Ford a publicat o imagine teaser a Ranger-ului care arata lumini LED cu aspect modern care incadreaza farurile. Sub acest model este de asteptat sa pastreze sasiul traditional de tip scara.

 

Sursa:europe.autonews

 

Noului pickup Ranger dezvoltat de centrul de design al Ford din Australia i-au fost oferite noi caracteristici care ii sporesc caracterul practic, capacitatea si versatilitatea iar pe langa acestea se pare ca va avea si un aspect nou robust, dupa cum a precizat producatorul auto.

Intr-un comunicat de luni, Ford a declarat: „Urmatoarea generatie Ranger este proiectata sa mearga in mai multe locuri, sa munceasca mai mult si sa ofere mai mult confort si rafinament decat oricand”. Desi sunt anuntate noutati din partea Ford, inca nu au fost dezvaluite mai multe detalii despre pick-up, asteptandu-se  lansarea care va avea loc  miercuri, 24 noiembrie si care va fi online.

Pickup-ul va fi vandut in 180 de tari incluse fiind si pietele europene ale Ford, care inca nu a specificat daca cea mai recenta versiune va fi vanduta si in SUA, unde actualul Ranger este vandut alaturi de pickup-ul F-150 care se bucura de mai mult succes pentru ca americanii efectiv nu incap in Ranger.

Continuand seria noutatilor, se pare ca se doreste o lansare a unei versiuni plug-in, pana in 2024, parte a deciziei Ford ca gama sa de vehicule comerciale din Europa sa fie oferita cu versiuni complet electrice sau hybrid plug-in. Ranger-ul electrificat se asteapta a fi mai degraba un hybrid plug-in decat un model complet electric.

Piata relativ mica a pickup-urilor din Europa cu Ranger, este dominata se pare de catre Ford, dupa concurenti precum Mitsubishi, Nissan si Renault modele axate sau reduse. In primul trimestru au fost vandute 12.000 de Rangers in Europa de catre Ford, comparativ cu urmatorul cel mai bine vandut pick-up, Toyota Hilux, care a vandut doar 8.890, conform datelor de la cercetatorii de piata JATO Dynamics.

Ca parte a cooperarii industriale dintre cei doi producatori de automobile, Ranger va constitui baza viitorului Volkswagen Amarok. Pentru  a creste capacitatea anuala  la 200.000 de unitati de la 160.000, Ford investeste 686 de milioane de $ in noua sa uzina Silverton din Africa de Sud, unde va construi Ranger pentru Europa alaturi de VW Amarok.

Tot din categoria noutatilor Ford, primul model dezvoltat de VW care urmeaza a fi lansat va fi recent anunțata duba compacta Tourneo Connect, bazată pe VW Caddy. Anul 2023 va fi startul unor noi productii, una dintre acestea in Turcia, unde Ford are in plan proiectarea si construirea unei camionete VW Transporter alaturi de urmatoarea sa duba Transit Tournier iar in fabrica sa din din Köln, Germania foloseste platforma VW MEB complet electrica pentru construirea vehiculelor electrice.