Software-ul este considerat un camp de lupta in viitor, variind de la tehnologie de conducere autonoma la servicii ,,over-the-air”. Asa ca Volkswagen si Bosch au decis sa faca alianta.

Sursa: AutoExpert.ro

Unitatea de software a Volkswagen Cariad si Robert Bosch se apropie de un acord de cooperare in domeniul software-ului auto, dupa rapoartele unui ziar de afaceri german.

Mai exact, Volkswagen intentioneaza sa investeasca o suma de trei cifre de milioane de euro ca parte a tranzactiei, dupa rapoartele Handelsblatt, citand surse ale companiei.

VW si-a combinat toate eforturile de software in Cariad, sperand ca poate provoca Tesla si Alphabet intr-un domeniu in care nu a fost activ in mod traditional.

Cariad se afla in fruntea agendei de transformare a Grupului VW, CEO-ul Herbert Diess preluand responsabilitatea unitatii in consiliul de administratie al grupului, ca parte a unei restructurari.

Diess vede software-ul precum viitorul camp de lupta cheie al industriei auto, de la sisteme de operare pentru a permite conducerea autonoma pana la servicii software care pot fi instalate ,,over-the-air”.

Cariad, care primeste 2,5 miliarde de euro (2,8 miliarde de dolari) in fonduri de la VW in fiecare an, a refuzat momentan sa comenteze.

De asemenea, nici Bosch nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.