Marea Britanie s-a angajat sa interzica vanzarea de noi masini diesel si pe benzina incepand cu 2030.

Intrebarea cea mai apasatoare este „Ne mai pasa de Marea Britanie?”…da? ok…

Pentru a sustine initiativa aceasta, Connected Curb intentioneaza sa instaleze 190.000 de incarcatoare publice pe strazile din Marea Britanie pana in 2030, necesitand investitii de pana la 1,9 miliarde de lire sterline adica 2,55 miliarde de $, pe masura ce cererea de vehicule electrice creste, a declarat compania intr-un comunicat .

Sursa:New Civil Engineer

 

Compania cu sediul la Londra are aproximativ 1.000 de incarcatoare publice in functiune, cu contracte semnate pentru inca 10.000. CEO-ul Chris Pateman-Jones a mentionat pentru Reuters: ,,Connected Curb ar trebui sa aiba  oferte pentru inca  30.000 de incarcatoare pana la sfarsitul  primului trimestru al anului 2022”.

Guvernul Marii Britanii estimeaza ca tara va avea nevoie de aproximativ 400.000 de puncte de incarcare pentru vehiculele electrice dar Connected Curb considera ca cererea va fi mult mai mare in realitate.

Potrivit asociatiei industriale ACEA, vanzarile din Marea Britanie de masini complet electrice au crescut cu 88% in primele noua luni ale anului 2021 fata de acceasi perioada  a anului precedent. Desi vanzarile de vehicule electrice sunt in crestere, o intarziere in instalarea infrastructurii de incarcare provoaca  obstacole. Orasele europene si americane care intentioneaza sa elimine treptat motoarele cu ardere in urmatorii 15 ani trebuie mai intai  sa rezolve problema pentru milioanele de locuitori care inca isi parcheaza masinile pe strada.

„Adevarata bariera in calea achizitionarii unui vehicul electric este lipsa totala de confort in infrastructura de incarcare si lipsa totala de fiabilitate care exista astazi in infrastructura”, a declarat Pateman-Jones.

La inceputul acestui an, Royal Dutch Shell a declarat ca isi  va extinde considerabil reteaua de puncte de incarcare pentru vehicule electrice din Marea Britanie si intentioneaza sa instaleze 50.000 de posturi pe strada pana in 2025.