Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Honda Jazz II ( 2008 – 2014 )

La fel ca si in cazul lui Audi RS4, Honda Jazz II a fost o reteta de succes din prima asa ca nu prea au avut unde sa faca modificari prea mari. Honda Jazz II, un Audi RS4 pentru femei.



Eu nu stiu ce s-a petrecut in sediul Honda atunci cand au gandit Honda Jazz II, dar cu siguranta s-a facut un sondaj printre ingineri si in loc sa aleaga cele mai bune raspunsuri le-au luat efectiv pe toate si le-au incropit in diverse editii si versiuni. Vrei anvelope Dunlop cu dimensiuni ciudate pe care nu le gasesti nicaieri? Nicio problema. Vrei o versiune pentru femeile care in continuare conduc de nevoie? Ia de aici. Dar o versiune sport pentru cei care considera ca un Civic e prea mainstream si ei sunt hipsteri? Da-le motorul de 1.5 VTEC si supra-alimenteaza-l pana la 150 de cai putere. Vrei sa joci scaunele muzicale la tine in masina? Ti-am pus scaune care se rabateaza si se invart cum vrei tu, unde vrei, in ce directie vrei. Te gandesti la mediul inconjurator si vrei un hibrid? Avem pentru tine solutia.


Practic, nu este nici o situatie in care Honda Jazz II sa nu faca fata. Honda Jazz II, MacGuyver al lumii auto. Poate sa fuga. Poate sa se invarta pe interior. Poate sa fie economic. Poate sa fie si automat si manual si robotizat, in acelasi timp. Practic, nu stiu de ce se mai vinde altceva in piata. Singurul mare absent ar fi sistemul 4×4 dar cu siguranta trebuie sa existe si o editie 4×4 pentru Honda Jazz pe undeva.


Cat despre cumparatorul sau mai bine zis cumparatoarea obisnuita de Honda Jazz II, acolo lucrurile sunt mult mai simple si mai conservatoare. Avem acelasi 1.2 benzina cu care ne-am obisnuit, avem un interior usor actualizat si in rest avem acelasi confort si la fel de multe hectare de geamuri ca sa poti vedea orice se intampla pe strada. Mai ramane si doar sa iti pese, dar de vazut poti vedea. Honda Jazz mereu a fost o masina usor de condus, cumparat de obicei de catre soti pentru neveste si asta s-a dovedit a fi o reteta de succes pe care cei de la Honda nu au dorit sa o deranjeze. Sigur, Honda Jazz II inca nu e suficient de ieftin pentru a-i lua locul primul Jazz, dar mai asteapta cativa ani.



Motoare Honda Jazz II


Benzina



  • 1.2 MPI de 90 cai – Acelasi 1.2 MPI cu care ne-am obisnuit de pe generatia anterioara doar ca acum a primit tratamentul VTEC pentru 13 cai putere in plus. Acuma te poti lua la tranta cu cel mai apropiat Jetta 1.9 TDI si sa ii arati cine e seful.

  • 1.4 MPI de 100 cai – Acelasi 1.4 i-DSI de pe generatia anterioara si care are 8 bujii si 8 bobine de inductie, dar macar nu mai are bataia specifica la pistoane pe care o avea 1.4 de pe generatia anterioara. Tot nu l-as cumpara, sincer. Adica, pentru doar 10 cai in plus iti dai si niste nervi dar dai si niste bani in plus.


Hibrid


1.3 MPI hibrid de 98 cai – Am vorbit mai mult despre motorul asta in articolul despre Honda Insight si in esenta motorul e bun, fiind un derivat al lui 1.4 MPI si in consecinta are si el 8 bujii si 8 bobine de inductie. Problema este la trenul de rulare hibrid, pentru ca atunci cand cedeaza vei ceda si tu tentatiei de a te apuca de OnlyFans doar pentru a putea plati devizul de reparatie.



Probleme Generale Honda Jazz II



  • In continuare sunt probleme la transmisie. Dar asta nu e neaparat un lucru rau. Daca schimbi vitezele prost si cutia caraie, poti da vina pe cutie si nu pe modul in care schimbi tu vitezele. Cutia manuala are in continuare probleme la rulmenti si timonerie, iar automata I-SHIFT este de evitat mai ceva decat emisiunea „Pretul cel bun” CARE DE FAPT E „PRETUL CORECT” PENTRU CA EMISIUNEA IN ENGLEZA SE NUMESTE „THE PRICE IS RIGHT” NU „THE PRICE IS GOOD” VARCCCCIIIIIIIIIUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

  • Spuneam si despre comunitatea auto care are un fetish bizar cu anvelope de dimensiuni exotice, iar Honda Jazz II are si un apetit pentru anvelopele fata, ca sa iti ofere placerea de a cumpara mai multe anvelope si de a-ti hrani fetishul.



Verdict Honda Jazz II


Practic, e o masina buna la toate. Mai trebuia sa aiba 4×4 si deja era peste Land Cruiser si Nissan Patrol. Sau ramane doar o continuare a unei masini excelente de oras, care poate sa faca fata cu brio oricarui fel de sofer sau soferite. Mai pe romaneste, oricat de banana ai fi la condus, Honda Jazz II va rezista abuzurilor tale. Ramane doar sa gasesti unul care sa merite si banii pentru ca multi au impresia ca Honda, orice Honda, costa la fel de mult ca onorariul lui Dorian Popa.


Ce motoare recomand? Pai ai doar 1.2 MPI de 90 de cai in mod realist.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA