Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lucid Air EV doboara recordul de autonomie electrica – 832 km

Da, e o chinezarie de masina in sensul ca Lucid Air EV e o produsa de niste arabi care se folosesc de banii chinezilor, dar au venit ca sa ii dea jos pantalonii lui Elon Musk.



Sursa: Car and Driver


Bine, ca la toate reclamele astea, Lucid Air EV nu ofera 832 km in toate editiile si in toate configuratiile, ci doar in editia standard cu „doar” 933 cai putere si jantele pe 19″. Iar daca se merge pe editia de 1110 cai putere si jantele pe 19″ autonomia scade la 756 km si daca ii pui jante pe 21″ atunci chiar ca nu te mai deplasezi nicaieri cu autonomia jalnica de 725 km.


Deja am banii pregatiti pentru un Lucid Air EV. Cat ma costa?


Momentan masina exotica-dar-nu-noir se lanseaza doar in SUA si va incepe de la 77000 da dolari (cum ar zice Becali) si se va termina undeva pe la 168000$. In comparatie, un Tesla S Plaid care a doborat recent recordul EV pe Nurburgring, vine cu o autonomie de 650 km, 1020 cai putere si costa 130000$, iar un Model S simplu costa 89990$ doar pentru ca nu mai are 2 milioane de cai putere pe care oricum nu ii vei folosi la maxim.


Asadar avem un competitor periculos pentru Tesla si care speram ca va trai mai bine decat Fisker care a luat un hiatus din 2012 pana in 2016 dar uite ca inca traiesc. Ba mai mult decat atat, Fisker s-a vandut si se vinde si in Europa deci s-ar putea ca si cei de la Lucid sa isi planteze un chiosc in coltul nostru de lume pentru ca Pamantul e plat oricum.


Sursa; https://ev-database.org/car/1318/Lucid-Air-Pure


Ce inseamna o autonomie de 832 km cu un plin?


832 de km cu un plin inseamna ca poti bea o bere in Rocknrolla din Iasi de pe Strada Ghica Voda si apoi poti pleca in Bucuresti unde sa bei inca o bere in Surubelnita de pe Mosilor si apoi sa te intorci iarasi la Rocknrolla pentru inca o bere si mai ramai cu vreo 50 de km autonomie. Sau poti pleca din Surubelnita de pe Mosilor pana la Taste of Asia de pe strada Bucuresti din Cluj si sa te si intorci pana prin Sibiu. De fapt, ai suficienta autonomie incat sa pleci din Timisoara si sa ajungi in Costinesti, mergand talpa, fara sa alimentezi nicaieri. Daca nu esti ceva sofer de tir, autonomia asta ar trebui sa fie cel putin impresionanta.


Si oricat de impresionanta ar fi, trebuie sa ne gandim ca masinile electrice incep sa scape de problema autonomiei si vin cu baterii din ce in ce mai mari si mai ieficiente. Masinile de oras au autonomii de 200-300 km cu un plin ceea ce e suficient pentru o saptamana de mers plus ca la electrice cu cat e traficul mai naspa cu atat autonomia e mai mare datorita regenerarii din franare. Iar masinile de drum lung deja ofera 300-450 km autonomie si unele ajung si la 600 de km.


Sa fie acesta sfarsitul anxietatii legate de autonomia vehiculelor electrice? Deja am scris o propozitie mult prea pompoasa pentru capacitatea mea?


 


Scrie un raspuns
  • Eugen

    2021-09-21 19:03:25

    Arată ca un concept făcut de un comitet.

  • AproapeMasini

    2021-09-20 08:40:09

    Plus ca in oras franam mult mai des decat la drum lung si automat se recupereaza mai multa energie. Mai ales daca incerci un drum Baneasa – Popesti Leordeni la 6 seara.

  • Adrian

    2021-09-19 20:03:37

    Pentru un EV, consumul din oras este mai mic decat cel dintre localitati, nu datorita franarilor, ci datorita vitezei mai mici. Energia pe care o recuperam la franare este o parte din cea pe care o consumam la accelerare – ceea ce se intampla si intre localitati. Dar intre localitati mergem mai repede, forta de rezistenta crescand cu patratul vitezei.

  • Romanu

    2021-09-17 15:25:33

    consum ?


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA