Piata Made in China a vehiculelor hybrid ramane teritoriul rezervat pentru Toyota si Honda. Sau cel putin asa a fost, pentru ca acum se trezesc si colosii de la Great Wall Motors si Geely.

 

Great Wall a lansat in septembrie vanzarile primului sau model hybrid, un crossover compact cu marca Wey, care cu siguranta nu este o copie chinezeasca a nici unul model auto existent. Cu siguranta nu e.

 

O multime de mari producatori auto chinezi de la sfarsitul anului 2020 au dezvoltat tehnologia cheie a sistemului de propulsie folosita in vehiculele hybrid. Cum ar fi Geely Automobile Holdings, cel mai mare producator auto autohton chinez, a dezvaluit saptamana aceasta tehnologia de propulsie hibrida care cuprinde motoare de 1,5 si 2,0 litri turbo pe benzina, cu injectie directa, precum si transmisii si motoare electrice dezvoltate special pentru asta. Tehnologia va putea  ajuta la reducerea consumului de combustibil cu mai mult de 40% pana  la 3,6 litri la 100 de kilometri (65,3 mpg), dupa datele si informatiile dezvaluite de companie.

Geely a anuntat ca intentioneaza sa lanseze peste 20 de modele hybrid, de la modele subcompacte pana la modele de dimensiuni medii, in urmatorii 3 ani, cu scopul de a „deveni cel mai vandut in segment” pentru vehiculele hybrid.

 

Great Wall Motor Co., cel mai mare producator chinez de crossover si pick-up, a devenit in decembrie primul producator auto autohton care a introdus tehnologia vehiculelor hybrid.

Sistemul sau de propulsie hybrid, echipat cu un motor pe benzina cu injectie directa de 1,5 litri sau un motor pe benzina cu injectie directa turbo de 1,5 litri, poate imbunatati economia de combustibil cu 35% pana  la 50%, a spus compania.

In data de  29 septembrie, Great Wall a lansat vanzarile primului sau model hybrid, un crossover compact sub marca sa premium Wey, cu un pret de pornire de 145.800 de yuani (22.780 de $). Crossover-ul, propulsat de un motor pe benzina de 1,5 litri cu injectie directa si doua motoare electrice, ofera o economie de combustibil de 4,7 litri la 100 km (80,5 mpg), a declarat Great Wall care intentioneaza sa instaleze sistemul de propulsie hibrid in intreaga linie de produse.

 

Conform reglementarilor actuale chineze, producatorii de vehicule usoare trebuie sa-și imbunatateasca economia de combustibil la nivelul intregii flote la 4,0 litri la 100 km (94,6 mpg) pana  in 2025, de la 5,0 litri la 100 km (75,7 mpg) in 2020.