Brandul premium VW Group cauta o echipa de curse prin care sa isi expuna ultimele tehnologii in materie de vehicule electrice. Iar Audi se pare ca a plus ochii pe McLaren.

 

 

Audi analizeaza oferte cu producatorul britanic de masini sport McLaren Group, in timp ce producatorul german VW cauta modalitati de a intra in cursele de Formula 1 si de a-si promova tehnologia masinilor electrice. Audi intentioneaza sa studieze situatia financiara a McLaren in urmatoarele saptamani pentru a ajuta la decizia asupra potentialelor tranzactii.

Brandul premium al Grupului Volkswagen a prezentat anterior ideea de a achizitiona McLaren ca o modalitate de a obtine acces la afacerea cu Formula 1, dar McLaren a considerat oferta prea mica.

Planurile ca Audi si potential marca sora a grupului VW, Porsche, sa concureze in Formula 1 inca din 2026, se bazeaza pe faptul ca F1 va deveni complet electric si va respecta limitele de costuri. Masinile de curse actuale sunt propulsate de motoare hybrid de inalta performanta, iar Formula 1 s-a angajat sa-si reduca amprenta de carbon la zero pana in 2030.

O alianta de genul s-ar putea confrunta cu obstacole legate de strategia mai ampla a Grupului VW de a reduce complexitatea producatorului auto multibrand, a carui incercare de a provoca Tesla se confrunta cu o concurenta acerba pe fondul unei multitudini de modele de vehicule electrice.

Pe circuit, Audi ar trebui sa concureze cu Mercedes, care domina Formula 1 si are intentii sa-si mentina avantajul pe masura ce seria se pregateste pentru era masinilor electrice.

CEO-ul Grupului VW, Herbert Diess, a incercat sa reduca structura grupului pentru a deveni mai agil, ca parte a unei analize a activelor anuntate in urma cu cinci ani dar eforturile au stagnat in mare parte. Planul de a separa marci precum Ducati sau Lamborghini nu a progresat, iar VW Group a completat  reteaua sa de marci prin achizitia producatorului american de camioane Navistar International Corp. Constructorul de automobile are in prezent mai multi angajati spre deosebire de anii trecuti, angajand 674.800 de oameni in intreaga lume, conform raportului sau privind castigurile din al treilea trimestru, depasind forta de munca a Tesla de aproximativ 71.000 de angajati.

O intelegere cu McLaren ar trebui sa depaseasca o serie de provocari economice. Producatorul de masini sport de tip boutique s-a luptat financiar de cand pandemia a perturbat productia si circuitul de curse de Formula 1.