Drive Pilot va fi o optiune pentru modelele Mercedes S-Class si EQS de la jumatatea anului viitor.

Sursa: Wikipedia

Mercedes-Benz de la Daimler a castigat aprobarea de reglementare pentru a implementa un sistem de conducere ,,hands-free” in Germania inaintea lui Tesla, castigand un avantaj in cursa pentru a oferi niveluri mai ridicate de automatizare pe una dintre cele mai competitive piete auto din lume.

Producatorul auto a primit aprobarea de a vinde pachetul Drive Pilot pentru a fi utilizat pe portiuni din reteaua Autobahn a tarii la o viteza de pana la 60 km/h (37 mph).

Sistemul a fost aprobat pentru conducerea autonoma de nivelul 3, cu o crestere mai mare decat sistemul de pilot automat de nivel 2 al Tesla, si va permite soferilor sa-si ia mainile de pe volan in trafic lent.

„Drive Pilot ii  permite soferului sa se indeparteze de trafic si sa se concentreze pe anumite activitati secundare”, a spus Mercedes intr-un comunicat joi.

„De exemplu, pentru a comunica cu colegii prin intermediul biroului din masina, pentru a scrie e-mailuri, pentru a naviga pe internet sau pentru a va relaxa si a viziona un film”, se arata in comunicat.

Tesla, Waymo de la Alphabet si altii urmaresc tehnologia de conducere autonoma de ani de zile.

Un vehicul complet autonom ar fi foarte atractiv pentru clientii premium, permitand soferilor sa lucreze sau sa folosească sisteme de divertisment in timpul calatoriilor.

Mercedes a primit permisiunea pentru sistem doar in Germania, dar a spus ca urmareste aprobarea de reglementare si in alte jurisdictii. Drive Pilot va fi o optiune pentru modelele S-Class si EQS de la jumatatea anului viitor.

Producatorul auto nu a decis cat va percepe pentru sistem, care are aprobare pentru a fi utilizat pe aproximativ 13.000 km din reteaua de autostrazi a Germaniei.

Sursa: Pixabay

Tesla a intampinat probleme in Germania cu tehnologia de asistenta a soferului, dupa ce un tribunal german a respins anul trecut promovarea Autopilot de catre companie, declarand ca producatorul auto a indus in eroare consumatorii cu privire la ceea ce poate face sistemul.

Mercedes nu este primul producator auto care a comercializat tehnologia de Nivel 3 intr-o masina de serie. Honda Motor in 2020 a primit aprobarea de la autoritatile de reglementare japoneze pentru un astfel de sistem in modelul sau Legend, desi l-a implementat doar intr-o serie limitata de productie.

Autoritatea KBA din Germania a aprobat sistemul pe baza cerintelor tehnice stabilite in reglementarile Natiunilor Unite.

„KBA stabileste standarde nationale, europene si internationale in materie de siguranta rutiera pe drumul catre conducerea autonoma”, a declarat presedintele autoritatii, Richard Damm.