Conducatorii Tesla spun ca au fost blocati in afara masinilor dupa ce o eroare a lovit aplicatia producatorului auto. Aplicatia Tesla este folosita drept cheie de catre soferi pentru a-si debloca masinile.

Sursa: Gadget Zone

 

Zeci de proprietari Tesla au postat pe retelele sociale despre faptul ca au primit un mesaj ce continea o eroare in aplicatia mobila si care ii impiedica  sa se conecteze la vehiculele lor.

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a raspuns personal la o plangere a unui sofer din Coreea de Sud, scriind pe Twitter: „Se verifica”.

Deoarece aplicatia Tesla este folosita drept cheie de soferi pentru a-si debloca si porni masinile, proprietarii au postat o multitudine de reclamatii online despre faptul ca nu isi pot folosi vehiculele.

„Sunt blocat la o ora departare de casa pentru ca in mod normal imi folosesc telefonul pentru a porni masina”, a scris un proprietar pe Twitter.

,,Ne cerem scuze, vom lua masuri pentru a ne asigura ca acest lucru nu se va intampla din nou”, a scris Musk pe Twitter .

Aproximativ 500 de utilizatori au raportat aceasta eroare in aplicatie vineri, potrivit site-ului de urmarire a intreruperilor DownDetector. Cinci ore mai tarziu, au existat putin peste 60 de rapoarte despre aceasta eroare.

,,Totusi, aplicatia nu este singura modalitate de a accesa masinile” , a declarat Stuart Masson, editorul site-ului The Car Expert, pentru BBC.

„Va exista un mecanism secundar pentru a intra sau a iesi din masina dincolo de aplicatie, dificultatea va exista pentru soferi daca nu o au la indemana. Tehnologia face lucrurile convenabile, dar se bazeaza pe un server care nu functioneaza 100% din timp ci poate avea mici intreruperi din cand in cand. “

Profesorul David Bailey de la Birmingham Business School a scris mult despre industria auto. De asemenea, conduce o Tesla si a suferit si acesta o intrerupere a aplicatiei vineri.  „Intr-o oarecare masura, Tesla este  o victima a propriului succes”, a declarat el pentru BBC. „Isi incurajeaza clientii sa foloseasca tehnologia de ultima ora pe care o creeaza si uneori aceasta va merge prost. Desi, desigur, poti folosi o cheie pentru a deschide  masina, instinctul natural al multor soferi Tesla, care cumpara unul dintre cele mai inalte modele de tehnologie de pe piata, este sa se bazeze pe tehnologie.”