Fiecare nou model Peugeot lansat in Europa pana in 2030 va fi doar electric, declara CEO Linda Jackson.

Sursa: AutoMarket

Vor continua sa existe modele bazate pe combustie interna in gama Peugeot pentru cumparatorii internationali, a adaugat Jackson.

„Pe masura ce trecem la noile platforme , STLA Small, Medium, Large, pana in 2030 in Europa, toate modelele noastre vor fi electrice. Dar inca trebuie sa ma asigur ca mentin ofertele de ardere interna pentru clientii mei internationali”, a declarat Jackson pentru Automotive News Europe.

Miscarea lui Peugeot va avea loc cu cinci ani inaintea propunerii UE de a mandata doar vehicule cu emisii zero in 2035. Cativa producatori de automobile au anuntat deja ca vor fi integral electrice in Europa cu mult inainte de acea data.

Alte marci Stellantis au dat anterior date la care intentioneaza sa fie complet electrice – ceea ce inseamna  ca vor lansa doar modele complet electrice, inclusiv DS (2026), Alfa Romeo (2027) si Opel/Vauxhall (2028).

CEO-ul Carlos Tavares a declarat ca Stellantis vizeaza mai mult de 70% din vanzarile din Europa dintre care peste 40% din SUA sa fie vehicule cu emisii scazute, fie cu baterie, fie electrice hibride, pana 2030.

Sursa: Motor1.com

La un moment dat, la jumatatea deceniului, Stellantis va muta toate modelele pe patru platforme axate pe vehicule electrice si anume, STLA Small, Medium, Large si Frame. Aceste platforme sunt proiectate in jurul sistemelor de propulsie complet electrice, dar vor avea in continuare optiunea de trenuri de rulare cu ardere interna pentru pietele sau segmentele in care viteza de tranzitie este mai lenta.

Gama actuala a lui Peugeot este electrificata in proportie de 70%, adica fie complet electric, fie hibrid plug-in. ,,Pana in 2024, intreaga linie va fi electrificata”, a declarat Jackson. Aceasta a spus ca aproximativ 20% de vanzari din modelul 208 au fost complet electrice, o cifra mai mare decat previziunile initiale de 10 pana la 15%. Vanzarile pentru e-2008 sunt usor mai mici, ceea ce reflecta faptul ca este vehiculul principal pentru multi cumparatori .

Urmatoarea lansare majora programata este urmatoarea generatie 3008, care va fi construita in forma complet electrica la fabrica Stellantis din Sochaux, estul Frantei. Peugeot nu a dezvaluit detalii despre alte optiuni de propulsie.