Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Opel lanseaza primul Movano construit pe platforma Stellantis

Firmele de constructii, aprovizionari, coletarii si nu numai au motive de sarbatoare pentru ca se lanseaza noul Opel Movano si acum va fi construit pe noua platforma Stellantis.



Cine a crezut ca Opel va deceda subit dupa achizitia din 2017 de catre grupul PSA se inseala mai rau decat s-a inselat Prodanca in privinta lui Reghe. Din contra, Opel a decis ca va creste in zona de comercial iar Opel Movano era ultimul mohican care trebuia modernizat. Sigur, aveam Combo care era construit pe plaftorma de Fiat si Vivaro care era un Renault Master cu alta sigla, dar Movano primeste o platforma nou nouta. Sigur, se inrudeste cu tripleta mare comerciala Fiat Ducato – Peugeot Boxter si Citroen Jumper doar ca, spre deosebire de tripleta care e construita in sudul Italiei de catre napoletani si sicilieni pusi pe munca si nu pe violenta, Opel Movano va fi construit in Polonia.


Sursa: autoblog.md


Ce aduce nou noul Movano?


Ai ras la aceasta combinatie? Nu? Atunci ma voi da singur afara din sala. Iar daca te intereseaza noul Opel Movano trebuie sa stii ca va veni cu acelasi 2.2 diesel cu care ne-am obisnuit, cu versiuni de putere ce incep de la 121 si se termina la 165 de cai putere. Dar noutatea este ca va fi disponibil si in versiune electrica, cu un motor electric de 90 kW si cu o baterie de 37 kWh ce ofera o autonomie de 112 km si una de 70 kWh ce ofera 247 km autonomie. Din motive de autonomie, ambele vor fi limitate la 110 km/h. Dar pentru o firma de coletarie de oras s-ar putea sa ajunga autonomia de 247 de km, daca esti de acord cu pretul.


Si pentru ca tot am vorbit de pret, noul Movano va avea un pret de lansare in Germanezia de 32850 euro pentru diesel si 57999 euro pentru Movano-e iar Stellantis deja a dat binecuvantarea pentru vanzari. Avem 4 versiuni de lungimi diferite, 4,963 mm; 5,413 mm; 5,998 mm si 6,363 mm, avem 3 versiuni de inaltime si foarte multe optiuni de carosare. Ce mi se pare interesant in schimb este ca pe viitor va veni si o editie Camper, gata de vacante.


Sursa: Carscoops


Mai mult decat atat, Stellantis anunta ca au pregatit pentru Opel un sistem nou de asistenta rutiera, dedicat in totalitate vehiculelor comerciale. Optimizari de rute, informatii despre consum, localizarea vehiculului cat si a planului de mentenanta.


 


Pana atunci, stau si ma gandesc la un Opel Movano electric in versiune Camper. O masina pe cat de geniala, pe atat de scumpa cel mai probabil. Nu de alta, dar un VW California incepe de la 60.000 euro si are motor clasic 2.0 TDI de 177 cai.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2021-10-29 15:10:15

    Oricum Opel pare un copil fara sens in cadrul grupului Stellantis. Imi lasa un puternic feeling de „ok, l-am luat. Si acuma ce facem cu el?” Plus ca la ei vanzarile merg bine doar pe Corsa si pe Mokka, restul cam scartaie.

  • Zero

    2021-10-28 21:50:38

    Interesanta schimbare, pentru ca Opel Movano era un Renault Master cu alta sigla, iar asta cred ca e o masina de generatie mai noua decat anticul Ducato. Cred ca intr-un test comparativ intre vechiul si noul Movano ar castiga asta nou doar daca testul ar fi facut de italieni… Nu de alta, dar candva citeam in Auto Bild (stiti voi, revista lui VW) un comparativ intre prima generatie de Sharan si a doua generatie de Galaxy, abia lansata. Si a castigat Sharan-ul, logic, ca e VW. Nu cred ca are sens sa explic absurditatea…


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA