundai Santa Fe IV. Si nu doar tractoare, ci si masinile sport cum ar fi Kia Pro’Cee’d, Hyundai Veloster sau Hyundai i30 N-Line. O motorizare sport pentru o masina care e orice dar nu sport. E ca si cum l-ai pune pe Dorian Popa sa faca ceasornicarie. E ca si cum l-ai pune pe Nea Marin la crosetat mileuri. Amandoi nu vor avea rabdare si vor avea un potential urias dar irosit.


Diesel


1.6 CRDi de 128 cai – Acelasi 1.6 CRDi cu distributie pe lant care se afla prin tot concernul Hyundai / Kia si care iarasi nu ofera nimic spectaculos ca si probleme. Doar sa ai in vedere faptul ca motorul are volanta cu masa dubla si nu se va impaca deloc cu traficul urban.


Electric


27kw – Pe brosura oficiala scrie ca autonomia e de 150 km iar in realitate e vreo 130-140 km in regim de drum lung. Asta inseamna ca daca pleci din Bucuresti spre Mamaia, vei face o pauza undeva pe langa Lehliu si vei bea o cafea jumate de ora cat se incarca bateriile de la 0 la 80%, la un acumulator specializat. Ceea ce nu e neaparat rau. Practicalitatea e aceeasi ca la versiunile clasice, autonomia e pe bune iar la o statie de 240v bateria se incarca de la 0 la 100% in 5 ore si in 12 ore daca ai o statie de 120v. Am cautat repede sa vad cat costa o statie din asta de 240v, si una portabila e 1000-1500 lei si una fixa e 2500-3000 lei. Destul de ieftin, pentru propria ta statie.



Probleme generale Kia Soul II


Din pacate (sau din fericire) Kia Soul II vine cu mai multe briz-briz-uri, optiuni, dotari si din pacate probleme pe partea de electrice. Mai un radio, mai un afisaz, mai un bec, d’astea.


 


Verdict Kia Soul II


Daca te intereseaza motorizarea termica, iti recomand mai degraba primul Soul pentru ca e mult mai fiabil (dar si mai rigor mortis dpdv al suspensiei). Dar daca vrei sa mergi pe partea de electric, s-ar putea sa te uiti la una din cele mai bune masini electrice din istoria recenta. Dar si motorizarile termice sunt foarte bune si Kia Soul II ramane in continuare un aspirator de fete in sensul ca fetele se calca in picioare ca sa il cumpere. Si acuma vine cu un aspect si mai de SUV. „Da’, dar e urat spatele”…Fata, cand o conduci de obicei stai inauntru masinii si nu vezi caroseria.


Ce motoare recomand? Pentru benzina recomand clasicul 1.6 benzina de 132 cai pentru ca e suficient pentru Soul, iar pentru diesel oricum ai de ales doar dintre 1.6 CRDi si 1.6 CRDi.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA