Puternic afectata de criza de microcipuri, Skoda ia decizia de a opri productia timp de 2 saptamani la fabrica principala din Cehia.

Dupa cum am tot discutat in ultima perioada, industria auto este lovita puternic de criza de microcipuri si semiconductori iar Skoda a fost una din victime. La inceputul lunii au declarat ca vor opri producatia timp de doua saptamani pentru fabrica din Cehia, incepand cu data de 18 Octombrie 2021.

„Skoda se confrunta cu o lipsa accuta de componente critice, ceea ce ne-a obligat sa reducem semnificativ productia in ultimele saptamani” a declarat Tomas Kotera, reprezentantul Skoda din Cehia. Pentru moment sunt 10.000 de masini ce trebuiesc ansamblate iar acestea vor fi singurele masini la care se va lucra in perioada aceasta de 2 saptamani, pe o singura linie de productie.

Sursa: NewsBeezer

Asociatia Industriei Auto din Cehia a declarat ca se vor construi anul acesta cu 250.000 de masini mai putine masini decat era prevazut, ceea ce va duce la pierderi de aproximativ 9,14 miliarde de euro. In conditiile in care industria auto din Cehia este critica, fiind principalul exportator de bunuri si avand peste 180.000 de persoane angajate in mod direct in aceasta industrie si reprezentand 25% din intreaga industrie ceha.