Vanzarile din Marea Britanie s-au diminuat pana la cel mai scazut nivel in luna octombrie din 1991 pana acum.

Sursa:Pxfuel

 

Cererea a scazut cu 25%, deoarece Audi, VW si Toyota au raportat scaderi mari de productie si livrari limitate.

Inmatricularile de masini noi din Marea Britanie au scazut la cel mai mic nivel in luna octombrie , din 1991 pana acum, dupa o diminuare de 25%, sectorul fiind inca  afectat de lipsa cipurilor semiconductoare, potrivit datelor de la Society of Motor Manufacturers and Trades (SMMT). Luna trecuta au fost  inmatriculate un total de 106.265 de vehicule. Vanzarile pe intregul an sunt de asteptat sa atinga 1,66 milioane de vehicule, cu doar 1,9% mai mari decat in ​​2020, cand au fost instituite blocaje si restrictii COVID-19, a spus SMMT.

„Performanta actuala reflecta constrangerile provocatoare ale aprovizionarii, industria luptandu-se impotriva lipsei de semiconductori și a ,,curentului” economic din ce in ce mai puternic pe masura ce inflatia creste, taxele cresc si increderea consumatorilor s-a diminuat ”, a declarat CEO-ul SMMT, Mike Hawes.

Situatia din Marea Britanie nu pare a fi diferita fata de a altor tari sau producatori,motivul fiind acelasi si efectele asemanatoare in majoritatea cazurilor. Dupa cum s-a tot discutat in ultima vreme,lipsa de cipuri la nivel mondial a fortat multe marci sa reduca productia si a crescut timpii de asteptare pentru multi cumparatori, deoarece producatorii de automobile se confrunta cu consecintele pandemiei.

Sursa:Fleet News

 

Alte marci care au inregistrat scaderi abrupte au inclus Ford cu -47 % (campionii pe sate), Toyota cu -36 % si Vauxhall cu -26% . VWPolo insa a fost cel mai bine vandut autoturism in luna octombrie in tara lui Boris. Alte inregistrari ale scaderilor sunt minusuri de 36% in Italia, 35% in Germania, 31% in Franta și 21% in Spania .

 

Probabil vom mai auzi de scaderi ale vanzarilor de vehicule noi in Europa si in urmatoarea perioada deoarece producatorii se confrunta cu cea mai grava criza de aprovizionare pentru industrie din ultimele decenii.