VW isi propune sa devina cel mai mare vanzator de vehicule electrice din lume pana la jumatatea deceniului.

Sursa:Hippopx

 

Grupul Volkswagen investeste intr-un fond ce este sustinut de UE pentru a sprijini in comun firmele de tehnologie in domeniul transformarii energetice. In urma declaratiilor de miercuri, producatorul auto s-a angajat ca pana in 2050 sa renunte la emisiile de carbon si a intrat intr-un parteneriat strategic cu EIT InnoEnergy devenind actionar al companiei. Aceasta decizie pare a fi in concordanta cu alte decizii ale Volkswagen, care in septembrie dezvaluia planurile de a infiinta un fond de capital de risc propriu in valoare de 300 de milioane de € pentru investitii in proiecte de decarbonizare si startup-uri in domeniu. VW nu a dorit insa sa dezvaluie valoarea investitiei sau marimea pachetului de actiuni la EIT InnoEnergy, ai carui proprietari includ nume precum Schneider Electric, TotalEnergies, Engie si EDF.

 

„Ideea este pur si simplu sa folosim InnoEnergy ca o modalitate suplimentara de a gasi intreprinderi interesante si de a le sprijini in extinderea modelelor lor de afaceri”, a declarat Jens Wiese, seful grupului M&A, consultanta in investitii si parteneriate la VW.

Sursa: Automotive News Europe

Pentru a-si indeplini intentia de a deveni cel mai mare producator de vehicule electrice din lume pana la mijlocul deceniului, VW si-a conturat deja planurile de a constructie a sase fabrici mari pentru celule de baterie cu parteneri in Europa.

EIT InnoEnergy a investit deja 560 de milioane de euro si detine participatii in aproximativ 300 de grupuri, ce include producatori precum cel suedez de celule de baterii Northvolt, compania siderurgica H2 Green Steel si minerul de litiu Vulcan Energy Resources. Prin sprijinul  primit de la Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT) al UE, EIT InnoEnergy finanteaza  startup-uri si companii care sunt active in tranzitia energetica catre decarbonizare si departe de combustibilii fosili.