Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai anunta ca isi va construi proprii semiconductori

Se pare ca se apropie de final criza de semiconductori si microcipuri, iar Hyundai se anunta a fi pionera in aceasta initiativa.



Lumea a fost puternic lovita in perioada recenta de o criza de semiconductori si microcipuri, in principal din cauza vaccinurilor care au fost cumparate cu miliardele si imagineaza-ti cam cate microcipuri au fost bagate acolo.


Pe langa asta, motivul real pentru care industria electronica se confrunta cu o criza adanca de semiconductori si microcipuri este fenomenul cripto. Cand a pornit isteria Bitcoin si a celorlalte criptomonede care au aparut (personal detin Criptodani pentru ca am abonament pe plaftorma lui Dan Diaconescu), lumea s-a calcat in picioare pentru a cumpara cat mai multe calculatoare, laptopuri, placi video, procesoare, cipuri si deodata cererea a fost cu mult peste ceea ce producea lumea la acel moment. Si acum imi aduc aminte de scandalul cu PlayStation 5, unde lipsa de microcipuri i-a fortat pe cei de la Sony sa lanseze doar cateva exemplare, avand productie limitata, si uite cum se vindea PlayStation 5 la preturi halucinante demne de preturile la iPhone cand se lansau. Si ca tot vorbeam de iPhone, si industria telefoanelor a fost afectata si cam tot ce tine de electronice.


 


Sursa: RushLane


Si aici ajungem la subiectul principal si anume masinile. Masinile moderne din pacate au electronica si procesoare si tehnologie si depind si ele de semiconductori si microcipuri iar criza aceasta a lovit industria auto mai ceva decat a lovit laptele nasul lui Fakiru cand a lesinat in direct. Multe fabrici lucreaza la capacitate scazuta sau sunt inchise cu totul iar asta inseamna pierderi pentru producatori cat si termeni lungi de asteptare pentru masinile noi. In multe cazuri se ajunge si la o perioada de asteptare de 8 luni pentru o masina noua, ceea ce e usor descurajant. Practic, acum ai de ales intre a astepta 8 luni, a cumpara o masina deja pe stoc dar trebuie sa o iei asa cum e si cu dotarile ei sau poti sa cumperi o masina second hand de 1-2 ani vechime. Iar varianta a 3-a a facut ca masinile vechi de pana in 5 ani sa explodeze ca si pret, pentru ca ai nevoie de mobilitate.


Sursa: Pycril


Multi producatori auto au suferit foarte mult pe partea de vanzari, dar au existat si cativa eroi care sunt pe plus in aceste vremuri haotice. Dacia de exemplu rupe stilul la vanzari. Dar articolul de astazi este despre Hyundai si Kia deci trebuie sa vorbesc despre ei. Hyundai a declarat prin intermediul COO-ului global Jose Munoz ca „greul a trecut” si ca industria deja isi revine si se adapteaza. Jose Munoz a mai declarat si ca Intel a inceput dezvoltarea si producerea de cipuri proprii, iar Hyundai a luat decizia de a face un pas asemanator. „Necesita investitii mari de timp si de bani, dar este ceva la ce noi deja lucram” a declarat Jose Munoz, pentru ca vor sa tina pasul cu celelalte companii mari care au fost pe plus in aceasta perioada, cum ar fi Toyota si Tesla.


 


Mai ales ca Hyundai a decis sa onoreze toate comenzile catre toti clientii si vor sa scurteze cat mai mult timpii de asteptare. Mai mult decat atat, Hyundai deschide o fabrica noua in Alabama specializata in vehicule electrice, pentru a lua cu asalt si piata americana. Nu de alta, dar la noi in Europa Hyundai se bucura de un succes masiv pe partea de vehicule electrice.


Scrie un raspuns
  • Andrei

    2021-10-21 21:25:39

    Noul tucson vine cu un exterior indraznet si exclusivist, am vazut cateva prin Iasi, personal imi displace. La interior au scos orice ramasita de buton, iar in loc au lipit 2 tablete, misto dar nu. Motorizarile sunt cele vechi, de 1.6 turbo, dar cu un mild hibrid, care nu cred ca ofera vreaun avantaj in viata reala, doar ii ajuta sa pacaleasca emisiile. Consumul este undeva intre 7 si 10litri in functie de cutie si transmisie. In legatura cu cipurile hyundai, este o diferenta intre „anuntam”, „vom construi” si „facem” cam de vreo 10 ani.

  • AproapeMasini

    2021-10-20 08:37:01

    Salutare Zoltan, Momentan e prea noua masina ca sa ii stim problemele si nici nu vor cei de la Hyundai sa ne dea un model. Dar per total sunt deja probleme de calitate, scaunele se rod prematur, parbrizul este montat prost si crapa usor si altele dar astea probabil sunt probleme pentru primele modele, fiind masini foarte noi. Oricum nu as cumpara un Tucson acum, avand in vedere timpul de asteptare de 6-8 luni.

  • zoltan

    2021-10-19 20:43:55

    comentarii despre noul Hyundai Tucson?????


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA