Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : VW Phaeton II ( 2011 – 2016 )

Epilogul berlinei de lux de la VW se canta in cadrul articolului despre VW Phaeton II. Oare sa isi fi reparat greselile trecutului si sa fie o masina viabila sau e in continuare ieftina de cumparat si scump de intretinut?



Afara sunt 40 de grade asa ca nu am sa vorbesc prea mult despre VW Phaeton II asa cum nu vorbeste nici Velea despre conflictul cu Mario Fresh si Lino Golden si nici cum vorbeste Bruja vreodata coerent sau in limba romana. Concluzia este ca VW Phaeton II este o masina fiabila, mult mai fiabila decat predecesorul. De asemenea, costa la fel ca si celelalte masini din clasa ei deci nu mai e asa pont magic. La revedere domnule prim ministru.


Acum ca Ferdinand Piech a plecat din peisaj, inginerii de la VW au diluat reteta si nu au mai facut din VW Phaeton II o naveta spatiala experimentala care trebuia sa te duca pe alta planeta dar care se oprea undeva prin atmosfera dupa care se prabusea spectaculos, ci au lasat-o sa fie efectiv un Passat pe steroizi. Au mai redus din dotarile standard si le-au bagat la capitolul optionale, au adus linia de design de la Passat CC, au adus un volan exclusiv pentru Phaeton si au perfectionat motorul de 3.0 V6 diesel care era principalul motor vandut in Europa si au ramas cu motoarele V8 si W12 benzina pentru americani. Iar asta a creat o problema – VW Phaeton II e o masina fiabila deci nu mai are sens sa coste cat o noapte de cazare la mare la noi. VW Phaeton II din 2011 costa cam la fel ca un Seria 7 sau un S Class din 2011. Si apoi vine intrebarea – de ce sa cumperi un Phaeton care e in esenta un facelift masiv al primei generatii, si sa spui pas la Audi A8, Mercedes S Class, BMW Seria 7, Lexus LS sau Dacia Lodgy?



Motoare VW Phaeton II


Benzina



  • 3.6 FSI de 280 cai – Incerc sa ii gasesc un sens motorului asta pe VW Phaeton II mai ceva decat incearca lumea sa inteleaga sensul emisiunii Splash! Vedete la apa!. Si, la fel ca si Splash! Vedete la apa! eu le spun ca acest 3.6 FSI e foarte bun si e decent de fiabil.

  • 4.2 V8 de 335 cai – Rezervat americanilor, avem acelasi 4.2 FSI de pe Audi S4 si acelasi dezastru in ceea ce priveste intretinerea. Fuge, da. Dar cu ce costuri? E mai ieftin sa mergi pe cilindrii lui W12 si plus ca VW Phaeton II e la fel de sportiv ca Aurelian Temisan. Nu ai sa il vezi pe Aurelian Temisan la vreun semi-maraton. Dar ai sa il vezi tot timpul imbracat bine si la petreceri sarmante unde trebuie sa te simti bine in lux. Asa e si Phaeton.

  • 6.0 W12 de 450 cai – S-a pastrat pentru americanii pasionati de VW (exista???) legendarul 6.0 W12 care a debutat in 2003 pe primul Phaeton si care avea sa fie piesa de rezistenta pentru Bentley Flying Spur si Bentley Continental GT. In afara de apetitul pentru bujii, motorul asta chiar nu are probleme specifice.


Diesel


3.0 V6 TDI de 240 si 245 cai – Piesa de rezistenta a lui VW Phaeton este bicicleta satului pentru masinile mai de Doamne ajuta din grupul VW. Daca nu il plimbi prea mult prin oras nu vei avea problema clasica a filtrului de particule dar trebuie in schimb sa stai cu ochii pe cutia automata si sa ii respecti regimul de mentenanta. A da, si fiind un motor V6 distributia te costa oriunde intre 6000 si 10000 lei.



Probleme Generale VW Phaeton II



  • Unele modele au avut probleme cu vopseaua, in special in zona portierelor asa ca e bine de verificat.

  • VW Phaeton II nu crede in sanatate si in slabire si in continuare cantareste cat un Range Rover sau un DAC 444T. Asta inseamna ca masina are un apetit deosebit pentru anvelope si frane si chiar si carburant, singura exceptie fiind dieselul de 3 litri dar nu iti imagina ca ala e ceva VW Fox 1.4 TDI.

  • E o masina complexa cu foarte multe sisteme asa ca multi mecanici te vor evita pentru ca nu au ori chef ori scule.

  • La fel ca si primul Phaeton, masina vine cu doua baterii si daca una e descarcata nu inseamna neaparat ca masina va porni pe baza curentului ramas la cealalta.



Verdict VW Phaeton II


Nu mai e pontul care a fost prima generatie dar in continuare ramane o limuzina discreta pentru cei care nu vor sa fie recunoscuti. Exista si oameni care au bani si care au putere dar care vor sa fie discreti. Pentru ei exista pana de curand Audi A8 care era doar un A6 mai mare care era doar un A4 mai mare, dar acum Audi A8 e la fel de discret ca Diana Sosoaca. Asa ca VW Phaeton II ramane cea mai buna alegere pentru tine mai ales daca vrei ceva pentru comfort. Un Phaeton 3.0 V6 TDI ramane una din cele mai discrete si comfortabile masini de pe piata, dar totodata e si una din cele mai non-sportive masini de pe piata. Merita?


 


Ce motoare recomand? Aproape ca nici nu mai conteaza impozitul, 6.0 W12 de 450 de cai pentru benzina e alesul, desi cel mai european si adecvat motorul pentru caracterul molcom al lui VW Phaeton II e dieselul 3.0 TDI V6 de 245 cai.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA