Dacia inca se gandeste la o metoda de conversie a volanului pe dreapta pentru modelul Spring, considerand succesul imens pe care il are in Europa civilizata.

Sursa:EV Database

 

Dacia ia in considerare transformarea masinii sale de oras low-cost, Spring , cu volan pe dreapta pentru a o introduce cumparatorilor din Marea Britanie. Si CEO-ul companiei este de acord ca o decizie ar trebui luata in acest an.

Spring este un vehicul electric de 3,7 metri lungime care lucreaza cu o putere modesta de doar 44 CP si o baterie relativ mica de 27,4 kWh. Cantareste mai putin de o tona, ajutand la o autonomie oficiala WLTP de 240 de km de oras, intre incarcari.

Masina a fost pusa in vanzare in Europa de Vest cu cateva saptamani in urma, cu preturi de doar 14000 de euro, iar in functie de stimulentele pentru vehiculele electrice ale fiecarei tari poti ajunge si la 7500 euro cum e la noi. Dar, in ciuda impulsului actual al Marii Britanii catre vehiculele electrice, Dacia nu se grabeste inca sa vanda masina aici. Vorbind in exclusivitate pentru Auto Express, CEO-ul Dacia Denis le Vot a spus ca este necesar  mai mult timp pentru a se lua o decizie privind vanzarile in Marea Britanie: „Suntem inca in  proces. Studiem cu atentie toate implicatiile ingineresti ale fabricarii masinii cu volanul pe dreapta, asa ca nu pot anunta nimic acum. Anul acesta vom decide.”

Sursa:Auto-bild.ro

 

Spring-ul este similar cu Renault Kwid-ul vandut in India. Aceasta inseamna ca forma masinii de oras este asemanatoare cu cateva elemente de caroserie de SUV. Portul de incarcare este ascuns in spatele unui panou intr-o  grila frontala , care este flancata de faruri duble cu un model de iluminare LED. Rotile arata ca de parca ar fi din aliaj, dar sunt de fapt din otel presat.

Dacia pretinde mult spatiu in interiorul Spring, chiar si locurile din spate fiind suficient de comode pentru doi adulti. Torpedoul, compartimentele usii si o cutie de depozitare centrala ofera 23,1 litri de depozitare pentru ocupantii din fata. Pentru o stocare mai substantiala, Spring primeste un portbagaj de 300 de litri – cu mult peste media pentru segmentul de masini de oras.

Dacia a echipat Spring-ul cu un motor electric de 44 CP cu un cuplu de 125 Nm. Este asociat cu o baterie de 27,4 kWh, care conform testelor oficiale WLTP permite o autonomie de 240 de km in oras. Mai relevanta pentru conducerea urbana decat viteza maxima este manevrabilitatea sa, o zona in care Spring promite sa exceleze. Cu un unhgi de bracaj de 4,8 metri, este cu doar 20 cm mai mare decat cea a unei Honda E si implicit foarte usor de parcat. Spring va oferi incarcare la curent direct, iar ca optiune poti opta pentru incarcatorul de 30 kW . Dacia va oferi, de asemenea, o aplicatie pentru smartphone care permite utilizatorilor sa monitorizeze starea de incarcare de pe dispozitivul lor mobil, sa localizeze masina in timp real si sa preincalzeasca sau sa racoreasca masina in vehiculele echipate cu aer conditionat.

Pe langa faptul ca promite preturi mici de achizitie, Dacia va oferi si alte doua variante de Spring: una va fi oferita prin schema de car sharing Zity in toata Europa, in timp ce va fi produsa si o versiune comerciala. Finisat doar in alb, Spring Electric Cargo ofera un spatiu de incarcare de 800 de litri si poate transporta o sarcina utila de pana la 325 kg.