Limitele productiei apar pe masura ce cererea pentru marcile Seat și Cupra revine la nivelurile din pre-pandemie.

Sursa: Volkswagen AG

Unitatea spaniola a Grupului Volkswagen, Seat, a adaugat noi limite in productia de la uzina sa de masini de langa Barcelona in luna decembrie, inchizand fabrica pentru cinci zile din cauza blocajelor la nivel mondial in aprovizionarea cu semiconductori.

Seat a decis sa avanseze cu o saptamana pauza de productie chiar inainte de sarbatorile de Craciun, care initial era planificata sa inceapa dupa 23 decembrie, dar acum va fi dupa 16 decembrie.

„Criza aprovizionarii globale cu semiconductori, care afecteaza toata industria de automobile, ne va forta sa oprim uzina Martorell in zilele de 17, 20, 21, 22 si 23 decembrie”, a declarat compania luni, intr-un comunicat.

Limitele productiei apar pe masura ce cererea pentru marcile Seat si Cupra a revenit la niveluri pre-pandemie, se mentioneaza in acelasi comunicat. De asemenea, compania se va inchide saptamana de dupa Craciun, mai exact pe pe 3, 4 si 7 ianuarie, deoarece 5 si 6 ianuarie sunt de asemenea sarbatori.

Se pare ca Seat si-a redus productia de mai multe ori in acest an, inclusive inchizand o parte a fabricii in care se lucra cu intensitate scazuta, la sfarsitul lunii august.

Uzina Martorell a construit aproximativ 500.000 de masini in 2019, inainte de inceperea pandemiei.

Sursa: Automotive News Europe

Dupa cum s-a tot discutat in ultimele luni, producatorii de automobile din intreaga lume au fost fortati sa apeleze la reduceri drastice de productie in acest an, deoarece intreruperile lantului de aprovizionare si cererea in expansiune pentru electronice de larg consum au dus la o lipsa acuta de microcipuri, care dureaza mai mult timp decat se astepta.

Cipurile au devenit o componenta critica in automobile, alimentand dispozitive, de la injectia de combustibil pana la sistemele de divertisment.