Producatorii de automobile furnizeaza vehicule si infrastructura pentru a ajuta Grecia sa atinga obiectivul de reducere a emisiilor pana in 2030.

Sursa:EVGLOBE

 

Grecia are planuri marete si  doreste ca toate insulele sale locuite sa devina ecologice, in timp ce tara incearca sa atinga obiectivul de reducere a emisiilor nocive cu cel putin 55% pana in anul 2030. Mai exact, o campanie la nivel national numita „GR-eco Islands” va incepe in Chalki, o mica insula de langa Rodos, in estul Marii Egee. Chalki  va obtine energia electrica in intregime de la o noua instalatie solara de 1 megawatt, dupa spusele Ministerulului Energiei din Atena. Insula va fi dotata si cu o flota  mica de vehicule electrice si cu statii de incarcare.

Citroen va furniza sase vehicule electrice pe insula. Acestea includ doua cvadricicluri Ami pentru politie si Garda de Coasta, doua hatchback compacte C4 pentru municipalitatea Chalki si o duba Jumpy. Doua dintre vehicule vor fi inchiriate gratuit de insula pentru 48 de luni, dupa care Citroen va rascumpara masinile si le va dona municipalitatii, a spus producatorul auto intr-un comunicat de presa.

Sursa: Automotive News Europe

Alti producatori de automobile lucreaza cu insulele pentru sustenabilitatea energetica. In 2018, Renault a lansat un „ecosistem energetic inteligent” pe Porto Santo, in Insulele Madeira. In iunie, Volkswagen Group s-a alaturat guvernului grec intr-un proiect pilot similar pe insula sudica din Marea Egee Astypalea . Importatorul grec al VW va furniza vehicule electrice companiilor locale de inchiriere si servicii de car-sharing. Sunt planificate si alte transporturi electrice, a declarat VW intr-un comunicat de presa, iar politia locala va primi o masina de patrulare electrica ID4. Vor fi introduse si scutere electrice dar si biciclete electrice  iar VW va ajuta de asemenea si la instalarea unei retele de statii de incarcare dar si la construirea unei surse de energie electrica durabila.

In urma acestor decizii, se asteapta  ca locuitorii insulei si municipalitatea locala sa vada facturile la electricitate scazand cu aproximativ 200.000 de euro pe an, in timp ce emisiile de dioxid de carbon vor scadea cu aproximativ 1.800 de tone.

Nu sunt de  mirare aceste decizii ale conducatorilor Greciei, aceasta fiind lovita la inceputul acestui an de o serie de incendii si inundatii grave, pe care guvernul le-a atribuit partial efectelor incalzirii globale.