Tesla a transmis rapoarte despre avertismente false de coliziune frontala si evenimente de franare automata de urgenta de la clienti.

Sursa:maxpixel.net

Mai exact, aproape 12.000 de vehicule vandute in 2017 in SUA sunt rechemate de Tesla dupa ce o eroare de comunicare poate provoca o avertizare falsa de coliziune frontala sau activarea neasteptata a sistemului automat de franare de urgenta, dupa spusele celor de la Administratia Nationala  pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi.

 

Producatorul de automobile a declarat ca  rechemarea  de vehicule Model S, X, 3 si  Y a fost solicitata in urma unei  actualizari  a software-ului pe 23 octombrie pentru vehiculele cobailor…asta, oamenilor cu acces beta ce testeaza conducerea autonomă completă (FSD). FSD-ul este un sistem avansat de asistenta pentru sofer cdar Tesla spune ca nu face ca masina sa fie complet autonoma. Administratia Nationala  pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi a declarat ca dupa ce a primit rapoarte privind activarea accidentala a sistemului automat de franare de urgenta, Tesla a dezinstalat FSD 10.3 si a actualizat software-ul lansand verziunea FSD 10.3.1 acelor  vehicule ce au fost afectate.

Problema ar fi fost provocata de o deconectare a comunicatiilor software intre doua cipuri la bord ceea ce a condus catre o alta problema ce ar putea produce detectari negative ale vitezei obiectului atunci cand sunt prezente alte vehicule. Vezi, ti-am zis eu ca cipurile e rele. Practic, ar citi viteza la fel cum citeste administratorul contoarul sau indexul la apa. Totodata, daca sistemul de franare automata de urgenta se activeaza in mod neasteptat in timpul conducerii, ar putea creste riscul unei coliziuni din spate desi inca nu se cunoaste niciun accident de acest gen legat de aceasta problema dupa declaratiile Tesla.

Dupa rapoartele aparute  ce anuntau erori, a fost anulata actualizarea FSD pentru vehiculele care nu l-au instalat si au fost dezactivate functiile FCW si AEB pe vehiculele afectate, dar au fost reactivate pe 25 octombrie atunci cand Tesla a inceput implementarea  actualizarii software-ului ,,over-the-air”.

In luna August  Administratia Nationala  pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi anunta deschiderea unei anchete legata de sistemul Autopilot al Tesla in 756.000 de vehicule, dupa ce au avut loc o serie de accidente in care modele Tesla au fost implicate.