Stellantis anunta un site nou pentru vanzari de masini noi si second hand, iar pe langa asta divizia reuneste companiile de retail PSA si FCA.

Sursa:Economica.net

Stellantis a reinnoit  divizia sa de retail din Europa sub proiectul „Vanzari si servicii Stellantis & You“, cu scopul de a avea 25 de procente in vanzari online pana in 2030. Divizia de retail detinuta, despre care Stellantis spune ca este a doua cea mai mare companie de distributie auto din Europa, combina PSA Retail si Motor Village de la Fiat Chrysler Automobile. Cei doi producatori auto si-au finalizat fuziunea ca Stellantis in ianuarie. Acesta va functiona in 11 tari europene plus Maroc. Un site web nou, transformat ofera vanzari de masini noi sau folosite, servicii post-vanzare si inchirieri. Divizia din Marea Britanie a PSA Retail, Robins & Day , isi va schimba numele in Stellantis & You, Sales and Services in urmatorul an. Majoritatea vehiculelor noi disponibile in prezent pe site sunt de la fostele marci ale Grupului PSA Peugeot, Citroen, Opel si DS. Sunt disponibile si vehicule second hand de la marci non-Stellantis.

 

Alte servicii includ vanzarea de piese de schimb si un instrument online pentru proprietarii care isi vand masinile catre divizia de retail. Cumparatorii pot continua sa comande masini noi de pe site-ul fiecarei marci. Aceste comenzi sunt, in general, legate de dealeri francizati.

Stellantis si-a semnalat intentia de a-si reinnoi modelul de vanzari si distributie in Europa si a notificat dealerii ca va anula contractele existente dupa 1 iunie 2023. Marcile premium, inclusiv Alfa Romeo, Lancia si DS, vor trece la un model de agentie, in care producatorul auto detine stocul intr-un procentaj mai mare fata de  dealerul francizat. Pe langa faptul ca urmareste 25% vanzari din online, divizia de retail a Stellantis cauta de asemenea sa creasca profitabilitatea cu 50% pana in  2030, de asemenea detine 225 de locatii multibrand si 35 de depozite de piese de schimb care opereaza sub numele Distrigo.