Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Mercedes CLK I ( 1997 – 2003 )

Arata a E Class, se poarta ca un C Class si a devenit masina oficiala a cetatenilor exotici care au mai putini bani decat clase absolvite dar care vor sa arate lume ca au valoare. Doamnelor, domnisoarelor, domnilor si tot ce este intre, Mercedes CLK I intra in ringul AproapeMasini



Lansat in 1997 ca sa inlocuiasca fabulosul E Coupe, Mercedes CLK I s-a dorit a fi o masina de croaziera care sa transporte 4 oameni si bagajele lor din Portugalia pana in Slovenia pentru a acolo se cam termina civilizatia si incep influentele balcanice.


Doar ca Mercedes CLK I a picat exact cand nu trebuia si anume in momentul in care Mercedes a decis ca masinile vor fi proiectate de catre cei de la marketing, nu de catre ingineri. Mercedes avea probleme financiare destul de mari pentru ca inginerii proiectau masinile ca sa nu se strice. Daca nu se strica masina, nu se vand piese. Daca nu se strica masina, clientul nu este motivat ca sa isi cumpere un model mai nou pentru ca si asta e suficient de bun.


Si uite asa i-au pus un sac pe cap fiabilitatii, au trimis inginerii in voiaj si au lansat una din cele mai proaste generatii de Mercedes, aproape la fel de proasta ca generatia actuala de Mertzane. Astfel ca in cazul lui Mercedes CLK I s-a renuntat la platforma de E Class ca pana atunci si s-a mutat pe platforma de C Class, iar interiorul a ramas de pe E Class. Mai mult decat atat, cam in perioada asta Mercedes a experimentat cu vopseaua pe baza de apa si rezultatele se vad.


Daca aduni toti factorii astia ai un coupe grand tourer careia valoarea a cazut ca un sac de cartofi din pod si uite cum Mercedes CLK I a cazut prada cetatenilor exotici de moda veche, care au gasit un exemplar la 500 de euro, fara acte, dar care e o trecere masiva de la Astra F break.



Motoare Mercedes CLK I


Benzina



  • 2.0 MPI de 134 cai – Motorul de baza de pe W210 si de pe Mercedes CLK I. Prea mic, prea gurmand, prea anemic dar macar e comic de fiabil. Din pacate nu l-a cumparat mai nimeni, chiar daca e singurul motor civilizat la costuri.

  • 2.0 Turbo de 163 si 193 cai – 2.0 Kompressor de pe Mercedes CLK I a stricat reputatia acestui motor, multumita consumurilor porcesti de benzina. Nici nu mai conteaza fiabilitatea, atunci cand ai consum de 20-25 de litri la suta de km de mers prin oras.

  • 3.2 V6 de 224 cai – Gloriosul M112 are nevoie doar de ulei de calitate, schimbat la fiecare 8000 de km, si se va invarte pana la infinit. Va tine mult mai mult decat restul masinii.

  • 4.3 V8 de 275 cai – Am mari dubii ca vei gasi acest mastodont sub capota lui Mercedes CLK I ci mai degraba undeva pe la S Class, dar daca il vei gasi iti recomand sa il pastrezi pentru ca poate face lejer peste 700.000 km atata timp cat te tii de mentenanta lui.

  • 5.4 V8 de 342 cai – Rezervat pentru CLK55 AMG, acest motor a fost construit de mana si daca iti permiti asa ceva, nu ai nevoie de sfaturi de pe site-ul asta.



Probleme generale Mercedes CLK I



  • Mercedes CLK I are o singura problema, dar mare. La fel cum face si Nikita sex – rar dar bine. Primul CLK este faimos pentru cantitatile industriale de rugina pe care le poate acumula si asta pentru ca tabla nu este galvanizata (ca primul Golan) si s-a folosit vopseaua experimentala pe baza de apa.

  • Dar rugina nu este o problema doar la tabla ci si la suspensie. Mare grija la arcuri, amortizoare si orice arata a tabla si chiar si plastic. Da, rugina e atat de nasoala.



Verdict Mercedes CLK I


Daca reusesti cumva sa gasesti un model care sa nu fie jumatate praf jumatate rugina jumatate acte expirate, clar merita cumparat unul. E o masina relaxanta de vacanta, iar multe dintre ele au cutii automate si interioare de chele. Acuma, daca in spate au si un cazan sau nu, depinde de proprietar. Pacat. Mare pacat cu rugina. Altfel era o masina pe bune. Dar asa, e doar o aproape masina.


Ce motoare recomand? Pentru benzina cred ca voi recomanda benzinarul aspirat de 2.0 daca nu te grabesti si 2.0 Kompressor de 193 de cai in caz ca te grabesti.


Scrie un raspuns
  • Cezar

    2021-09-18 10:42:04

    Mulțumesc tare mult de părere. Eeh. Zilele mele de huligăneală s-au terminat când am dat tt-ul (mk1). Acum ma îndrept ușor dar sigur spre a deveni șoferul ăla care se bucura de plimbare și se mai și oprește ocazional să admire peisajul. Trist, știu. Mulțumesc încă o dată. Am să continui să vă citesc postările (care mi se par super tari). Succes!

  • AproapeMasini

    2021-09-18 10:17:32

    Salutare Cezar, Pentru huliganeala, clar un E39. Pentru promenada, clar W210. Mai ales un W210 E430 benzina restaurat complet, ala e cu totul alt animal. La E39 ai avantajul ca gasesti motoare efectiv pe toate gardurile, asta in cazul in care vrei sa faci motorsport sau huliganeala generala. Succes!

  • Cezar

    2021-09-17 22:44:41

    Super tare munca pe care o depuneți! Vă cer și eu o mică părere: Ca și mașină de proiect (dar cumva păstrat în stil clasic), ce recomandați între: – w210 (cu tot cu problemele ei cu rugina) și – e39 Nu ma deranjează un motor mic, sau mare, mai mult m-aș uita la fiabilitate. Mulțumesc!

  • vlad tepes

    2021-03-10 11:02:44

    Pe cand un articol despre una dintre masinile „romanului sarac si cinstit”: Matizul-micul gigant?

  • zoltan vainar

    2021-03-09 09:37:16

    Buna. Ce parere aveti despre despre HYUNDAI TUCSON din 2018 -2019 pe benzina ?????

  • Patris

    2021-03-08 15:37:22

    Sefu’ ?! O alta masina urata ca si munca necalificata la…stii tu ? Dar CLK II e frumusica…ceva intre sport si eleganta, cine o are pe albastru/negru. Si au si motoare diesel fiabile (dar galagioase in draci). Multumim ca mai scoti cate ceva nou! Salutari din “Germanezia” !


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA