Productia spaniola a Nissan urmeaza sa se incheie in cateva saptamani si cineva trebuie sa cumpere fabrica. Great Wall Motor era pe lista de cumparatori dar se pare ca s-au sucit.

Sursa: Brainsre.news

Great Wall Motor si-a retras interesul de a prelua principala fabrica Nissan din Barcelona, ​​care este programata sa se inchida pana la sfarsitul anului, dupa cum au anuntat luni sindicatele producatorului auto.

Great Wall Motor impreuna cu Ministerul Industriei din Spania si departamentul de afaceri al guvernului regional al Cataloniei nu au oferit un raspuns imediat solicitarilor de comentarii pe acest subiect.

Venind cu doar cateva saptamani inainte ca cele trei fabrici Nissan din Barcelona sa fie programata sa se inchida, decizia reprezinta o lovitura pentru autoritati si lasa in aer soarta a aproximativ 1.600 de locuri de munca, deoarece GWM a fost principalul candidat la preluarea celei mai mari fabrici.

Ministrul Industriei Reyes Maroto a declarat saptamana trecuta ca se asteapta la un „raspuns pozitiv” de la Great Wall pana pe 17 decembrie, cand va avea loc o intalnire unde subiectul principal va fi cu privire la viitorul uzinelor.

Ministerul Industriei din Spania facuse o propunere imbunatatita companiei chineze dupa ce se spunea ca aceasta a produs indoieli cu privire la interesul sau initial pentru fabrica.