Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Jeep Cherokee KK ( 2008 – 2012 )

Gata cu orice masura de bun simt si bun venit exces american. Jeep Cherokee KK si Jeep Commander sunt exact ceea ce iti imaginezi atunci cand te gandesti la un SUV american. Mari, urate, patrate, ineficient, excesive. Fix ce trebuie. Si intradevar sunt aproape masini.



Gata cu eficienta si cu bunul simt. Cei de la Jeep s-au gandit si la sarantocii si la cei care tin cu planeta si cu ecologia si cu prostii de genul si au scos Jeep Patriot si Jeep Compass. Asa ca Jeep Cherokee KK si-a primit numele de Liberty inapoi, pentru ca motoarele in 4 cilindri au fost aruncate pe geam.


Da, Jeep Cherokee KK reprezinta tot ce e mai masculin in piata americana, fiind construit la gramada cu Dodge Nitro si Jeep Commander, alti mastodonti de pe strazile Americii si cateodata ale patriei.  In continuare e un animal de moda veche in ceea ce priveste off-road-ul, dar pe asfalt e mult mai civilizat decat KJ. Avem in continuare o cutie de transfer, reductor si un sistem 4WD vechi dar incredibil de rezistent. Dar totusi nu mai inspira aerul de off-road si mai degraba ramane ca masina de impresii. Pentru ca avem Jeep Patriot pentru saracii interesati de consum si Cherokee KK e in esenta un Patriot pe steroizi. Dar au avut grija americanii nici sa nu il faca de off-road pentru ca atunci nu se mai vindea Wrangler-ul. Asa ca avem o masina extrem de bine plasata in ierarhie si stii exact ce cumperi. In principal primesti bling si invitatii la videoclipurile lui Don Baxter pe vremea cand facea muzica. Lay low, esti no-no. O suta de coco iti las pe popou.



Motoare Jeep Cherokee KK


Benzina


3.7 V6 de 210 cai – Acelasi motor pe care il imparte cu Dodge Nitro si majoritatea mastodontilor din concernul Jeep – Dodge, acest motor si-a demonstrat fiabilitatea in timp doar ca nu si potenta. Nu e un motor de fuga si nici de efort, pentru ca daca tragi de el la fel cum trage patronul roman de alti romani ajunsi pe santier in Anglea, atunci motorul se va incinge mai rau ca Liviu Arteni atunci cand Maruta l-a intrebat daca are o problema cu alcoolul asa ca stai cu ochii pe temperatura.


Diesel


2.8 CRD de 177 cai – Acesta nu este motorul de Mercedes. Acesta nu este motorul de Mercedes. Acesta nu este motorul de Mercedes. ACESTA NU ESTE MOTORUL DE MERCEDES. In orice caz, e un motor foarte fiabil si singura chestie pe care trebuie sa o monitorizezi este starea furtunurilor de la turbina, in rest spor la mers cu 30 km/h pe Dorobanti ca sa vada lumea ca ai Jeep.



Probleme Generale Jeep Cherokee KK



  • Pana si americanii se plang de cat poate sa consume bestia asta. Avem o combinatie de motoare mari, vechi si ineficiente cu o masina grea si cu forma de dulap deci aerodinamicitate mumu. Si asta e o problema doar pentru americani, pentru ca noi in Europa si in special in Romanistan mai avem si problema impozitului. La noi in Romanistan in 2021 impozitul pentru benzinarul de 3.7 V6 variaza intre 6000 si 9000 lei anual, in functie de locatie.

  • Plafonul panoramic e o tema recurenta pentru toate masinile cu dotari de genul dar se pare ca Jeep Cherokee KK e campion la probleme aici asa ca mare grija la drenaj si la functionarea motorasului.

  • Se vede ca Liberty KK a fost o masina conceputa impecabil din prima, intrucat piata aftermarket de off-road e mai subtire decat stomacul unei studente care traieste in camin. Dar restrictiile nu se rezuma doar la cosmetic, pentru ca si capacitatile de tuning sunt limitate si nici cutia automata nu e de acord cu asta asa ca lasa-le asa cum le-a lasat Lee Iacocca…asta, Dumnezeu.

  • Apetitul crescut pentru franele pe spate si probleme constante la cablaraia franei de parcare…de fapt, de ce nu ma mira atunci cand vorbim despre un dulap de 400 de tone.

  • E o masina americana deci nu te astepta ca interiorul sa te intampine cu prea multe optiuni si nici posteriorul tau sau nu fie prea confortabil. Daca in bula ta crezi ca Loganul are cel mai ieftin interior, stai sa vezi ce se petrece in ograda americanilor, iar Jeep e genul de companie unde parbrizul si usile sunt optionale si nu glumesc cand zic asta.



Verdict Jeep Cherokee KK


E o alta masina care sta la jumatatea centrului. Imi vine greu sa ma conving sa nu merg pe un Jeep Patriot care arata aproximativ la fel dar are un 2.0 diesel de la VW si care e oarecum civilizat in costuri de intretinere. La fel cum imi vine greu sa ma conving sa cumpar un Cherokee si sa nu ma merg pana la capat si sa imi cumpar un Jeep Commander. Dar daca tu esti genul de om care vrea calea de mijloc, probabil ca un Cherokee e pentru tine. Desi nu stiu ce fel de bautor de Mountain Dew, culturist, catarator, ascultator de Creedence Clearwater Revival, dependent de gratare si semi-automate alege calea de mijloc in viata.


Ce motoare recomand? Pentru benzina clar 3.7 V6 si pentru diesel probabil 2.8 CRD. Dar fii patriot adevarat, iubeste-ti tara si cumpara un 3.7 V6 direct!


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA