Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes EQB se alatura segmentului compact premium

Mercedes-Benz a lansat detalii complete despre EQB, un SUV compact complet electric, cu optiune pentru sapte locuri, care va fi lansat in Europa la inceputul anului viitor.




 


Mercedes EQB este in esenta un GLB clasic, dar alimentat de baterii. Acesta a fost prezentat la Salonul auto de la Shanghai in luna aprilie si face parte din gama EQ full-electric a Mercedes, care include si un model frate, crossover-ul compact EQA, sedanul de lux EQS (lansat anul acesta), sedanul mare EQE si sedanul mediu EQC. Mercedes nu a publicat momentan preturi pentru EQB. GLB incepe de la aproximativ 40.000 de euro (46.000 de dolari) in Germania, cu modelul de top AMG cu tractiune integrala la 57.000 de euro.


EQB vine standard cu cinci locuri, cu un al treilea rand de scaune optional care este destinat pasagerilor mai mici de pana la 1,65 metri, spune Mercedes. Al doilea rand se poate deplasa inainte cu pana la 140 mm pentru a oferi mai mult spatiu pasagerilor din al treilea rand. Mercedes precizeaza ca optiunea cu sapte locuri va oferi EQB-ului un avantaj printre SUV-urile compacte.


,,Chiar daca majoritatea cumparatorilor GLB folosesc rar al treilea rand, sapte locuri sunt ceva cu adevarat special in aceasta clasa”, a declarat Marius Philipp, manager de produs pentru masini compacte la Mercedes, intr-un comunicat de presa, luni.


EQB are designuri diferite fata si spate spre deosebire de GLB. Fara teava de esapament, fascia din spate este mai subtire si incorporeaza placuta de inmatriculare, care se afla chiar sub luneta din spate in cazul lui GLB. Stopurile de pe spate sunt mai degraba sub forma unei bare luminoase intinsa pe toata latimea. Partea din fata este mai aerodinamica si integreaza farurile si grila intr-o singura unitate, iar prizele de aer inferioare sunt mai mari decat la GLB, de asemenea, rotile sunt si ele mai aerodinamice. Diferentele in interior sunt minime, cu mai multe alegeri noi de materiale, inclusiv ornamente auriu – roz pe orificiile de ventilatie.



 


Vor fi doua modele, ambele cu tractiune integrala, oferite la inceput sub forma lui EQB 300 4MATIC, cu o putere de 168 de kilowati si EQB 350 4MATIC, cu 215 kW. Motorul principal de antrenare este in fata, cu osii electrice care alimenteaza rotile din spate atunci cand este necesar. EBQ 300 trece de la 0 la 100 km/h (62 mph) in 8 secunde, in timp ce la EQB 350 dureaza 6,2 secunde pentru a ajunge la 100 km/h. Mercedes spune ca autonomia pe ciclul WLTP este de 419 km (260 mile) pentru ambele modele.


Ambele modele au o baterie de 66,5 kilowati/ora, fiind planificate pe viitor  modele cu autonomie mai mare. Timpul de incarcare de la 10% la 80% la o statie de 100 kW este de 32 de minute, dupa spusele Mercedes. Optiunile viitoare se pare ca  vor include modele cu tractiune pe fata. EQB este primul vehicul complet electric care a fost construit la fabrica Mercedes din Ungaria, in urma unei investitii de peste 100 de milioane de euro.


Mercedes ofera cumparatorilor si un an gratuit de incarcare la statiile din reteaua Mercedes Me, care include 250.000 de statii publice din Europa.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA