Geely,cel mai mare producator privat chinez de automobile, intentioneaza sa dea dezlegare la vanzarile pentru un semicamion electric la inceputul anului 2024.

Sursa:infoTrucker.ro

 

Vehiculul cunoscut sub numele de Homtruck va folosi baterii interschimbabile care pot fi reincarcate la statiile de service de-a lungul autostrazilor in cateva minute, a declarat Geely Group saptamana aceasta. Semicamionul va fi echipat cu o cabina de pilotaj inteligenta care ofera conducere autonoma L3 cu software care poate fi actualizat prin aer.

 

Camionul va fi comercializat sub marca de vehicule comerciale a Geely Group, Farizon. Geely a spus ca va oferi, de asemenea, optiuni de propulsie, cum ar fi un model de autonomie extinsa si un hybrid pe baza de metanol si electric.  Geely Group este  ,,parintele”  Volvo Cars si cel mai mare producator auto autohton din China, Geely Automobile Holdings.  Filiala sa de vehicule comerciale, Farizon Auto, asambleaza camioane usoare in orasul Nanchong, din sud-vestul Chinei.

Chinezii intra in lupta directa cu Tesla si cu BYD, alt producator chinez de camioane electrice, pentru zona de comercial si au planuri ca pana in 2030 sa produca 570.000 de unitati anual. Lupta va fi mai crancena decat lupta dintre realitate si fictiune, asta pentru ca Tesla deja a anuntat din 2017 ca lanseaza un camion electric si se pare ca de anul acesta incep primele livrari, iar BYD a lansat in Septembrie primele camioane de mare tonaj.

Pai da, dar cum e cu autonomia, ca astea circula mult? Simplu, cei de la Geely au venit si cu un sistem de schimbare a bateriilor, ca la telefoane. Dupa ce se termina bateria (sau miile de baterii), scoti baluba si te pisi…asta, scoti bateria, o pui la incarcat in statia speciala de incarcare si iei alta baterie la schimb si esti apt de drum.