Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Se opreste producatia de Opel Grandland X din cauza microcipurilor

Nu stiu despre tine, dar eu unu am o parere decenta despre Opel Grandland X. Iar daca as vrea sa imi cumpar unul nou, o sa dureze ceva timp.



Recent s-a anuntat ca fabrica Eisenach din Germanezia va sista producatia de Opel Grandland X in urma crizei de microcipuri. In cazul in care nu stii, de cand s-a inventat cryptomoneda (apropo, sunt si eu posesor de Cripto Dani) lumea a inceput sa cumpere in prostie placi video, procesoare si ce se mai cumpara pentru a mina criptomonede si practic intreaga lume a fost aruncata in haos. Consolele, laptopurile, telefoanele si inclusiv masinile sunt afectate de criza microcipurilor.


Am avut si noi in Romanistan probleme de genul asta, atat fabricile Mioveni Renault si Craiova Ford lucrand intermitent la capacitate redusa. Sau in Spania au inchis temporar fabricile, tot din cauza microcipurilor. Iar acum a venit randul fabricii Eisenach si victima principala este Opel Grandland X.



Ce inseamna asta?


In primul rand s-a sistat productia de Opel Grandland X, logic. Dar treaba are repercusiuni mai mari decat a merge in baia la fete pentru numarul 2 si de a fi prins cu pantalonii in vine si cu mana dreapta usor tremuranda. Te caut, te gasesc, te surprind, pentru ca am stat la panda. In final te cuceresc cu firea mea poetica, la noapte rezolvam probleme de etica. Dar te strica fatza, te strica ochii, nasul si mustata. Esti nasparliiieeeeeeeeeeeee  raaaaaauuuuuuu, rau rau.


Asa, unde am ramas?


Opel Grandland X e prima victima pentru ca Grandland nu se vinde asa de bine si poate fi o victima colaterala sigura. Ai Opel Mokka care se vinde bine, ai Corsa care se vinde bine, dar Grandland X nu a fost cea mai bine vanduta masina posibil. In cazul in care nu stii cine este Grandland X, Grandland-ul este succesorul lui Antara si este pentru Mokka ceea ce Koleos este pentru Kadjar sau ceea ce este X5 pentru X3. Cu alte cuvinte, un etaj mai sus.



Problema este ca fabrica a fost inchisa pe o perioada nedeterminata iar criza microcipurilor se agraveaza pe zi ce trece. Iar intrebarea este, cine urmeaza? Se pare ca Germanezia e lovita puternic de criza microcipurilor pentru ca momentan si fabrica din Cologne este inchisa pana la finalul lunii Octombrie, iar fabrica din Cologne este responsabila din 2012 cu productia motoarelor 1.0 EcoBoost de pe Ford Fiesta, fabrica de la Craiova ramanand singura fabrica din Europa ce produce 1.0 EcoBoost-ul care e montat pe aproape orice de la Ford si de la Moulinex.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA