Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Porsche inainteaza in domeniul mobilitatii electrice cu o oferta de biciclete electrice

Producatorul de automobile incearca sa foloseasca  expertiza din masinile alimentate cu baterii pentru biciclete. Sau pentru ca nu iti permiti o masina Porsche, macar sa iti permiti o bicicleta. Poate.



Sursa:Imboldn


 


Porsche dobandeste un pachet majoritar de actiuni in Greyp, un producator croat de biciclete electrice legat de afiliatul sau Rimac Automobili, pentru a extinde ofertele de mobilitate dincolo de masinile sport precum 911 sau Taycan alimentat cu baterii.


Sectorul de capital de risc al Porsche detinea deja o participatie de aproximativ 10% in Greyp, iar producatorul auto si-a exercitat acum o optiune de a-si spori participatia in urma unei oferte de preluare a unui investitor tert, a declarat vineri Porsche intr-un comunicat . Porsche „isi conduce in mod constant strategia de mobilitate electrica”, a declarat directorul financiar Lutz Meschke. „Activitatile noastre din sectorul bicicletelor electrice subliniaza abordarea noastra consecventa”, a mai adaugat acesta.


Sursa:SlashGear


 


Porsche a introdus doua biciclete electrice in martie si incearca sa  adopte expertiza dobandita in construirea de masini alimentate cu baterii si pentru vehiculele de lux cu doua roti. Cea mai profitabila marca a Grupului Volkswagen a alocat 15 miliarde de euro (16,9 miliarde de dolari) in investitii pentru noi tehnologii in urmatorii cinci ani, din care 6,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea de vehicule alimentate partial sau integral cu baterii. Mate Rimac, care a fondat si conduce producatorul de vehicule electrice Rimac, si alti fondatori Greyp vor pastra o actiune minoritara in firma de biciclete electrice.


Preluarea este de asteptat sa fie finalizata la sfarsitul anului.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA