Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota adauga Corolla Cross in segmentul SUV-urilor compacte

Noul crossover Corolla Cross se va alatura modelelor CH-R si RAV4 ale producatorului de automobile in lupta celui mai aprig segment la ora actuala.




 


Toyota isi propune sa domine segmentul SUV-urilor compacte din Europa cu Corolla Cross, care va fi pozitionata intre modelele sale CH-R si RAV4.


Corolla Cross va ajuta Toyota pentru a atinge obiectivul de 400.000 de vanzari in categoria SUV compact, cu o pondere de 9% pe pietele sale din Europa si Rusia, a declarat Harold Paton, seful de produs si de marketing pentru automobilele Toyota Motor Europa.


Noua masina „va completa gama noastra de SUV”, a declarat Paton reporterilor la un eveniment media la Bruxelles, marti. „In timp ce Toyota C-HR atrage un client mai orientat spre stil, noul Corolla Cross este un SUV robust si practic”, a spus el.


Toyota a echipat Corolla Cross cu sistemul sau hybrid de generatia a cincea. Sistemul de propulsie hybrid al masinii include optiunea de tractiune integrala cu adaugarea unui al doilea motor electric pentru puntea spate.


Bateria litiu-ion este cu 40% mai mica, dar puterea totala a motorului de 2,0 litri creste pana la 197 CP, comparativ cu 178 CP pentru sistemul echivalent de pe Corolla hatchback. Noul adaos ofera masinii un timp de acceleratie de la 0 la 100 km/h (62 mph) de 8,1 secunde, a spus compania. Nu s-a oferit momentan nicio cifra privind emisiile de CO2.


Sursa: CarPixel


Corolla Cross va intra in vanzare in Europa in a doua jumatate a anului 2022, livrarile incepand din toamna. Toyota a modificat partea din fata a masinii americane pentru a o adapta la gusturile si legislatia europeana, a spus Paton. Modificarile includ o grila diferita si faruri noi. In interior, masina include un nou ecran tactil de 10,5 inchi care se ridica din centrul tabloului de bord.


Conectivitatea standard a masinii poate fi imbunatatita pentru a adauga diferite servicii, inclusiv navigatie in timp real si informatii rutiere si functii controlate de aplicatie, cum ar fi blocarea de la distanta. Sistemele de infotainment si asistenta pentru sofer pot fi actualizate mult mai usor. Caracteristicile de asistenta pentru sofer includ franarea automata de urgenta, controlul adaptiv al vitezei, asistenta pentru mentinerea benzii de rulare si o noua functie care impinge acceleratia inapoi daca masina depaseste limita de viteza.


Vanzarile din categoria SUV-urilor compacte au crescut cu 15% in primele noua luni in Europa la 1,42 milioane, arata datele JATO.


Analistul LMC Automotive prezice ca sectorul va depasi masinile mici si SUV-urile pentru a deveni cel mai popular din Europa in acest an, deoarece mai multi producatori de automobile ii acorda prioritate in fata hatchback-urilor compacte, in timp ce cipurile raman limitate.


Similar Articles

Munteanu Ioana

03 December 2021

D'ale Șoselei , Stiri



Scrie un raspuns