Administratia Fondului pentru Mediu a decis suspendarea sesiunilor de inscriere in cadrul programelor Rabla Clasic si Rabla Plus.

Sursa:AutoMarket

 

Dar aceasta nu va fi singura decizie de acest gen deoarece potrivit AFM si programul Casa Eficienta Energetic va fi suspendat, pentru reorganizarea finantarii si a bugetelor alocate.

Preocuparea continua a Administratiei Fondului pentru Mediu este de a imbunatati programele de finantare, astfel incat sa fie asigurata cresterea succesului acestora, iar extinderea digitalizarii mecanismelor de implementare si adaptare a ghidurilor de finantare la realitatile contemporane reprezinta instrumentele potrivite pentru atingerea obiectivelor scontate. In sensul celor expuse si in vederea identificarii elementelor care pot eficientiza derularea liniilor de finantare din portofoliu, Administratia Fondului pentru Mediu, in coordonarea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, a luat decizia suspendarii sesiunilor de inscriere in cadrul programelor, astfel: incepand cu data de 3 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de inscriere in programele denumite generic Rabla si Rabla Plus si incepand cu data de 15 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de inscriere  in programul denumit generic Casa eficienta energetic”, potrivit unui comunicat al AFM.

 

Poza este preluată de la DiGi. Sau cum s-o scrie. Oricum nu citește nimeni.

Se pare ca, in perioada urmatoare, institutia va analiza modul de derulare al acestor programe si, dupa caz, va elabora anumite proiecte de modificare a ghidurilor de finantare aferente, ca atare, pentru reluarea sesiunilor, mecanismele de accesare a finantarii sa fie mai simpliste si sa poata  asigura o eficienta accentuata in utilizarea bugetelor alocate.

De asemenea, analiza evolutiei acestor programe va putea fi efectuata si prin prisma disponibilitatilor financiare rezultate din sesiunile actuale, precum si din perspectiva constructiei bugetare pentru anul 2022, dupa precizarile sursei citate.

Pentru reluarea  sesiunilor de inscriere, toate informatiile importante, atat in ceea ce priveste modificarea ghidurilor de finantare si consultarea factorilor interesati dar si calendarul de desfasurare al programelor, vor fi facute publice prin publicarea lor pe site-urile AFM si MMAP dar si cu ajutorul mass-media.